Sudkyňa KS v Košiciach, ktorá pracovala pod vplyvom alkoholu, sa odvolala
12 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Sudkyňa Krajského súdu (KS) v Košiciach Monika G., ktorú ešte vlani v októbri odvolal z funkcie disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR, sa voči tomuto rozhodnutiu odvolala. Ide o sudkyňu, ktorá pracovala pod vplyvom alkoholu. Vecou sa tak bude zaoberať odvolací disciplinárny senát NSS SR. TASR o tom informoval jeho hovorca Michal Hajtol.

Disciplinárne obvinený sudca totiž môže proti disciplinárnemu rozhodnutiu podať odvolanie, ak takéto uložené disciplinárne opatrenie spočíva v odvolaní z funkcie. Musí však byť podané do 15 dní odo dňa doručenia disciplinárneho rozhodnutia. "Keďže sudkyňa Krajského súdu v Košiciach využila zmieňovaný opravný prostriedok, o odvolaní rozhodne odvolací disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu SR, zložený zo sudcov tohto súdu," skonštatoval Hajtol.

Združenie sudcov Slovenska: Nemajú sudcovia istotu, že Slovensko ostáva právnym štátom?
K 30. výročiu vzniku Slovenskej republiky sa vyjadrilo aj Združenie sudcov Slovenska (ZSS). Vo svojom vyhlásení pripomína základné hodnoty, ku ktorým sa Slovenská republika hlási. Ako najväčšie stavovské združenie v justícii však na zákonodarcov... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Eka Balašková

Disciplinárny návrh na sudkyňu podala predsedníčka Krajského súdu v Košiciach. Sudkyňu následne 11. októbra 2022 odvolal disciplinárny senát NSS SR z funkcie. Vykonávaním svojej funkcie počas pracovného času pod vplyvom alkoholu spáchala podľa súdu závažné disciplinárne previnenie nezlučiteľné s funkciou sudcu.

Už je to JASNÉ každému! Vláda POTOPILA Slovákov (FOTO+VIDEO)
Poslanci Milan Mazurek a Miroslav Suja (hnutie Republika) v regióne Gemera zisťovali, ako to vyzerá s novými cenami za elektrickú energiu, ktoré budú zdravotnícke zariadenia, alebo podnikatelia platiť od januára 2023. Ešte donedávna nás vládni... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme