Už je to JASNÉ každému! Vláda POTOPILA Slovákov (FOTO+VIDEO)
11 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Poslanci Milan Mazurek a Miroslav Suja (hnutie Republika) v regióne Gemera zisťovali, ako to vyzerá s novými cenami za elektrickú energiu, ktoré budú zdravotnícke zariadenia, alebo podnikatelia platiť od januára 2023.

Ešte donedávna nás vládni politici presviedčali, že ceny elektriny a energii všeobecne, stúpnu len o nejakých pár percent. Januárová realita prináša ako pre zdravotnícke zariadenia, tak aj pre podnikateľov niekoľkostonásobné dvíhanie zálohových platieb len za elektrickú energiu. Kto to zaplatí? Klamal premiér Heger o nemennosti cien, len ich výšky?

Zdravotné stredisko

"Prešli sme si okresy Rimavská Sobota, Lučenec a Detva. Nachádzame sa v zdravotnom stredisku, ktoré dostalo nové výmery za elektrinu, ktoré má platiť tento rok," informuje Miroslav Suja: "Minulý rok toto zdravotné stredisko platilo 1.176 eur mesačne. Teraz im prišiel prípis, že budú platiť 4.382 eur. To je viac, ako dvestosedemdesiatdva percent," ukazuje poslanec na kameru výmer z elektrární.

Screenshot z videa M. Suju | Nový výmer na elektrinu dostávajú aj zdravotné strediská

Kto to bude platiť

"Tieto náklady budú znášať pacienti, ktorí sem chodia, lebo lekár to nemá z čoho zaplatiť," myslí si poslanec. 

Detské centrum

V podobnej situácii sú aj iné organizácie. Napríklad detské centrum platilo čosi cez 1.500 eur mesačne, po novom Suja dokladá výmer, podľa ktorého bude rovnaké detské centrum len za elektrinu platiť 5.458 eur. "To je dvestopäťdesiatdva percent," upozorňuje Suja s tým, že toto detské centrum malo preplatok cez tisíc eur. 

Milan Markovič má pre vás veľmi dôležitý odkaz ohľadne referenda!
Prečo Milan Markovič pozýva na referendum, keď tvrdí, to isté, čo predseda Smeru-SD Robert Fico, o ktorom si myslí, že je schopný všetkého? Pretože treba zmeniť volebný systém. A nie len preto. Markovič vidí potrebu veľkých zmien vo viacerých... Čítať ďalej
10 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Reštaurácia

Vo veľmi náročnej situácii budú aj gastro prevádzky, či malí podnikatelia. Suja uvádza príklad reštaurácie, ktorá zatiaľ platila 738 eur, no po novom bude platiť 3.905 eur.

"To je štyristodvadsaťdeväť percent! Majiteľ povedal, že sa môže zblázniť. A ako perlička na záver, pizzeria z Rimavskej Soboty, ktorá platila okolo tisícsedemsto eur mesačne, má po novom platiť 23.000 eur mesačne!" Dokladuje svoje tvrdenie Miroslav Suja.

Screenshot z videa Miroslava Suju | Výmer elektriny pre pizzeriu na Gemeri

Toto je tá pomoc ľuďom?

"Kde sú sľuby Richarda Sulíka o tom, že sa s elektrárňami a s distribučnými spoločnosťami dohodli a že ľudia nebudú platiť viac?" Pýta sa Milan Mazurek, ktorý pripomína ubezpečenia ministra Hirmana, že elektrina je zastropovaná.

"Kde je pán Heger so svojimi sladkými rečičkami o tom, že schválili rozpočet, ktorý nazval rozpočet pomoci ľuďom? Z čoho tí ľudia majú žiť a z čoho to majú zaplatiť?" Rozhorčuje sa poslanec za Republiku.

"Slovensko stojí priamo nad priepasťou," upozorňuje Mazurek a pozýva ľudí k referendu.

"Aby sme toto mohli čo najrýchlejšie ukončiť, aby sa na Slovensku ešte mohlo normálne žiť. Toto už nie je o politických preferenciách. Toto je o prežití," myslí si Milan Mazurek. 

...Veď Heger vlastne ani veľmi neklamal...

V diskusnej relácii Na hrane, Heger už v polovici decembra povedal pravdu: "Občania Slovenskej republiky budú celý rok platiť tú istú cenu. Z hľadiska plynu, aj z hľadiska elektriny, tak ako je to aj teraz. Akurát, že v inej výške." 

Ďalší Hegerov nesplnený sľub! Na lacnú elektrinu zrejme ZABUDNITE!
Akcionári Slovenských elektrární v piatok neodobrili zmluvu o dodávke zlacnenej elektriny pre domácnosti. Čo teraz? Tento týždeň budú akcionári – taliansky Enel, česká skupina EPH, ktorú spoluvlastnia český miliardár Daniel Křetínský a slovenský... Čítať ďalej
20 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme