Polícia šírila falošný citát Stalina. Taraba: “Slováci si musia z daní platiť hoaxera”
06 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

„Myšlienky sú mocnejšie ako zbrane. Našim nepriateľom nedovolíme mať zbrane, prečo by sme im mali dovoliť mať myšlienky?“ Je citát, ktorý vo štvrtok zdieľala facebooková stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR. Ide však zrejme o vymyslený citát Stalina, ktorým sa admin stránky so svojou sériou príspevkov pýta Slovákov sympatizujúcich s Ruskom, prečo radšej nešíria skutočné vyjadrenia predákov tohto režimu.. Bizarné na tom, je, že admin sa neospravedlnili a aj oprava je ako zlý vtip. Reagoval aj Tomáš Taraba (Život-NS)

Denník Štandard koncom minulého týždňa informoval, že facebooková stránka Policajného zboru Hoaxy a podvody – Polícia SR šírila vymyslený citát sovietskeho diktátora Josifa Stalina. 

Hlas ľudu: OĽaNO umiera a traja funebráci trúchlia nad jeho hrobom
„Tvária sa ako funebráci na pohrebe,“ takto vtipne okomentoval nejaký srandista fotku troch veľkých mužov OĽaNO. Eseročky, ktorá sa ako víťaz dostala do parlamentu a na čelo vládnej party. O svojej sláve môže hovoriť už len v čase minulom. Z... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

"Vycucané z prsta" píše Štandard

Tento citát však diktátor podľa dostupných informácií nikdy nevyslovil, hoci sa mu často pripisuje. Podľa stránky Wikiquote, ktorá sa citátmi zaoberá, neexistuje jediný zdroj, ktorý by to potvrdzoval.

„Najstarším zdrojom mimo blogosféry, ktorý pripisuje citát Stalinovi, je kniha Citáty pre verejných rečníkov: Historická, literárna a politická antológia (2001), s. 121, od bývalého amerického senátora Roberta Torricelliho; neuvádza však zdroj citácie,“ vysvetľuje Wikiquote.

Inými slovami, prvý údajný zdroj citátu pochádza z obdobia takmer 50 rokov po smrti tohto sovietskeho diktátora gruzínskeho pôvodu. Stalin zomrel v roku v roku 1953.

Keď stránku Hoaxy a podvody cez víkend médiá upozornili, že ide o výmysel, namiesto ospravedlnenia či odstránenia príspevku ho bez mihnutia oka zmenili. A aj to nie viditeľne.

Zdroj: Facebook Hoaxy a podvody- Polícia SR
Reagoval aj Tomáš Taraba (Život-NS)

"Čítam v novinách, že hlupáčik administrujúci FB stránku polície Hoaxy a podvody SR, si vymyslel citát Stalina, ktorý však nikdy nezaznel. Publikoval ho následne na stránke polície a keď ho cez víkend médiá upozornili, že si to vymyslel, tak sa za tento hoax neospravedlnil, ale potichu ho zmenil.

Takže je to oficiálne. Slováci si musia z daní platiť hoaxera, ktorý anonymne v teple kancelárie už roky primitívne útočí na slobodu slova, pranieruje občanov za ich názor, vyvesuje ich na verejný lynč a sám nespĺňa pritom ani základné etické predpoklady, ktoré sa vyžadujú pri práci novinára, ako je overiť si zdroj a ak sa pomýlim verejne to oznámiť a napraviť.

Verím, že ho Mikulec po tomto pošle robiť niečo zmysluplné pre spoločnosť ako napríklad hliadkovať na ulicu, kde nám vďaka katastrofálnej ekonomickej a sociálnej situácii spôsobenej touto vládou, pribúda násilie a kriminalita." Napísal Taraba na sociálnej sieti.

Po troche sa vzdávajú?
Ukrajinskí vojaci začali opúšťať pozície zo strachu z „nezmyselnej smrti“. Ukrajinská armáda stráca pôdu pod nohami kvôli nedostatku ľudí a munície. Časť z nej začala opúšťať svoje pozície, informuje denník Politico. Stavajú sa na odpor Noviny... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme