Orbán: Dávate zbrane? Ste vo vojne!
27 | 01 | 2023 I Milan Laca

Poslanie zbraní na Ukrajinu robí z krajiny účastníka konfliktu, hovorí Orbán.

Maďarský premiér vyhlásil, že krajiny, ktoré posielajú zbrane na Ukrajinu, sú stranami konfliktu.

Ste vo vojne
Štáty, ktoré dodávajú zbrane, sa stávajú účastníkmi konfliktu, bez ohľadu na to, čo hovoria ich politici, zdôraznil  maďarský premiér Viktor Orbán.
Nemci to povedali jasne
Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Burbocková 24. januára povedala, že európske krajiny  „vedú vojnu proti Rusku“. Vyzvala európske štáty, aby urobili viac pre Ukrajinu spoločne a nehľadali vinníkov medzi svojimi. Nemecké ministerstvo zahraničia v súvislosti s jej vyhlásením zároveň uviedlo, že podpora Ukrajiny nerobí z Nemecka jednu zo strán konfliktu!
USA Rusku: ODÍĎTE Z UKRAJINY! Potom, možno, budeme rokovať
Nulandová uviedla, že Washington je v záujme rokovaní pripravený zmierniť sankcie voči Moskve. Podľa námestníčky ministra zahraničných vecí USA pre politické záležitosti, by toto rozhodnutie podporil aj minister zahraničia Anthony... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Milan Laca
Rozmýšľajte
"Kto je s kým vo vojne, to nie je vecou vyjadrení. Ak posielate zbrane, ak financujete ročný rozpočet niektorej  z bojujúcich strán, potom posielate nové, ešte modernejšie zbrane, môžete si hovoriť, čo chcete. Ale vy sa zúčastňujete na vojne,“ povedal Orban v  maďarskom rádiu Kossuth.
Aké posuny!
Premiér pripomenul, že Nemecko na začiatku krízy na Ukrajine deklarovalo pripravenosť dodať len prilby.  „Teraz sme v štádiu tankov a už hovoríme o lietadlách“, vyhlásil Orbán. Podľa neho je to spôsobené tým, že krajiny nemajú jasne vymedzené hranice svojich národných záujmov, ako to urobilo Maďarsko.
Myslia na seba
Začiatkom marca maďarský parlament vydal dekrét, zakazujúci dodávky zbraní na Ukrajinu z jeho územia. Minister zahraničných vecí Péter Szíjartó vysvetlil, že Budapešť sa snaží zabezpečiť územie Zakarpatska, kde žijú etnickí Maďari, keďže dodávky zbraní cez jej územie by sa stali legitímnym vojenským cieľom.
Ukrajinskí Maďari musia na front!
Budapešť obvinila Kyjev z tvrdej mobilizácie Maďarov. Maďarský minister zahraničných vecí a ekonomických vzťahov Péter Szijjártó povedal, že Ukrajina tvrdým spôsobom mobilizuje zakarpatských Maďarov do svojich ozbrojených síl. "Spolu s Ukrajincami... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!