Naď RAZANTNE: Ukončíme spoluprácu s protifašistickými bojovníkmi! Pozvali totiž Rusov do Poltára
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Ministerstvo obrany (MO) SR sa ohradilo voči účasti delegácie z Ruskej federácie na oslavách oslobodenia mesta Poltár. Pripomína, že Rusko ešte vlani zaradilo Slovensko na zoznam nepriateľských krajín a ide o agresora, ktorého bezprecedentným útokom sa Ukrajina bráni už vyše desiatich mesiacov. TASR o tom informovala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

"Toto konanie je v absolútnom rozpore s hodnotovým nastavením rezortu obrany, Slovenskej republiky a celým demokratickým svetom," skonštatovala hovorkyňa.

MO SR nebude posielať svojich zástupcov ani príslušníkov Ozbrojených síl SR na podujatia, na ktoré budú prizvaní zástupcovia Ruska, kde bude znieť sovietska či ruská hymna alebo bude vyvesená ruská vlajka. Na týchto podujatiach sa nebudú zúčastňovať zástupcovia rezortu bez ohľadu na organizátora, či už pôjde o akciu organizácie, mesta, alebo ako v prípade aktivity v Poltári, ktorej spoluorganizátorom bol Slovenský zväz protifašistických bojovníkov (SZPB).

"Ak bude akákoľvek zložka SZPB pokračovať v spoluorganizovaní podujatí, na ktorých sa velebí štát, ktorý zabíja nevinných, budeme s nimi musieť ukončiť spoluprácu - všetky formy v rámci podpísanej dohody o spolupráci, a tiež budeme uvažovať, či je vhodné, aby sme predstaviteľom zväzu posielali čestné pozvánky na oslavy Slovenského národného povstania," avizoval dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Blaha: Už sa musia ZABÁVAŤ AJ MIMOZEMŠŤANIA! Skládková aktivistka, intelektuálny odpad a staré haraburdy
Musím uznať, že slovenskí pravičiari majú mimoriadny zmysel pre humor. Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti opozičný poslanec Ľuboš Blaha. Jeden lepší fór než druhý. A v niečom má naozaj pravdu. Naša minulá aj terajšia dočasná vláda... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme