Alfred Nobel by tancoval od radosti!
31 | 01 | 2023 I Milan Laca

Ekoaktivistku Gretu Thunbergovú pravdepodobne už štvrtýkrát nominovali na Nobelovu cenu.

Nobelov výbor oficiálne nekomentuje zoznam kandidátov nominovaných na Nobelovu cenu. Tieto údaje sú podľa štatútu ceny utajované najmenej 50 rokov. Zároveň platí, že tí, ktorí majú právo navrhovať kandidátov na laureátov, nemajú zakázané svoj výber verejne komentovať. K dnešnému dňu je už známych viacero mien ľudí, ktorí by mohli byť na zozname nominovaných. Medzi nimi je aj známa ekoaktivistka Greta Thunbergová a prezident Turecka Recep Tayyip Erdogan, píše France 24.

Naša Gréta

Nórska poslankyňa za Stranu zelených Lahn Marie Bergová vyhlásila, že nominovala švédsku klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú a jej ugandskú kolegyňu Vanessu Nakateovú. Predpokladá sa, že 20-ročná Thunbergová bola už trikrát nominovaná ako kandidátka na Nobelovu cenu.

Británia navrhuje vyslanie jednotiek NATO na Ukrajinu
Bývalý námestník ministra obrany Británie Howarth vyzval na vyslanie jednotiek NATO na Ukrajinu Západ by mal vytvoriť koalíciu krajín NATO, ktoré by chceli poslať svoje jednotky na Ukrajinu, povedal bývalý námestník britského ministra obrany... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďalší vybraní

Predseda hornej komory pakistanského parlamentu tiež, podľa novín, nominoval tureckého prezidenta Recepa Erdogana za kandidáta za jeho "neúnavné úsilie o vyriešenie ukrajinskej krízy". Minulý rok, krátko po ruskej invázii na Ukrajinu  nórsky poslanec Christian Tybring-Gjedde na sociálnych sieťach naznačil, že navrhne Volodymyra Zelenského .

Jeden z najvýznamnejších

Tybring-Gjedde tento rok na Facebooku oznámil , že za kandidáta na Nobelovu cenu nominoval generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. Podľa neho si „zaslúži ocenenie za príkladnú prácu generálneho tajomníka NATO v ťažkej dobe pre alianciu -  brutálny a nevyprovokovaný útok na pokojnú susednú krajinu“. Generálny tajomník Stoltenberg od samého začiatku chápal vážnosť a dôležitosť ruského útoku pre všetky krajiny, ktoré zakladajú svoj štátny systém na demokracii a liberálnych slobodách. Už od začiatku pochopil, že ukrajinský vojenský odpor je aj bojom Európy, no zároveň dal jasne najavo, že NATO nebude aktívnym účastníkom vojny.

VIDEO z otvorenia majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní ste už videli?
Zabáva sa na ňom polovica starého kontinentu, ktorej ešte ostal zdravý rozum. Tá druhá polovica, ako inak, tlieska a teší sa, že spoločnosť nachádza spôsoby ako žiť s rôznorodosťou a ako je z nej možné čerpať. Naozaj môžeme tak nazvať to, čo sme... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme