Kyjev a ďalšie mestá čelia raketovým útokom. Rusi hlásia vstup do Vuhledaru
26 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Na väčšine Ukrajiny bol vo štvrtok ráno vyhlásený protiletecký poplach a úrady varovali pred útokom z lietadiel aj lodí. Ukrajnske sily už prvé rakety zostrelili, uviedol šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak. Z Kyjeva je hlásená explózia, zomrel jeden človek. Ruské sily podľa Ukrajincov v noci vyslali 24 bezpilotných lietadiel Šáhed-136. Podľa proruských separatistov sa ruské vojská sa dostali do Vuhledaru v Doneckej oblasti.

Po dopade ruskej rakety na nebytovú budovu v Holosijivskej štvrti v Kyjeve vo štvrtok zomrel jeden človek a dvaja ľudia sú zranení, oznámil starosta ukrajinskej metropoly Vitalij Kličko. „Explózia v Kyjeve. Buďte v krytoch,“ napísal na Telegrame.

Ukrajinské úrady vo štvrtok ráno kvôli hrozbe ruských vzdušných útokov vyhlásili letecký poplach v celej krajine. Hovorca ukrajinského letectva Jurij Ihnat povedal, že Rusko na Ukrajinu vypálilo vyše 30 rakiet.

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila 47 z 55 riadených striel, informoval náčelník ukrajinského generálneho štábu Valerij Zalužnyj. Ruské sily podľa neho použili okrem iného nadzvukové strely Ch-47 Kinžal. "Cieľ Rusov sa nezmenil - psychologický nátlak na Ukrajincov a zničenie kritickej infraštruktúry," dodal generál s poznámkou, že Ukrajina sa nenechá zlomiť. Moskva sa zatiaľ k štvrtkovým vzdušným úderom nevyjadrila.

Americká kongresmanka stráca trpezlivosť nad Zelenského správaním
Kongresmanka Bobert žiadala preveriť ukrajinskú pomoc kvôli správam o korupcii Spojené štáty by mali vykonať úplný audit všetkých finančných prostriedkov pridelených Ukrajine uprostred vlny rezignácií ukrajinských predstaviteľov zapojených do... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Podľa predbežných informácií bol zvuk výbuchu počuť v rôznych častiach hlavného mesta, napísal s odvolaním sa na svedkov už skôr server RBK-Ukrajina, ktorý zároveň upozornil, že nad mestom aj oblasťou pravdepodobne pracuje protivzdušná obrana.

V Dnepropetrovskej, Vinnyckej a Kyjevskej oblasti pracuje protivzdušná obrana. V Odese sú počuť výbuchy,“ píše agentúra Unian, ktorá predtým informovala aj o aktívnej protivzdušnej obrane v Žytomyrskej oblasti. Vo Vinnyckej oblasti nie sú podľa agentúry hlásené obete.

Elektrárenská spoločnosť DTEK uviedla, že kvôli nebezpečenstvu raketového útoku núdzovo vypla elektrinu v hlavnom meste Kyjeve, vo zvyšku Kyjevskej oblasti a tiež v Odesskej a Dnepropetrovskej oblasti.

„Pozor obyvatelia Odesy! Nepriateľ sa chystá začať masívne raketový útok na Ukrajinu pomocou lietadiel a lodí! Prosím, neignorujte letecký poplach,“ napísal na komunikačnej platforme Telegram Maksym Marčenko z Odesskej oblasti.

Varovanie Pavlovi z jeho VLASTNÉHO tábora: TOTO má byť ten PORIADOK A POKOJ?
Štváč? Aj mnohí sympatizanti Petra Pavla už začínajú pochybovať, či autor hesla „poriadok a pokoj“ nerobí príliš málo na to, aby krotil svojich horkokrvných priaznivcov. Tí totiž útočia na Andreja Babiša, ale aj na jeho priaznivcov. Najmä potom, čo... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!