Expolicajta Kučerku zadržali! V Bosne sa prihlásil sám
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

V Bosne a Hercegovine v súčasnosti prebieha konanie o vydaní expolicajta Mariána Kučerku na základe medzinárodného zatykača na Slovensko. TASR o tom informoval jeho advokát Martin Bezák s tým, že sa na políciu dostavil dobrovoľne.

Vydal sa dobrovoľne

"Náš klient sa dostavil pred policajné orgány Bosny a Hercegoviny dobrovoľne po tom, ako zistil, že na neho bol vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz. V súčasnosti prebieha konanie o tom, či bude alebo nebude na základe tohto zatýkacieho rozkazu vydaný na Slovensko," ozrejmil.

Polícia SR potvrdila, že Mariána K. zadržali príslušníci policajných orgánov Bosny a Hercegoviny. "Bližšie informácie o stave extradičného konania budú k dispozícii v najbližších dňoch po obdržaní informácie z kompetentného súdu Bosny a Hercegoviny," priblížila na sociálnej sieti.

Vyjde puč s Hegerom?
Niekoľko mesiacov pred voľbami sa začala pripravovať nová strana, Eduarda Hegera. Prieskumy jej zatiaľ ukazujú vysoký poteciál, vraj až dvadsať percent. To je zrejme značne prehnané, ale napriek tomu celý projekt možno vyjde. Skonštatoval to na... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Za úplatky

Pri rozhodovaní o vydaní treba podľa Bezáka zohľadniť, že ho vydal sudca Juraj Kliment. Bezák poukázal na to, že ten podľa právoplatného nálezu Ústavného súdu SR nie je v trestnej veci zákonným sudcom. "Jeho príbuzenský vzťah k prokurátorovi Ondrejovi Repovi je takej povahy a intenzity, že objektívne vyvoláva pochybnosti o jeho nestrannosti nielen u osoby nášho klienta, ale aj u akéhokoľvek nestranného pozorovateľa, čo môže viesť až k strate dôvery občanov v spravodlivosť," skonštatoval.

Prvostupňový súd Kučerku pôvodne uznal za vinného zo zločinu prijímania úplatku a pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve, uložil mu trest 11 rokov väzenia. Prípad je v súčasnosti na Najvyššom súde SR. Expolicajt sa na zasadnutia opakovane nedostavil.

Marián K. čelí obžalobe za prijatie úplatku vo výške 25.000 eur od podnikateľa Norberta B. prostredníctvom bývalého šéfa finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry Bernarda S. Pomôcť mal za to Štefanovi Ž., príbuznému exministra Petra Žigu. V druhom skutku sa mu kladie za vinu, že mal prijať úplatok vo výške 200.000 eur od bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M.

Ľubomír Lintner: Slovenskí politici prerazili ĎALŠIE DNO!
Až 9 a pol mesiaca pokračovania vlády E. Hegera s vyslovenou nedôverou v parlamente a následným odvolaním je novým prerazeným dnom slovenskej politiky. Argumentácia politikov bývalej koalície, že je to v záujme ľudí a krajiny je hrubým... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme