USA Rusku: ODÍĎTE Z UKRAJINY! Potom, možno, budeme rokovať
27 | 01 | 2023 I Milan Laca

Nulandová uviedla, že Washington je v záujme rokovaní pripravený zmierniť sankcie voči Moskve.

Podľa námestníčky ministra zahraničných vecí USA  pre politické záležitosti, by toto rozhodnutie podporil aj minister zahraničia Anthony Blinken.

Možno budeme rokovať

"Americká administratíva je pripravená zvážiť možnosť zmiernenia sankcií voči Rusku pri serióznych rokovaniach o Ukrajine. V kontexte ruského rozhodnutia vážne rokovať, stiahnuť svoje sily z Ukrajiny a vrátiť územie, by som bola samozrejme, za podporu. Myslím si, že by to podporil aj minister zahraničných vecí USA“. Nulandová to vyhlásila  vo výbore pre zahraničné veci Senátu Kongresu USA. Uvažovala o možnosti, že Washington zruší niektoré obmedzenia voči Moskve.

Kyjev a ďalšie mestá čelia raketovým útokom. Rusi hlásia vstup do Vuhledaru
Na väčšine Ukrajiny bol vo štvrtok ráno vyhlásený protiletecký poplach a úrady varovali pred útokom z lietadiel aj lodí. Ukrajnske sily už prvé rakety zostrelili, uviedol šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak. Z Kyjeva je hlásená... Čítať ďalej
26 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Zdravý rozum?

Senátor Rand Paul, republikán z Kentucky, sa Nulandovej pýtal najmä na vyhliadky na upustenie od sankcií voči ruským zákonodarcom v nádeji, že Moskva opätuje rovnaký krok voči členom Kongresu. Paul zdôraznil, že rozhodnutia Washingtonu uplatniť reštriktívne opatrenia voči členom ruskej Dumy a Rady federácie, v skutočnosti viedli k zničeniu rusko-amerického medziparlamentného dialógu. „Senátor, povedala by som toto: ak je v záujme USA viesť rozhovory s Rusmi, potom by sme mali dôkladne zvážiť, čo sa dá urobiť, aby sme to uľahčili,“ odpovedala Nulandová.

A čo s tankami?

Nulandová tiež povedala, že Washington nestihne previesť tanky do Kyjeva do jari, keď sa očakáva zintenzívnenie nepriateľských akcií. Dôvodom je, že Abrams „je veľmi zložitý tank a vyžaduje si veľa výcviku“. Denník Washington Post, s odvolaním sa na amerického predstaviteľa uviedol, že tanky "nebude mať Ukrajina k dispozícii mnoho mesiacov, ak nie rokov".

Americká kongresmanka stráca trpezlivosť nad Zelenského správaním
Kongresmanka Bobert žiadala preveriť ukrajinskú pomoc kvôli správam o korupcii Spojené štáty by mali vykonať úplný audit všetkých finančných prostriedkov pridelených Ukrajine uprostred vlny rezignácií ukrajinských predstaviteľov zapojených do... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!