Nová americká hypersonická raketa
31 | 01 | 2023 I Milan Laca

Pentagon oznámil úspešný skúšobný štart hypersonickej rakety.

Americké letectvo úspešne otestovalo hypersonickú strelu Lockheed Martin. Armáda vykonala úspešný skúšobný let  strely, píše RIA Novosti, s odvolaním sa na vyhlásenie vydané Pentagon.

Bola úspešná

Podľa ministerstva obrany USA raketa splnila zamýšľané úlohy. „Nadzvuková verzia rakety Lockheed Martin,  dokončila program a splnila všetky pôvodné ciele,“ zdôraznila armáda.

NATO tlačí Moskvu do vojny
CN: USA chcú prinútiť Rusko zaútočiť na NATO. Komentárka Consortium News Caitlin Johnstonová vo svojom článku napísala, že to vyzerá tak, že plánom USA je prinútiť Rusko zaútočiť na NATO. Moskva, pozor! „Hlavným posolstvom pre Moskvu v... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Milan Laca

Aký podala výkon?

Raketa letela  rýchlosťou nad 5 Mach (6125 kilometrov za hodinu), vo výške viac ako 18,3 kilometra na vzdialenosť 555 a pol kilometra.

Pojde do výroby?

Armáda spresnila, že to bol posledný testovací let projektu Hypersonic Air-Jet Weapons (HAWC). Americké letectvo ho uskutočnilo spoločne s agentúrou Pentagon Advanced Research Projects Agency. Námorníctvo  plánuje v roku 2025 vybaviť torpédoborce triedy Zumwalt hypersonickými raketami.

Potichu chystali

Vlani v júli USA úspešne otestovali hypersonickú zbraň vyrobenú spoločnosťou Raytheon Technologies Corp, schopnú letieť  rýchlosťou päťkrát vyššou ako rýchlosť zvuku (5 Mach). Test bol tretí úspešný od roku 2013. Pentagon a vojenskí experti opakovane vyhlasovali, že Spojené štáty americké v oblasti hypersonických zbraní zaostávajú za Ruskom a Čínou. Peking a Moskva už majú takéto rakety v prevádzke, zatiaľ čo Washington sa snaží dokončiť vývoj svojich vlastných.

Ruský strašiak

Riaditeľ Centra pre bezpečnosť a arktickú odolnosť so sídlom na AljaškeTroy Bouffard vyhlísil, že ruský program hypersonických rakiet je zastrašujúci. Pripomenul, že Ruská federácia a Čína sú vyzbrojené nadzvukovými raketami, ktoré sú schopné v malej výške letieť rýchlosťou 6000 km za hodinu, ako aj meniť smer. Buffard zároveň povedal, že v súčasnosti neexistujú žiadne spôsoby, ako zachytiť takéto zbrane.

Kremeľ VARUJE Západ: RUSKO NIE JE IRAK! Ochudobnený urán bude považovaný za JADROVÚ ZBRAŇ
Zbraň M242 namontovaná na bojových vozidlách Bradley smerujúcich na Ukrajinu strieľa náboje s ochudobneným uránom, upozorňuje Kurt Nimmo z Global Research. Rusko na to oznámilo, že zváži použitie ochudobneného uránu podobnému jadrovému... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme