Diaľnica pod Tatrami ostáva uzatvorená, v Žiline je situácia stabilizovaná
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Diaľnica pod Tatrami ostáva naďalej uzatvorená, upozorňuje na to polícia na sociálnej sieti. Diaľničný úsek Mengusovce - Spišský Štvrtok je neprejazdný obojsmerne celý, a to až do odvolania.

"Obchádzková trasa vedie po ceste I/18 cez mesto Poprad. Z dôvodu zlých poveternostných podmienok vyzývame občanov, aby pokiaľ to nie je nevyhnutné, odložili svoju cestu autom," upozorňuje polícia.

V regióne je naďalej na cestách veľmi komplikovaná situácia pre silný vietor a sneženie. Viaceré úseky sú veľmi ťažko prejazdné, niektoré cesty II. a III. triedy v priebehu dňa uzavreli. Ide napríklad o úseky Mlynica - Veľký Slavkov, od Šarpanca v smere na Rakúsy a Mlynčeky z Kežmarku, Spišský Štvrtok - Hrabušice v oboch smeroch, ale aj medzi Kežmarkom a Huncovcami. V okresoch Poprad a Kežmarok platí druhý kalamitný stupeň.

V Žiline postupne upravili všetky úseky ciest, situácia je stabilizovaná

V Žiline postupne upravili všetky úseky ciest a situácia je stabilizovaná. Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej neevidujú závažné problémy.

Doplnila, že v teréne je neustále dostupná technika a všetci pracovníci. "Vzhľadom na predpoveď počasia na najbližšie dni (silné mrazy) sa snažíme v čo najväčšej miere opakovane upraviť všetky cesty, chodníky, zastávky mestskej hromadnej dopravy a schodiská," doplnila Zigová.

Mimoriadnu situáciu vyhlásil krízový štáb mesta v dôsledku snehovej kalamity v piatok (3. 2.).

Prípadom Budaj by sa mala okamžite zaoberať polícia! Blahovi na kauze niečo nesedí
Kompromitujúci spis našli už v lete 2021. Prečo sa čakalo rok a pol s jeho zverejnením? Opozičný poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) začal klásť opodstatnené otázky v kauze Jána Budaja. Vďaka mravčej práci českého historika na dokumente pre RTVS... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!