Stančík radí nepodceniť ruskú armádu a zachovať jednotu EÚ
07 | 02 | 2023 I Eka Balašková

V utorok sa v Bruseli koná samit o podpore členských krajín EÚ Ukrajine, ktorého sa za Slovensko zúčastní aj 27- ročný "politický  matador" Andrej Stančík (OĽaNO), štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí. Pred jeho otvorením potvrdil podporu vlády SR Ukrajine.

Pripomenul, že v minulosti Rusko so svojou armádou sa vedia poučiť z chýb. Preto podľa je neho stále viac potrebné dodávať zbrane Ukrajine na to, aby sa mohla brániť. Potvrdil tiež, že po ukončení vojny Slovensko podporuje asociačný proces vstupu Ukrajiny do EÚ. Vyzdvihol Zelenského mierové riešenia a znovu podotkol, že len Rusko môže zastaviť vojnu. Neprekážajú zistenia o porušovaní ľudských práv na Ukrajine Európskej únii?

Rok bojov

„Dostávame sa do veľmi vážnej situácie, pretože tento rok bude rozhodujúci. Z histórie vieme, že ruská armáda vždy ten prvý rok mala chyby, bola slabšia, ale oni sa zase z tých chýb vedia poučiť. To posledné, čo dnes potrebujeme, je nejako podceniť schopnosti ruskej armády,“upozorňuje Andrej Stančík.

V EÚ panuje jednota

„Preto treba stále jednotu a podporu EÚ voči Ukrajine, ktorá má právo brániť sa. V tomto je stále jednota, čo vítame. Takisto vítame dodávky zbraní, aby sa Ukrajina mohla brániť, takže zase v tomto panuje medzi partnermi jednota,“ vysvetľuje Stančík.

VIDEO: Dr. Bukovský nesúhlasí s tzv. „pandemickou amnestiou“
MUDr. Igor Bukovský bol od začiatku jedným z tých, ktorí propagovali užívanie vitamínu D a varovali pred nosením rúšok, či respirátorov. Štúdie z renomovanej inštitúcie jemu a tým, ktorí oponovali „ideovým vodcom“, po čase dávajú za... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Ukrajina do EÚ

„Čo sa týka integrácie, tak hovoríme, že keď sa splnia podmienky komisie, tak by sa mal začať asociačný proces s Ukrajinou. Takisto vítame mierovú iniciatívu prezidenta Zelenského, aj keď tie detaily treba ešte trošku vyprecizovať. Každopádne to ukazuje to, že Ukrajina je ochotná rokovať o mieri,“presviedča nás štátny tajomník.

Ustúpiť musí Rusko

Je to Rusko, ktoré vojnu začalo a je to iba Rusko, ktoré môže vojnu ukončiť. Pretože ak Ukrajina prestane bojovať, Ukrajina zmizne. Ak Rusko prestane bojovať, skončí vojna,“uzatvára štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí.

Porušujú dohody

Ukrajina sa v minulosti zaviazala nie len nepoužívať, ale celkove zničiť protipechotné míny, čo v novembri minulého roku listom potvrdil námestník ukrajinského ministra obrany Oleksandr Polisčuk,"

 "Human Rights Watch (HRW) zdokumentovala použitie mín PFM v deviatich rôznych oblastiach v meste Izium a jeho okolí a overila 11 civilných obetí z týchto mín," všetkých deväť oblastí bolo blízko miesta, kde sa v tom čase nachádzali ruské vojenské sily, čo naznačuje, že boli cieľom," informovala HRW.

Ukrajina má veľký problém - ľudské práva
Human Rights Watch (Medzinárodná organizácia na ochranu ľudských práv HRW) nalieha na Ukrajinu, aby vyšetrila použitie zakázaných protipechotných mín. HRW má po dôkladnom vyšetrovaní dôkazy toho, že armáda Ukrajiny použila tisíce protipechotných... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme