"Ako nikdy predtým." Zelenskyj dal Západu núdzový signál, píšu médiá
24 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Asia Times: Požiadavky Zelenského na americké dodávky zbraní odhaľujú paniku Kyjeva

Výzvy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na Západ, aby poskytol ukrajinským ozbrojeným silám stále sofistikovanejšie zbrane, svedčia o panike v Kyjeve, píše Asia Times . Tieto narýchlo dodané zbrane ukazujú, že Ukrajina je  k prehre bližšie ako kedykoľvek predtým.

Podľa autora článku Stephena Briana je prevažná väčšina dodaných zbraní zameraná na zastavenie série neúspechov ukrajinskej armády. Ukrajinský líder sa zároveň, ako poznamenáva pozorovateľ, obáva o svoj osud v prípade ruského víťazstva. „Zelensky zatkol väčšinu svojich politických oponentov, umlčal médiá, ktoré sa mu nepáčili, vrátane prípadov, keď opozičníci boli údajne likvidovaní SBU,“ napísal Brian.

Je to drahé! Nemecká ekonomika trpí
IW: Konflikt na Ukrajine bude v roku 2023 stáť nemeckú ekonomiku 175 miliárd eur "Nové prepočty Inštitútu pre nemeckú ekonomiku (IW kvantifikujú straty, ktoré možno očakávať už v roku 2023: napríklad vojna na Ukrajine a všetky ekonomické hrozby s... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

To však podľa neho neochráni ani politikových kolegov, ani jeho samotného, najmä ​​„ak v Kyjeve začnú chápať, že ukrajinská obrana sa rúca“. V tomto prípade Washington začne trvať na mierovom urovnaní, proti čomu sa v minulosti postavil a tento scenár je najpravdepodobnejší, uzavrel pozorovateľ.

Od 24. februára vedie Rusko na Ukrajine vojenskú špeciálnu operáciu. V tomto kontexte Spojené štáty a ich spojenci v NATO naďalej pumpujú do Kyjevského režimu zbrane v hodnote desiatok miliárd dolárov. Moskva zase opakovane povedala, že dodávky západných zbraní len predlžujú konflikt a transport vojenskej techniky sa stáva legitímnym cieľom ruskej armády.

Prejav europoslanca hovorí za všetko! POZOR, toto chcú progresívci v Bruseli
Guy Verhofstadt je liberálny belgický europoslanec, ktorý je známy tým, že víta ilegálnu migráciu do Európy a LGBT aktivistov na školách. Dokonca chce zničiť Rusko, posielať zbrane a uvaliť sankcie už aj na európskych podnikateľov. Marián Ďuriš z... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!