Americká kongresmanka stráca trpezlivosť nad Zelenského správaním
25 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Kongresmanka Bobert žiadala preveriť ukrajinskú pomoc kvôli správam o korupcii

Spojené štáty by mali vykonať úplný audit všetkých finančných prostriedkov pridelených Ukrajine uprostred vlny rezignácií ukrajinských predstaviteľov zapojených do korupcie, napísala na Twitteri republikánska kongresmanka Lauren Bobert .

"Naliehavo potrebujeme úplný audit každého dolára, ktorý poslal Joe Biden na Ukrajinu!" - stojí v správe.

"Na Ukrajine nie je korupcia," oznámil Zelenskyj! Pred niekoľkými hodinami bol zadržaný námestník ukrajinského ministra pre podozrenie z korupcie
"Na Ukrajine nie je korupcia," oznámil Zelenskyj. Na to, pred niekoľkými hodinami, v sobotu (21.1.2023), bol zadržaný námestník ukrajinského ministra pre podozrenie z korupcie. Vasyl Lozinskyi je námestníkom ministra zodpovedným za... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ukrajinské médiá v utorok informovali o odvolaní námestníka generálneho prokurátora Ukrajiny Oleksija Symonenka a oznámili možné odvolanie a zmeny vo vláde. Okrem toho Volodymyr Zelenskyj odvolal Kyryla Tymošenka z postu zástupcu vedúceho svojej kancelárie. Šéfka prezidentovho služobníka ľudu Olena Shulyak vyzvala ukrajinské bezpečnostné zložky a protikorupčné agentúry, aby dôkladne vyšetrili prípady korupcie medzi predstaviteľmi kabinetu ministrov a jednotlivých ministerstiev.

Ako na brífingu v Bruseli uviedla zástupkyňa Európskej komisie Ana Pisonero, EÚ víta kroky ukrajinských orgánov, ale očakáva od nich výraznejší pokrok v tejto problematike.

Pentagon sa tvári, že o ničom nevie

Brigádny generál amerického letectva Patrick Ryder , hovorca Pentagonu , komentoval korupčné škandály vojenskej pomoci v Kyjeve a povedal, že o ničom nevie. Píše o tom TASS .

„Nie sme si vedomí žiadnych rozsiahlych problémov týkajúcich sa korupcie, ktoré by negatívne ovplyvnili boj Ukrajiny s Ruskou federáciou,“ povedal Ryder počas brífingu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik