Voľby v Česku VRCHOLIA! Národ sa hašterí kvôli dvom komunistom? DRSNÉ, žasne Kocáb
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Známy hudobník, skladateľ a člen legendárneho Pražského výberu Michael Kocáb – ktorý na seba upútal pozornosť vyhlásením, že nebude voliť ani Andreja Babiša, ani Petra Pavla, pretože ide o dvoch komunistov – sa opäť vyjadril k prezidentskej voľbe. 

Tentokrát Kocáb pre CNN Prima News povedal, že je smutné, že sa národ rozdelil kvôli dvom komunistom. A zaznelo aj, že atmosféru strachu využíval aj volebný tím Petra Pavla, informujú ParlamentníListy.cz.

Motivácia jednotlivých voličov

„Je smutné, že sa národ rozkmotruje a hašterí nad dvomi normalizačnými komunistami. Je to drsné. Rozumel by som tomu, keby to bolo medzi komunistom a demokratom,“ zhodnotil dianie okolo voľby budúceho českého prezidenta Kocáb na CNN Prima News.

S jeho názorom súhlasil aj novinár a politický komentátor Dalibor Balšínek, ktorý pripomenul, že by sme nemali na minulosť zabúdať. „Zabudnutie totiž vedie k rovnakým chybám, nie sme v jednoduchej situácii. Objavujú sa nové pravdy a ideológie. Musíme o tom hovoriť, je to podobné, ako keď nastupovala totalita.“

Európa smeruje k vojne čoraz šialenejším tempom (Felvidék.ma)
"Od druhej svetovej vojny nebola Európa tak blízko ku katastrofe! K vypuknutiu vojny s fatálnymi následkami, ktoré by zasiahli všetky jej krajiny. Pre nás všetkých je vážnou tragédiou, že to jej lídri nevidia alebo sa tvária, že si vôbec... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Kocáb poodhalil aj svoj názor na motiváciu jednotlivých voličov, a to ako k voľbe Andreja Babiša, tak Petra Pavla. „Ľudia volia Babiša srdcom, Pavla z kalkulu, aby nevyhral Babiš,“ všimol si Kocáb atmosféru medzi voličmi. 

„To ich dohnalo k voľbám, za to som rád, aj keď sám nevolím. Občania sa bijú za svoju budúcnosť,“ vidí Kocáb aj kladné stránky voľby, ktoré sa nezúčastňujú.

Ako zo štvorhviezdičkového generála spravili slobodníka C&K armády. Petr Pavel s manželkou, zdroj: FB/Anton Pižurný

Dielo médií

Kocáb aj Balšínek sa zhodli, že vyhrotená kampaň je predovšetkým dielom médií, ktorá priaznivcov jednotlivých kandidátov striktne rozdelila na dva nezmieriteľné tábory.

Na vyhrotenú kampaň atmosféru strachu v nej upozornil aj prezident Asociácie vyjednávačov a odborník na komunikáciu Radim Parík. „Ak sa vyhrotí, dochádza k rozdeleniu spoločnosti, ľudia sa cítia ohrození a podľa toho proti sebe vystupujú. Keď pracujeme so strachom, útočíme na najzákladnejšie obavy ľudí,“ zmienil Parík a dodal, že je férové ​​povedať si, že s tým pracovali obe strany.

„Tím Petra Pavla vyvolával strach a obavy z Andreja Babiša, z proruskej orientácie a z extrémnych hnutí, ktoré by Babiša mohla podporovať,“ podotkol Parík.

Profesor Krejčí: Nezodpovední vojnoví nadšenci z Prahy! Česko nikdy v dejinách vo vojne neobstálo
„Zase by sa objavili heslá typu ‚Všetko pre front', nehovoriac o tom, že pre ruské zbrane by Česko nepredstavovalo vzdialený tyl, ale hlbší front.“ Politológ profesor Oskar Krejčí analyzuje slová náčelníka generálneho štábu o prípadnej výberovej... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Rozdiel tu je

Podľa člena Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Jaroslava Foldynu je však jasný rozdiel v tom, čo robili Andrej Babiš a Peter Pavel za komunizmu. 

Ľudia, ako bol Peter Pavel, úlohovali a kontrolovali, či šikanovali ľudí ako bol Andrej Babiš,“ hovorí. 

Pokiaľ ide o „službu demokracii“, Foldyna pripomína humanitárne bombardovanie. Službu ZSSR by zniesol, aj prebehnutie po revolúcii. „Že ale v sebe taký človek nájde drzosť, všetkým okolo hlasno kázať o morálke, cti, slušnosti a ďalších podobných hodnotách, to je na mňa skrátka veľa,“ hovorí jasne o Pavlovi. Za to si kladie otázky ohľadom financovania Pavlovej kampane.

Čaká ľudstvo pandémia zrovnateľná so ŠPANIELSKOU CHRÍPKOU? Máme ju predo dvermi!
Spojené štáty americké sú jednou z krajín, ktoré sa tiež nevyhli niekoľkým covidovým vlnám. Zdá sa však, že podľa najnovších informácií spoza oceánu sa na USA chystá ďalší problém - tamojšiu hydinu ničí vtáčia chrípka. Ako je na tom Slovensko? Tá... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme