Peskov vysvetlil Putinove slová v reakcii na dodávky zbraní Ukrajine
02 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Peskov: Rusko naplno využije svoj potenciál, v reakcii na dodávky zbraní Ukrajine

Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov vysvetlil slová Vladimíra Putina, že Rusko má čím reagovať na dodávky zbraní Ukrajine, Rusko podľa Peskova naplno využije svoj potenciál.

"Keď sa objavia nové zbrane dodané kolektívnym Západom, Rusko naplno využije svoj existujúci potenciál, aby reagovalo v priebehu špeciálnej vojenskej operácie," povedal Peskov.

Putin vo štvrtok vo Volgograde na slávnostnom koncerte na počesť 80. výročia víťazstva v bitke pri Stalingrade povedal, že Rusko má čo odpovedať tým, ktorí ho ohrozujú, a obrnené vozidlá to neurobia.

Mladí Nemci nie sú vygumovaní, odmietajú vyzbrojovať Ukrajinu
Nemecko má problém. "Tanky Ukrajine nie, pán Scholz." Mladí Nemci sú proti. A je ich nadpolovičná väčšina, až 52 percent vo vekovej skupine 18 až 34 rokov. Informuje web parlamentnilisty.cz. V Nemecku totiž pôsobia aj slobodné médiá a nezaviedli... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Putin pripomenul osudový dátum

Ruský prezident Vladimir Putin zablahoželal Rusom k 80. výročiu porážky nacistických vojsk v bitke pri Stalingrade s tým, že ide o boj o existenciu utrápenej, no nepokorenej krajiny.

"Vážení veteráni, priatelia. Dnes oslavujeme jeden z najvýznamnejších osudových dátumov v histórii našej krajiny a celého sveta. Presne pred 80 rokmi tu, na stalingradskej pôde, na brehu veľkej ruskej rieky Volgy, nenávidený krutý nepriateľ bol zastavený a neodvolateľne zvrátený,“ povedal Putin na koncerte na počesť 80. výročia víťazstva v bitke pri Stalingrade.

Poznamenal, že "dlhý, namáhavý a krutý boj o Stalingrad" sa skončil. "Táto bitka nebola len bitkou o mesto. V stávke bola samotná existencia utrápenej, no nedobytej krajiny, bol určený výsledok nielen Veľkej vlasteneckej vojny, ale celej druhej svetovej vojny. A všetci cítili a uvedomovali si toto ako v zákopoch, tak aj v tyle. My "Ako sa už viackrát v našej histórii stalo, zhromaždili sa v rozhodujúcej bitke a zvíťazili. Bitka o Stalingrad sa právom zapísala do dejín ako radikálny zlom vo Veľkej vlasteneckej vojne." dodal Putin.

Ikona Francúzska úplne naplno: "NATO a USA nás ťahajú do vojny"
„Dnes si každý uvedomuje zodpovednosť Spojených štátov v súčasnom konflikte, osudovú úlohu NATO, ktoré sa neustále rozširuje, a bezohľadnú politiku ukrajinskej vlády. (...) Západniari, žiaľ, nechali Zelenského, jeho oligarchov a neonacistické... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme