Faloš a pokrytectvo v priamom prenose? Po internete koluje Čaputovej VIDEO
19 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, kde Zuzana Čaputová obhajuje referendum ako nástroj priamej demokracie. Vtedy však pôsobila v strane Progresívne Slovensko a jej cieľom bolo pravdepodobne iba zviditeľnenie ne ceste do prezidentského kresla. Dnes je všetko inak. Úspech sa dostavil a z vyjadrení ostali len prázdné slová a tliachanie do vetra. Prezidentka totiž  vyhlásila, že nebude k účasti na referende vyzývať, ale ani nikoho odrádzať

„V Progresívnom Slovensku na to máme jednoznačný názor. V zmysle, ak sú tu prvky priamej demokracie, ako je napríklad referendum, tak má byť urobené všetko pre to, aby ho ľudia mohli realizovať, boli o ňom informovaní…” hovorí Čaputová vo videu.

Video ako dôkaz

Referendum BUDE!

Referendum sa nakoniec bude konať 21. januára 2023. Občania budú mať možnosť využiť nástroj priamej demokracie.  Počas sobotného  referenda dostane volič jeden hlasovací lístok s referendovou otázkou, kde zakrúžkuje odpoveď "áno" alebo "nie". Hlasovací lístok bude obsahovať jedinú otázku: „Súhlasíte s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady Slovenskej republiky je možné uskutočniť referendom alebo uznesením Národnej rady Slovenskej republiky, a to zmenou Ústavy Slovenskej republiky?”. 

Chmelár: Čaputová pokračuje v IGNORÁCII! Jeden MEDZINÁRODNÝ ŠKANDÁL jej nestačil?
PREZIDENTKA IGNORUJE DRUHÚ NAJVÄČŠIU SVETONÁZOROVÚ SKUPINU NA SLOVENSKU! Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Názor Eduarda Chmelára prináša redakcia HD v plnom znení. Medzinárodný... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Do referenda sa jej nechcelo

Prvý pokus o vypísanie referenda prezidentka zmarila ihneď v zárodku. Vtedy sa opozícii v rekordne krátkom čase podarilo vyzbierať  585 816 podpisov. Prezidentka sa ihneď obrátila na Ústavný súd či otázky navrhované v  referende  sú alebo nie sú v súlade s ústavou. Ústavný súd vydal nález, z ktorého vyplynulo, že referendum o skrátení volebného obdobia je možné vykonať len na základe zmeny ústavy. Dokonca v tom čase poučovala Roberta Fica (SMER-SD), ak by otázky napísal správne, nemusela to takto riešiť.

Druhý pokus čiastočne vyšiel. Iniciátor petičnej akcie k referendu bol Smer- SD a spolu s opozíciou sa im  podarilo vyzbierať 406.039 podpisov, ktoré odovzdali v prezidentskom paláci. Referendum, ktoré navrhol Smer obsahoval dve otázky. Prvá otázka: „Súhlasíte s tým, že vláda Slovenskej Republiky má bezodkladne podať demisiu?“ bola podľa prezidentky sporná, pretože v ústave nie je možnosť skrátiť volebné obdobie referendom. Zuzana Čaputová sa preto obrátila na ústavný súd, ktorý potvrdil, že otázka je protiústavná. Referendum napriek tomu bude, ale len s druhou otázko.

ÚČASŤ je dôležitá!

Podporu referendu dávajú Hlas-SD, Republika, SNS a Republika, ĽSNS, Národná Koalícia a množstvo samostatných osobností, ktoré masívne zvolávajú na účasť v tento dôležitý deň, lebo ako povedala v minulosti pani prezidentka:"V zmysle, ak sú tu prvky priamej demokracie, ako je napríklad referendum, tak má byť urobené všetko pre to, aby ho ľudia mohli realizovať, boli o ňom informovaní…"

ROBERT FICO OSTRO! Keby Zuzana Čaputova nebola farizejská...(VIDEO)
Robert Fico (SMER - SD) ostro kritizuje prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú za dvojaký meter, ktorý ukázala pri dvoch vraždách nevinných ľudí. Kým po vražde na Zámockej v Bratislave bola aktívna a začala bojovať za sexuálne menšiny,... Čítať ďalej
08 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme