NATO tlačí Moskvu do vojny
29 | 01 | 2023 I Milan Laca

CN: USA chcú prinútiť Rusko zaútočiť na NATO.

Komentárka Consortium News Caitlin Johnstonová vo svojom článku napísala, že to vyzerá tak, že plánom USA je prinútiť Rusko zaútočiť na NATO.

Moskva, pozor!

„Hlavným posolstvom pre Moskvu v súčasnosti, s úplnou absenciou deeskalácie a uvoľnenia napätia vo verejnom diskurze je, že Rusko bude pod čoraz tvrdším tlakom, kým nenarazí na NATO,“ zdôrazňuje  v článku.

Kremeľ VARUJE Západ: RUSKO NIE JE IRAK! Ochudobnený urán bude považovaný za JADROVÚ ZBRAŇ
Zbraň M242 namontovaná na bojových vozidlách Bradley smerujúcich na Ukrajinu strieľa náboje s ochudobneným uránom, upozorňuje Kurt Nimmo z Global Research. Rusko na to oznámilo, že zváži použitie ochudobneného uránu podobnému jadrovému... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Vojna

Johnstonová poukazuje na to, že debatu o vyslaní tankov na Ukrajinu „vyhrali smrtiaci démoni vojny“. Ale teraz sa začala kauza vyslania stíhačiek F-16 pre Kyjev. Cituje tiež článok Branka Marcetica pre Responsible Statecraft o rastúcej úlohe USA v ukrajinskom konflikte. Poukazuje na to, že Washington pri transferoch zbraní sústavne porušuje svoje vlastné hranice.

Postupne vpred

Marcetic ďalej poukazuje na to, že západná aliancia zvolila politiku neustálej eskalácie zakaždým, keď Rusko nedokáže rázne reagovať na predchádzajúcu eskaláciu zo Západu. Zdá sa, že Moskvu zámerne stimulujú, aby na tieto eskalácie reagovalo silou.

Držte sa na uzde!

"Rusku v skutočnosti hovoria, že by malo eskalovať, aby ukázalo, že to s "čiarami" myslí vážne," vyhlásil Marsetic. Príkladom takejto eskalácie je správa New York Times, že Bidenova administratíva zvažuje podporu ukrajinskej ofenzívy na Kryme.

Príde pomsta

Autorka v článku dospela k záveru, že Rusko si je určite vedomé prevahy NATO, ale ak bolesť z nečinnosti preváži riziká, pomstí sa. A potom sa svet priblíži k okamžitému jadrového Armagedonu.

Ukrajinský tankový guláš
Ukrajina čelí logistickým problémom pri príjme tankov. Západní partneri prisľúbili Ukrajine rôzne modely tankov, ktoré však majú rôzne dodacie podmienky a jedinečné logistické prekážky. Tvrdia to merické noviny The Washington Post, ktoré sa... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!