Uhrík: Keby bolo REFERENDUM o povolení homosexuálnych manželstiev, boli by toho PLNÉ MÉDIÁ!
05 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Bez referenda poslanci Národnej rady SR odhlasujú skrátenie volebného obdobia iba ťažko. Myslí si to predseda SNS Andrej Danko. Europoslanec Milan Uhrík zase upozorňuje, že o referende médiá mlčia ako vši pod chrastou.

Danko: Po súčasnej koalícii zostanú iba dlhy a problémy

V TASR TV Danko pripomenul, že dnes je na presadenie skrátenia volebného obdobia v parlamente potrebných 90 poslaneckých hlasov. "Šanca, že nájdete 90 poslancov na to, aby si skrátili volebné obdobie a pripravili sa možno o 30.000 eur plus asistentské platy, veľká nie je," tvrdí predseda SNS.

Po úspešnom referende by stačilo 76 hlasov. Šanca na predčasné voľby by sa podľa Danka stala reálnou. "Po úspešnom referende by na to malo stačiť 76 poslancov a tam si myslím, že už by sa dalo racionálne a reálne dosiahnuť skrátenie volebného obdobia," podotkol.

SNS začala prvú referendovú petičnú akciu organizovať v lete 2020. Po dohode s lídrami Hlasu-SD a Smeru-SD sa rozhodla radšej pridať k spoločnej opozičnej petícii, na základe rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR však referendum vyhlásené nebolo. Aktuálne podporuje aj tretiu referendovú akciu tohto volebného obdobia.

Belousovová: Vedenie štátu má DVOJITÝ METER už aj na VRAŽDY!
V prvý deň tohto roka rozbúrila hladinu verejnej mienky vražda zdravotnej sestry v Michalovciach. Annu Belousovovú (Národ a spravodlivosť) zaujalo ticho, ktoré okolo prípadu zavládlo v porovnaní s tým, čo sa spustilo po vražde v klube Tepláreň na... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Po troch rokoch volebného obdobia si podľa Danka už každý môže sám vyhodnotiť, či mala lepšie výsledky koalícia SNS so Smerom-SD a Mostom-Híd alebo tá aktuálna. "V týchto voľbách budeme hovoriť o reformách, ktoré pomôžu ľuďom, ale my ich potom aj presadíme. Veľa vecí, ktoré SNS zaviedla, dodnes funguje," tvrdí Danko. Po súčasnej koalícii podľa neho zostanú iba dlhy a problémy.

"Len" referendum o návrate moci ľuďom

"Všimli ste si to ticho o referende? Keby to bolo referendum o povolení homosexuálnych manželstiev, tak by toho boli plné médiá. Ale je to "len" referendum o návrate moci ľuďom," skonštatoval sarkasticky europoslanec Uhrík na sociálnej sieti.

Je to referendum na to, aby ľudia mohli odvolávať vládu a vyhlasovať predčasné voľby. Lebo teraz sa to nedá, prízvukuje politik. "Nenechajte sa slepo riadiť masmédiámi. Presstitúti sú často zapredanejší ako niektorí politici. Myslite vlastnou hlavou a poďte na referendum! Moc patrí vám!," uzavrel Uhrík.

Prezidentka vyjadrila sústrasť rodine ženy zavraždenej v Michalovciach. Blaha ihneď reagoval
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť rodine bývalej zdravotnej sestry, ktorá bola v nedeľu (1. 1.) ráno zavraždená v Michalovciach. Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti. Ľuboš Blaha (Smer-SD, to ihneď skomentoval.... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Bude stáť takmer 8,8 milióna eur, nenechajme ho opäť prepadnúť

"Na zabezpečenie prípravy a vykonania referenda 21. januára 2023 sú pre kapitolu Ministerstva vnútra SR potrebné finančné prostriedky v celkovej predpokladanej sume 8.789.450 eur," uviedli z tlačového odboru kancelárie ministra vnútra.

Na mzdy, platy, služobné príjmy a ostatné osobné vyrovnania má ísť 1,1 milióna eur. Na poistné a príspevok do poisťovní vyčlenili 384.450 eur. Tlač a distribúcia volebných materiálov a tlačív, zabezpečenie činnosti okresných volebných komisií a úhrada výdavkov Zboru väzenskej a justičnej stráže bude stáť 505.000 eur.

Podľa zákona o podmienkach výkonu volebného práva získa člen okrskovej volebnej komisie a člen okresnej volebnej komisie odmenu 62,71 eura. Predseda okrskovej a predseda okresnej volebnej komisie má nárok na odmenu 81,52 eura. Zapisovateľ okrskovej volebnej komisie a zapisovateľ okresnej volebnej komisie dostane 78,39 eura.

Fungovať majú aj špeciálne okrskové volebné komisie, ktoré sú určené na hlasovanie ľudí v izolácii alebo karanténe pre ochorenie COVID-19. Člen a zapisovateľ špeciálnej komisie má nárok na odmenu vo výške 200 eur, ak v deň referenda nemá nárok na náhradu mzdy alebo náhradu platu podľa zákona o podmienkach výkonu volebného práva.

Referendum bude v sobotu 21. januára. Ľudia sa budú môcť vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením NR SR. Má to zabezpečiť zmena ústavy. 

Fico ZÚRI: Slovensko je v neakceptovateľnom stave a za to môžete VY, PANI PREZIDENTKA!
Stav, v akom sa Slovensko nachádza, je neakceptovateľný. Vyhlásil to líder Smeru-SD Robert Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii a vyzval na účasť na referende, ktoré sa má konať 21. januára v súvislosti so zmenou Ústavy SR a predčasnými voľbami.... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!