Heger adresuje odkaz SaS-ke. Uhrík: "Pán Heger, správate sa ako decko na pieskovisku"
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Vo svojej poslednej správe na Faceboku, sa dočasne poverený premiér Eduard Heger(OĽaNO) prihovoril k poslancom liberálnej SaS. Oznámil im, že žiadal Richarda Sulíka o možnosť vystúpiť na ich klube a uchádzať sa o podporu novej 76-ky. Sulík, Hegera "odpinkal" a Milan Uhrík svojím komentom dielo dokonal. "Pán Heger, správate sa ako decko na pieskovisku..."

"Milí poslanci a poslankyne  za Sas", začal Eduat Heger svoj príspevok. "Keďže nemám možnosť prihovoriť sa vám osobne, urobím tak verejne. Otvorene však hovorím, že ma to mrzí. Niektorí z vás mi totiž avizovali, že sa podpore novej 76-ky nebránia." tvrdí dočasne poverený premiér a vysvetlil prečo sa snaží o novú 76-ku-.

Extrémne náročné časy

"Nie je to moja stolička. Slovami vášho predsedu, byť premiérom v najkritickejších rokoch Slovenska, by nechcel byť. Faktom je, že žijeme extrémne náročné časy, no ja som presvedčený, že práve preto to teraz nemôžeme vzdať. Koncom roka sme spoločne schválili rozpočet pomoci ľuďom. Ťažká práca sa týmto ale neskončila. Peniaze je potrebné dostať k ľuďom. Nie vybraným, ako tomu bývalo zvykom. Pomoc potrebujú všetci." Spomenul si Heger a pokračuje menovaním nadľudskej pomoci.

Uhrík: Keby bolo REFERENDUM o povolení homosexuálnych manželstiev, boli by toho PLNÉ MÉDIÁ!
Bez referenda poslanci Národnej rady SR odhlasujú skrátenie volebného obdobia iba ťažko. Myslí si to predseda SNS Andrej Danko. Europoslanec Milan Uhrík zase upozorňuje, že o referende médiá mlčia ako vši pod chrastou. Danko: Po súčasnej koalícii... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Doplnil, že je tu plán obnovy. Z reformnej fázy prechádzame do fázy investičnej. "Začal sa proces výstavby dvoch nových nemocníc, významné investície idú aj do rekonštrukcie tých existujúcich, investujeme do školstva, vedy a inovácií, do železníc či cyklotrás."

Ako býva u neho dobrým zvykom, spomenul si aj na Fica (Smer-SD) a Pellegriniho (Hlas-SD). Vraj si osobne nevie a ani nechce predstaviť, že dnes by o týchto investíciach mala rozhodovať družina okolo nich.  Ale chce veriť, že tohto scenára si bol vedomý aj Richard Sulík. "Preto za mnou hneď deň po vyslovení nedôvery prišiel s ponukou novej 76-ky." Vysvetlil Heger a už len dodal, že nerozumie tejto premenlivosti názorov Richarda Sulík. "Pod jeho dirigentskou taktovkou padli tri demokratické vlády. To, čo vidím teraz, žiaľ, je kamikadze jazda s celou SaS aj touto krajinou."

Uhrík: "Pán Heger, správate sa ako decko na pieskovisku"

Jeho status mu skomentoval aj líder hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík. Za svoj komentár si vyslúžil ihneď obrovské množstovo "Páči sa mi to".

"Pán Heger, správate sa ako decko na pieskovisku, ktoré nechce pustiť hračku, hoci učiteľka ohlásila koniec hry. Celé sídlisko sa na Vás pozerá a ťuká si na čelo." Začal z ostra Uhrík a pripomína mu, že kríza nevznikla sama!

"Nevznikla kvôli tomu, že podnikatelia si "zabudli od vlády pýtať peniaze na faktúry". Nebol to ani Putin, kto uvalil embargo na nákup ruskej ropy, plynu, nafty... Kríza vznikla kvôli politikom ako Vy. Politikom, ktorí väčšinu svojho času riešia svoju stoličku namiesto záujmov krajiny. Politikom, ktorí rozhadzujú štátne peniaze ako nikto pred nimi, ale od ostatných žiadajú, aby sa uskromnili." Nedával si servítku pred ústa Uhrík. Podľa neho by sa mal aspoň raz v živote zachovať ako štátnik a podporiť predčasné voľby. "Veď ak ste takí úžasní, tak ľudia Vás nepochybne zvolia znova. Teda, ibaže by nie..."

Naď RAZANTNE: Ukončíme spoluprácu s protifašistickými bojovníkmi! Pozvali totiž Rusov do Poltára
Ministerstvo obrany (MO) SR sa ohradilo voči účasti delegácie z Ruskej federácie na oslavách oslobodenia mesta Poltár. Pripomína, že Rusko ešte vlani zaradilo Slovensko na zoznam nepriateľských krajín a ide o agresora, ktorého bezprecedentným... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme