R. Kaliňák reaguje na obvinenie z podplácania
02 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Exminister vnútra a člen predsedníctva opozičného Smeru-SD Robert Kaliňák považuje obvinenie, ktoré mu bolo vznesené pre zločin podplácania, za nezákonné a nezmyselné. Povedal to na štvrtkovej tlačovej konferencii. Predseda Smeru-SD Robert Fico poukázal na to, že obvinenie je postavené na individuálnej výpovedi exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho.

"Vydaním takéhoto uznesenia bol porušený Trestný zákon a Trestný poriadok," povedal Kaliňák. Tvrdí, že vyšetrovateľka zneužila svoju právomoc. Kritizoval, že mu nebolo umožnené preštudovanie spisu.

"To, čo sa deje v posledných hodinách, nemá nič spoločné ani s demokraciou a ani s právnym štátom," zdôraznil Fico. Obvinenie Kaliňáka označil za útok proti Smeru-SD i za útok proti demokratickej opozícii.

Opakovane hovoril o snahách zlikvidovať politickú opozíciu metódami, ktoré sú používané vo fašistických a autokratických režimoch. Opätovne kritizoval septembrový termín predčasných parlamentných volieb.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v stredu (1. 2.) exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Jozefa B. st. pre zločin podplácania. Podľa polície sú obvinení podozriví z poskytnutia úplatku osobe v riadiacej funkcii Finančnej správy SR.

NAKA obvinila Roberta Kaliňáka a oligarchu Brhela z podplácania
Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila Roberta Kaliňáka a Jozefa Brhela st. pre zločin podplácania. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti. Polícia priblížila, že obvinení mali poskytnúť úplatok osobe v riadiacej funkcii Finančnej... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme