Igor Matovič do popukania: ONE TIME... NEXT TIME
13 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Tak sa zdá, že súčasná slovenská vládna garnitúra sa v svojich rozhodnutiach mýli pomerne často. Žiarivým príkladom je aj expremiér, exminister a dnes už len poslanec Matovič. Na najnovší výlev lídra OĽaNO upozornila humoristická stránka Zomri a Matovič to veru nenechal len tak...

Iste si ešte pamätáte, keď po odchode SaS z vlády vystriedali saskárskych ministrov ministri noví. Vtedy sa ešte minister financií Matovič z toho úprimne tešil.

"SOM NADŠENÝ Z NOVÝCH MINISTROV! Tak, ako sme sľúbili, tak sme splnili. Sľúbili sme miesto 3 saskárov nasadiť 3 naslovovzatých odborníkov a kariérneho diplomata nahradiť kariérnym diplomatom. Horecký, Karas, Hirman a Káčer. Parádne nominácie, ktoré mnohým vybili poistky. Vážim si ich o to viac, že pomohli v ťažkej chvíli pre nás aj pre Slovensko. Dík," napísal na sociálnej sieti dňa 4.10. 2022

Čosi sa však poriadne pošramotilo. Teda ako to už za posledné takmer tri roky býva zvykom. A, samozrejme, Igor Matovič, už z poslaneckého kresla, to aj náležite okomentoval a svoj predošlý status prehodnotil.

"PÁN MINISTER, TEPLÚČKO? Vzhľadom na grandiózne zlyhanie ministra hospodárstva pri (ne)riešení zálohových platieb na energie … a skutočnosť, že si od Vianoc napriek ťaživej situácii užíva pokoj na trojtýždňovej exotickej dovolenke … neviem si predstaviť, že podporím akúkoľvek novú vládu, kde by pán Hirman mal byť ministrom," vyznal sa Matovič na sociálnej sieti vo štvrtok 12.1.

Podľa expremiéra jeden "lenivý Diletant na mieste ministra hospodárstva si celý prvý polrok miesto riešenia energií užíval za štátne exotické dovolenky v Dubaji (čo v roku 2023 spôsobí podnikateľom škody za stovky miliónov eur) … tak teraz druhý, ktorý ho vystriedal, síce už za svoje, ale v čase ťažkej krízy, vegetí na druhej strane sveta," neodpustil si rypnutie do lídra SaS Sulíka a nového ministra, ktorého pred nedávnom tak velebil Hirmana.

Banášov JASNÝ ODKAZ Hegerovi: Prestaňte ZASMRADZOVAŤ verejný priestor!
ZBAĽTE SA A ŤAHAJTE KADE ĽAHŠIE! Presne toto poradil vo svojom statuse na sociálnej sieti dočasne poverenému premiérovi Eduardovi Hegerovi a jeho kompánii spisovateľ Jozef Banáš. Podľa prozaika, dramatika, diplomata a politika Banáša ani tí... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

"Podal som demisiu, aby bol prijatý rozpočet a aby tak mohla byť poskytnutá okamžitá pomoc ľuďom s energiami za 3,5 miliardy eur, ktorú SaS tvrdošijne blokovala. Miesto toho, aby následne minister okamžite zabezpečil premietnutie pomoci do účtov za energie, ľuďom a firmám úplne zbytočne chodia infarktové zálohové platby. Niekto si svoju prácu nespravil, pomoc ľuďom nedoručil, ale hlavne, že už oddychuje. Z hrušky dole a môže oddychovať koľko len chce," vyzdvihol svoju prácu a skritizoval prácu Hirmana Matovič.

Tento rozpor vo vyjadreniach z októbra a januára poslanca Matoviča si všimla aj satirická stránka Zomri.

Zdroj: FB/Zomri

To však Matovič nemohol nechať bez odozvy, a tak v komentári na stránku sebakriticky pripísal: "Sa poser. Aj ty si si niekedy o sebe myslel, aký si fasa Čávo … a kukni, čo sa z teba vykľulo. Stáva sa. Stalo sa tebe, stalo sa mne. Stalo sa mnohým."

Zdroj: FB/Zomri

Nuž, v poslednom čase sa u nás veru mnohým vládnym činiteľom stáva, že nesplnia očakávania, robia viac neplechy ako úžitku, neohrejú sa príliš dlho na svojich postoch, riešia svoje spory, odkazy na sociálnych sieťach, zakrývajú prešľapy, zlyhania....a občan? Tak ten asi do ich portfólia nepatrí. Čo iné povedať na to, že dočasne poverený premiér si ešte stále neuvedomil, že jeho vláda padla a že 70 percent Slovákov nechce vidieť žiadnu novú 76-ku, ale predčasné voľby. Veď čo tam po tom, čo chcú voliči.

Môžu TRESTNE STÍHAŤ za pandémiu Matoviča a spol.? V Česku už podobný prípad riešili
Štúdia šokovala Slovákov! Vláda počas covidu totiž totálne zlyhala. Až 21 tisíc úmrtiam sme sa mohli vyhnúť. A za vysokú nadúmrtnosť počas pandémie koronavírusu môže zlyhanie vlády! Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti oznámil, že... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme