Dosť sektárskym lžiam a podvodom na občanoch!
06 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Pravda a láska zvíťazí nad lžou a nenávisťou" - pamätáte sa ešte? Určite nie. Veď ten slogan sa nenosí už roky. A ani jeho autor nebol vždy pravdivý a láskavý. Na Slovensku je 33 rokov po prevrate a osem a pol mesiaca pred voľbami je v kurze práve lož a nenávisť. Máme šancu to zmeniť, ak budeme chcieť. Ale - musíme chcieť, prvý pokus v Novembri 89 bol totiž nedotiahnutý.

Zas sa nám verejný život hemží eštébakmi, politickými krysami, služobníkmi do pol pása zohnutými pred sektárskymi šialencami na čele politických strán. Zas sa kradne, podvádza, zamlčuje a manipuluje. Čo sa zmenilo? Nič! Povedia - môžete cestovať. Ha, a za čo vážení? Nie každý môže ísť štyrikrát do roka do Dubaja, na Maledivy, alebo na Bali. Alebo aspoň do vládneho hotela Kamzík v Tatrách. Áno, Častá - Papiernička už dávno nie je v kurze. Nie každý má na cestovanie hoci za svojim lekárom, aby prežil. Dokonca, ani toho lekára nemá.

Prepadli sme sektárstvu

O tom hovoria verejne aj tí, ktorí sa vymanili z chápadiel sekty na čele štátu. Jej vlastní bývalí poslanci. Štát sme odovzdali do rúk sekte so svojim vlastným alternatívnym náboženstvom, ktoré so skutočnou vierou nemá nič spoločné, pripustili sme, aby sa pod akýmsi ľúbivým názvom politického subjektu vytvorilo nové sfanatizované hnutie. Či skupina, ktorá radikálnym spôsobom zastáva ideologické alebo náboženské, alebo náboženstvu pre páčivosť podobné názory, odlišné od základných hodnôt „väčšiny“ spoločnosti. V skutočnosti ide iba o skupinu radikálov, ktorí sú z dôvodu požívania vlastných výhod sústredení okolo vodcu sekty. Vo verejnom i politickom živote sa nám naplno usadila skupina ľudí, budujúca si svoju identitu na odmietaní možnosti spoločnosti napredovať v niektorej z oblastí civilizovaného poznania, zjavne náboženskom alebo sexuálnom odmietaní. Postoje k nečlenom sekty sú z jej strany pohŕdavé, povýšené, ideologicky nadradené (členovia sekty sa považujú za vyvolených a neomylný), alebo bez obalu rovno nepriateľské.

Štát sa stará o občanov iba ak hrozí, že príde o moc

Nie, nebudem spomínať tú absolútnu populistickú drzosť v podobe návrhu, že zoberme poslancom osem mesiacov pred voľbami plat (keď to aj tak bude platiť až pre tých, ktorí prídu po voľbách), ak si medzitým tých "svojich, vyvolených, poslušných a zohnutých" umiestnime do nami vybratých lukratívnych trafík, v ktorých funkčné obdobie obdarencov ďaleko presahuje volebný horizont. To je hra na idiotov, v ktorej automaticky jej autor predpokladá, že sme nimi my, občania. Ako nám pomohli títo "strážcovia materníc" - tak ich nazval sám ich bývalý poslanec Krúpa? Ako dvom tretinám rodín na Slovensku pomohli Matovičove "rodinné balíčky"? Čím a ako pomohla vláda seniorom, zdravotne postihnutým, ľuďom, žijúcim z minima alebo zo zmrazených dôchodkov? No nijako! Ako pomohla študentom? Veď im ani nevyplatila hoci len to, čo im nasľubovala ešte v čase, keď sa už nezaoberala iba sama sebou? Ak je tu niekto, komu vláda naozaj a včas pomohla, nech sa beží prihlásiť do kancelárie súdruha Žinčicu!

Farizejstvo priamo na webe Úradu vlády

"Štát musí predovšetkým eliminovať negatívne vonkajšie a vnútorné javy a procesy a zároveň efektívne chrániť ekonomické záujmy, garantovať obranu republiky, bezpečnosť a ochranu života a zdravia osôb, verejný poriadok, zabezpečovať sociálne istoty a poskytovať verejné služby." Tak sa píše - neuveríte kde - na stránke Úradu vlády SR. Asi ju nikto, okrem upratovačiek v budove vlády z jej členov nikdy ani nečítal. Inak by štát so všetkými službami občanov nebol v takom rozklade, v akom je. Žijeme v karikatúre štátu.

Karikatúry všetkého, čo si možno predstaviť

Tu je však, žiaľ, karikatúrou nielen štát. Takou istou paródiou sú jeho "výkonní politici", vrátane poslancov koaličných strán. ide o karikatúru na rozum, slušnosť, odbornosť, pochopenie potrieb občanov, ale aj o karikatúru na česť, právo, poriadok a napokon aj tú  pravdu a lásku. Žijeme na hnojisku za palácom sekty. Za palácom plagiátorov, kšeftárov s alkoholom, daňových podvodníkov a štartérov. Fakt nám to 33 rokov "po" stačí? Tridsaťtri je biblické číslo. Je to dobrý, alebo zlý signál pred septembrom? To je na nás všetkých. Na tom, koľkí z nás už raz navždy odmietnu lož, plnú nenávisti, nech je zabalená do akokoľvek páčivých, no nikdy nesplnených sľubov. lebo - je to predsa iba lož.

Nedeľný predaj? Ide o ideologický boj „strážcov materníc“ - Juraj Krúpa
Denisa Saková a Juraj Krúpa sa v relácii v Politike na TA3 vyjadrili k aktuálnym témam uplynulých dní. Moderátor klasicky nadhodil tému kandidatúry Maroša Žilinku na prezidenta, zjavne ignorujúc, že Žilinka to už verejne a opakovane odmietol. To... Čítať ďalej
05 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme