Británia navrhuje vyslanie jednotiek NATO na Ukrajinu
31 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalý námestník ministra obrany Británie Howarth vyzval na vyslanie jednotiek NATO na Ukrajinu

Západ by mal vytvoriť koalíciu krajín NATO, ktoré by chceli poslať svoje jednotky na Ukrajinu, povedal bývalý námestník britského ministra obrany Gerald Howarth v rozhovore pre Sky News . "Teraz potrebujeme strategické riešenie a myslím si, že by sme mali vytvoriť koalíciu ľudí, ktorí chcú vstúpiť do konfliktu a podporovať Ukrajinu s cieľom vytlačiť Rusko," povedal.

Howarth okrem toho vyzval Západ, aby zvážil vyslanie svojich jednotiek na Ukrajinu. Zároveň poznamenal, že západné krajiny by na Ukrajinu nemali posielať stíhačky, pretože ich zajatie Ruskom by mohlo predstavovať nebezpečenstvo pre Západ.

Rusko od 24. februára vedie na Ukrajine špeciálnu vojenskú operáciu. V tomto kontexte Spojené štáty a spojenci NATO naďalej posielajú kyjevskému režimu zbrane v hodnote desiatok miliárd dolárov. Moskva opakovane vyhlásila, že dodávky západných zbraní len predlžujú konflikt a transport s vojenskou technikou sa stáva legitímnym cieľom ruských leteckých a kozmických síl.

Turecko neratifikuje protokol o členstve Švédska a Fínska v NATO
Čavušoglu: Turecký parlament neratifikuje protokol o členstve Švédska a Fínska v NATO Turecký parlament neratifikuje protokol o členstve Švédska a Fínska v NATO bez splnenia svojich záväzkov, povedal minister zahraničných vecí Mevlut Cavusoglu na... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme