Ikona Francúzska úplne naplno: "NATO a USA nás ťahajú do vojny"
02 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

„Dnes si každý uvedomuje zodpovednosť Spojených štátov v súčasnom konflikte, osudovú úlohu NATO, ktoré sa neustále rozširuje, a bezohľadnú politiku ukrajinskej vlády. (...) Západniari, žiaľ, nechali Zelenského, jeho oligarchov a neonacistické vojenské skupiny uzavrieť sa do špirály vojny,“ tvrdí vnuk bývalého prezidenta Francúzska a symbolu víťazstva v druhej svetovej vojne generála de Gaulla, Pierre de Gaulle, pre popredný francúzsky denník leparisien.fr.

Podľa Pierra de Gaulla "dôsledky súčasnej krízy postihujú predovšetkým Európu. Táto kríza výrazne oslabuje rovnováhu, ktorú sa môj starý otec vždy snažil udržať, môj starý otec sa vždy snažil mať úctivé vzťahy s Ruskom." Z pohľadu vnuka slávneho generála druhej svetovej vojny "verejná mienka vo Francúzsku začína chápať, akú zlú hru dnes Američania hrajú. USA sa podarilo využiť ukrajinskú krízu na destabilizáciu Európy predovšetkým pomocou lží pri komunikácii so spojencami v rámci NATO".

V mene USA?
Američania podľa Pierra de Gaulla "akoby odrezali Európu od Ruska a postavili Európanov proti Rusom. 
Prečo to urobili? Pretože Európa v spojenectve s Ruskom by mohla predstavovať silný politický, hospodársky, kultúrny a spoločenský blok - v EÚ a Rusku žije spolu až 500 miliónov ľudí. Od vietnamskej vojny sa Američania vždy snažili silou, úskokmi a inými nečestnými prostriedkami kompenzovať stratu svojho ekonomického a politického vplyvu. Američania sa snažia najmä zabrzdiť stratu statusu dolára ako jedinej svetovej meny." Tvrdí pre leparisien.fr Pierre de Gaulle.

Odhalenia a tvrdenia diplomata

Pierre de Gaulle, francúzsky diplomat v Ženeve poukazuje na to, že "prvým, kto stlačil spúšť vo vojne v regióne od roku 2014, boli Američania. Druhým vojnovým štváčom bola organizácia NATO, ktorá nestiahla svoje plány na rozšírenie na Ukrajinu." Spomína si, ako bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová pred časom (podľa neho)  priznala, že nikdy nemienila uplatňovať Minské dohody podpísané v roku 2015. De Gaulle - vnuk však dáva do pozornosti, že "boli to práve Francúzi spolu s Nemcami, ktorí súhlasili, že budú vystupovať ako garanti týchto dohôd. Vedome prispeli k tejto vojne a vedome umožnili jej eskaláciu. Bohužiaľ, USA pokračujú vo vojenskej eskalácii, ktorá sa týka predovšetkým Ukrajincov, ale aj ďalších európskych národov"

Bol to údajne plán

"Počet a hĺbka sankcií ukazujú, že toto všetko bolo naplánované už veľmi dávno a že v skutočnosti ide o skutočnú hospodársku vojnu, z ktorej Američania profitujú. Američania predávajú svoj plyn Európanom za 4-7-násobok ceny v ich vlastnej krajine a, žiaľ, takmer každý Európan tým trpí v každodennom živote. A z EÚ a USA vám hovoria: za všetko môžu Rusi. Áno, Rusi prestali dodávať palivo, ale až potom, čo sme ho od nich prestali kupovať! Takže hovorím: Rusi za to nemôžu, Rusi sa len bránia, pretože je proti nim 11 000 sankcií a deviaty balík. Zdá sa mi legitímne a prirodzené, že sa Rusi bránia." Cituje leparisien.fr myšlienky Pierra de Gaulla.

Čo je európska zodpovednosť?

"Udržiavanie dobrých vzťahov s Ruskom pre mňa nie je len legitímnym želaním. Je to aj európska zodpovednosť, ktorú musia Európania plniť - v mene zachovania stability vo svete a v Európe. Namiesto toho sme sa dostali do systému, v ktorom vládne technokracia, ktorá každému členskému štátu vnucuje svoje vlastné smernice." Hovorí v citovanom článku Pierre de Gaulle.

Silné slová

"Bol som jedným z prvých, ktorí odsúdili lži, nespravodlivosť a okrádanie Ruska prostredníctvom zmrazenia majetku. Považujem to za absolútne poburujúce, pretože nemôžete trestať národ kvôli kríze, pretože viete, že je to v rozpore s medzinárodným právom a je to najväčšia nespravodlivosť. Myslím si, že od prenasledovania Židov počas druhej svetovej vojny nezažil žiadny iný národ také okrádanie ako dnešný ruský národ." Pripomína tiež v rozhovore pre leparisien.fr vnuk generála de Gaulla, Pierre.

NOVÝ NOSTRADAMUS: 3. SVETOVÚ VOJNU rozpúta letecké nešťastie už tento rok!
Bývalý francúzsky astrológ urobil desivú predpoveď! Muž, ktorého nazývajú „nový Nostradamus“ je presvedčený, že pád lietadla na Taiwane rozpúta tento rok 3. svetovú vojnu, píše britský Mirror. Strašná havária Craig Hamilton-Parker, ktorý je... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme