Dzurinda predstavil základy Modrej koalície. GORILÍ ŠÉFKUCHÁR sa odrazu vracia do politiky! Blaha na ňom nenechal NITKU SUCHÚ
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Expremiér Mikuláš Dzurinda predstavil základy strany Modrá koalícia. Urobil tak na piatkovej tlačovej konferencii. "Americká ambasáda už musí byť fakt zúfalá, že vyťahuje takéto múmie," okomentoval Dzurindov comeback do vrcholnej politiky podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. "Naposledy ho malo celé Slovensko možnosť vidieť opitého na mol, ako sa potáca z nemocnice - jediné, čo bolo na ňom modré, boli fokle pod očami. To bola krásna bodka za jeho prašivou kariérou," dodal.

Podľa Dzurindu vzniká nielen politická strana, ale aj platforma spolupráce. Expremiér potvrdil pokračovanie rokovaní s KDH. Do politiky chce pritiahnuť aj mladých ľudí a niektoré známe osobnosti.

Dzurinda: Dnešná politická kultúra, predovšetkým v parlamente, je ďalej neudržateľná

"Pri rozhodovaní, tvorbe programu a v každodennej politickej práci sa pridržiavame hodnôt a ideí náboženského a kultúrneho dedičstva Európy, ako aj zásad sekulárneho humanizmu," hovorí Modrá koalícia. Zdôrazňuje postavenie občana v rámci štátu a rešpektovanie ľudských práv. Podčiarkuje prozápadné a proeurópske smerovanie. Apeluje aj na rozvoj ekonomiky, investície a zásadné reformy.

Cieľmi Modrej koalície je podľa Dzurindu zastaviť úpadok a chaos a privodiť pozitívny obrat Slovenska. "Dnešná politická kultúra, predovšetkým v parlamente, je ďalej neudržateľná," poznamenal. Ďalej je to potreba novej kultúry vo vzťahu médií a politikov, rešpekt jedného voči druhému. Dzurinda zdôrazňuje "nie" kultúrnym vojnám. "Konzervatívci nemôžu poraziť liberálov, liberáli nemôžu poraziť konzervatívcov," povedal Dzurinda a zároveň zdôraznil potrebu dialógu.

Poukázal aj na ekonomický úpadok Slovenska. Krajina podľa Dzurindu zaostáva v raste a životnej úrovni Slovákov v porovnaní s najvyspelejšími štátmi v Európe. Kritizoval aj zadlžovanie a civilizačný úpadok. Znepokojujúce je podľa neho pokles podpory členstva v NATO a Európskej únii, ktorý chce Modrá koalícia zvrátiť.

VIDEO Muž si odchytil Dzurindu na ulici: Si PSYCHICKY NARUŠENÝ! Zlikvidoval si túto krajinu!
Sociálnymi sieťami sa šíri video, kde Slovák odchytí na ulici bývalého premiéra Mikuláša Dzurindu a vulgárne mi vynadá. Slovák asi nebol veľmi spokojný s vládnutím expremiéra a pravdepodobne sa obáva aj jeho návratu na politickú scénu. Najnovšie... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Blaha: Gorilí šéfkuchár sa odrazu vracia do politiky

Podpredseda opozičnej strany Smer - SD Ľuboš Blaha pri predstave návratu Mikuláša Dzurindu do vrcholnej politiky len krúti hlavou. A Dzurindove snay o comeback aj náležite svojsky okomentoval.

"Poznáte tie béčkové horory, keď hlavní hrdinovia zničia slizkú odpornú príšeru a ona potom v poslednej minúte ožije a ďalej straší? Asi tak by sa dal charakterizovať comeback Mikuláša Dzurindu, krvavého mäsiara, ktorý sa pričinil o smrť srbských detí, keď NATO v 1999 bombardovalo Juhosláviu, aj o smrť vyše milióna ľudí v Iraku, kde plienili Američania. Spolu s ním," pripomenul Blaha Dzurindove rozhodnutia a postoje ešte počas jeho premiérovania.

V normálnej krajine by bol podľa Blahu súdený ako vojnový zločinec, ale tu na Slovensku sa "táto vykopávka postaví pred kamery, že ide zachraňovať slovenskú pravicu. Americká ambasáda už musí byť fakt zúfalá, že vyťahuje takéto múmie".

PRIESKUM! ODPADNETE, ktorí politici najviac polarizujú spoločnosť! Kde skončil Fico a kde Čaputová?
Ktorý politik najviac polarizuje spoločnosť na Slovensku? Prvé tri miesta sú absolútne jasné. Ukazujeme, na ktorom skončil Robert Fico (SMER - SD) a na ktorom prezidentka Zuzana Čaputová. Prieskum realizovala agentúra AKO! Agentúra AKO... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Najlepší fór

Opozičný politik pripomína, že za Dzurindu sa zdravotníctvo odovzdalo Pente, chceli spoplatniť školstvo, sprivatizovali dôchodky, rozpredali Slovensko, zlikvidovali sociálny štát a popri tom kradli ako nepríčetní - a tuná gorilí šéfkuchár sa odrazu vracia do politiky.

"Naposledy ho malo celé Slovensko možnosť vidieť opitého na mol, ako sa potáca z nemocnice - jediné, čo bolo na ňom modré, boli fokle pod očami. To bola krásna bodka za jeho prašivou kariérou. A to teraz fakt ideme predstierať, že táto troska sa vracia? Že Dzurinda môže pomôcť Slovensku? Si robia z ľudí srandu? Čo to tu vyliezajú za zombíci? Aká Modrá koalícia? Aké Jablko? Zošaleli? Aj Modrý koník má väčšiu dôveryhodnosť ako Dzurinda - ten nech radšej chodí po kanáloch," rozohnil sa smerák.

Najlepší fór ale podľa Blahu bude, keď Heger s Matovičom oddiaľovaním termínu predčasných volieb darujú Dzurindovi dosť času na to, aby nazbieral 3-4%, ktoré zoberie práve OĽaNO a SaS - a nakoniec sa vďaka ich vlastnej hlúposti nedostane do parlamentu nikto z nich.

Kam sa hrabe NOSTRADAMUS a BABA VANGA? Matovič v deň pamiatky obetí holokaustu zobral do rúk KRIŠTÁĽOVÚ GUĽU!
Matovič začal predpovedať budúcnosť! Pri príležitosti piatkového Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu, keď všetci v pietnom tichu spomínajú, sa Igor Matovič rozhodol urobiť niečo úplne iné. Zobral do rúk krištáľovú guľu a vyjavil nám... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!