Po Jablku tu máme Modrú koalíciu. Ktorá strana zmenila svoj názov?
24 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Mimoparlamentná strana Spolu chce zmeniť názov na Modrá koalícia. Podala žiadosť na Ministerstvo vnútra (MV) SR o registráciu zmeny stanov strany s novým názvom.

"Predseda strany Miroslav Kollár a podpredseda strany Pavel Nechala v utorok 24. januára podali na MV SR žiadosť o registráciu zmeny stanov strany s novým názvom. Zmenu názvu strany odsúhlasili delegáti mimoriadneho snemu strany Spolu v pondelok 23. januára," priblížila strana.

Strana Spolu a M. Dzurinda podpísali memorandum o spoločnej politickej budúcnosti
Predseda mimoparlamentnej strany Spolu a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár podpísal s expremiérom Mikulášom Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti. Strana o tom informuje na sociálnej sieti. Z memoranda má... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Má ísť o ďalší avizovaný krok v spájaní niekdajšej strany Spolu s projektom expremiéra Mikuláša Dzurindu a v príprave širšej stredopravej platformy na najbližšie parlamentné voľby. Podľa slov šéfa Spolu je cieľom široká a dlhodobá spolupráca nielen pre blížiace sa predčasné voľby. Na nasledujúcom sneme strany majú byť prijaté ďalšie formálne kroky vyplývajúce zo spájania sa s Dzurindovým projektom, konať sa má v prvej polovici februára 2023.

Kollár v pondelok podpísal s Dzurindom memorandum o spoločnej politickej budúcnosti. Dohodli sa na úprave stanov strany i na tom, že personálne nominácie na jednotlivé pozície budú predložené snemu "zjednotenej politickej strany po vzájomnej dohode a spoločnej akceptácii navrhovaných kandidátov". (tasr)

VIDEO: Maroš Žilinka sa postavil za Jozefa Chovanca! Do Belgicka zaslal list
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka požiadal listom belgickú generálnu prokuratúru pri odvolacom súde v Mons o oznámenie akýchkoľvek skutočností, týkajúcich sa aktuálneho stavu konania v súvislosti s vyšetrovaním úmrtia slovenského občana Jozefa... Čítať ďalej
24 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!