Prieskum hovorí JASNE: Slováci NEVLÁDZU platiť bežné účty! Heger ASI VTIPKUJE: Stojíme pri vás a POMÁHAME
12 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Rastúce životné náklady sú najnaliehavejším problémom pre 93 percent obyvateľov EÚ a pre 95 percent Slovákov. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Eurobarometra, ktorého výsledky zverejnil vo štvrtok Európsky parlament (EP), a informovala o tom TASR. Dokonca Slováci sú na čele v obavách o zníženie životnej úrovne! To dáva našej vláde jasnú vizitku. Len premiér Heger si hudie svoje. "Sme vláda pre ľudí, ktorá si stojí za svojim slovom a v čase kríz občanom pomáha," uviedol povalený a asi pomýlený predseda vlády na sociálnej sieti.

Nespokojnosť Európanov a ešte väčšia Slovákov

Prieskum na vzorke 26.431 respondentov zo všetkých 27 členských štátov EÚ naznačil, že občania očakávajú  kroky na zmiernenie negatívnych dôsledkov nedávnych i súčasných kríz. Spokojnosť občanov s opatreniami proti rastúcim životným nákladom na úrovni členských štáto, respektíve EÚ je nízka.

Len 33 percent respondentov z celej EÚ je spokojných s opatreniami národných vlád a Únie na zmiernenie rastúcich cien potravín či energií. So slovenskou vládou je v tejto oblasti spokojných iba 16 percent opýtaných a s opatreniami na úrovni EÚ 24 percent Slovákov.

Obáva sa až 95 percent občanov Slovenska!

Rastúce životné náklady vzbudzujú v každom členskom štáte EÚ znepokojenie u vyše 70 percent opýtaných. Najväčšie obavy majú Gréci (100 %), Cyperčania (99), Taliani a Portugalci (98); na Slovensku je to 95 percent.

Nárast cien, vrátane cien energií a potravín, pociťujú občania zo všetkých sociálno-demografických skupín - bez ohľadu na vek, pohlavie, vzdelanie či sociálno-profesijný status. Aktuálne ide o najvypuklejší problém v EÚ ako celku, aj na Slovensku.

Jediné, čo rastie, je chudoba

Obavy Európanov vzbudzuje aj chudoba a sociálne vylúčenie. V EÚ vyjadrilo v tejto súvislosti obavy v priemere 82 percent respondentov, na Slovensku až 84 percent. Podľa prieskumu ide o druhý najpálčivejší problém v Únii, na Slovensku však figuruje až na treťom mieste. Viac Slovákov (85 %) sa obáva rozšírenia vojny na Ukrajine do iných krajín. V EÚ takúto obavu vyjadrilo 81 percent opýtaných.

Banášov JASNÝ ODKAZ Hegerovi: Prestaňte ZASMRADZOVAŤ verejný priestor!
ZBAĽTE SA A ŤAHAJTE KADE ĽAHŠIE! Presne toto poradil vo svojom statuse na sociálnej sieti dočasne poverenému premiérovi Eduardovi Hegerovi a jeho kompánii spisovateľ Jozef Banáš. Podľa prozaika, dramatika, diplomata a politika Banáša ani tí... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Občania očakávajú riešenia

Podľa zistení Eurobarometra občania EÚ očakávajú, že Únia bude aj naďalej prinášať riešenia na zmiernenie kumulovaných vplyvov série súčasných kríz. Prieskum tiež poukázal na to, že dôsledky kríz pociťujú občania EÚ čoraz intenzívnejšie - 46 percent opýtaných v EÚ a 41 percent na Slovensku, uviedlo, že pociťuje pokles svojej životnej úrovne, v dôsledku pandémie ochorenia Covid-19, vojny na Ukrajine či rastúcich životných nákladov.

V obavách o zníženie životnej úrovne sme na čele

Podľa výsledkov Eurobarometra zníženie životnej úrovne v najbližšom roku očakáva 39 percent respondentov v EÚ a až polovica Slovákov, čo je najviac z celej EÚ. Zvýšil sa tiež podiel občanov, ktorí majú ťažkosti platiť bežné účty. Od jesene 2021 išlo o nárast o deväť percentuálnych bodov, a to z 30 percent na 39 percent respondentov v rámci celej EÚ.

ŠOKUJÚCE informácie od Matúša Šutaja Eštoka
"Za verejné služby politického udavača má Matovičov a Lipšicov kajúcnik Imrecze dostať hneď 2 odmeny," informuje na sociálnej sieti poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok (HLAS - SD). Opozičný poslanec vysvetlil aj to, o aké informácie... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Len Heger si hudie svoje

V KRÍZE STOJÍME PRI OBČANOCH! Veľkými písmenami na to upozornil vo svojom statuse na sociálnej sieti dočasne poverený premiér Eduard Heger.

"Od začiatku vojny na Ukrajine vláda pracovala na opatreniach, aby naši občania boli v čo najmenšom rozsahu zasiahnutí jej následkami. Prudká inflácia, nárast cien potravín či energetická kríza boli výzvy, ku ktorým sme pristúpili so všetkou vážnosťou a zodpovedne. Opatrenia, ktoré sme priniesli ešte v minulom roku na ochranu slovenských domácností a firiem, platia," napísal povalený predseda vlády.

Zdroj: FB/Eduard Heger

Svoju vládu označil Heger za demokratickú a proreformnú. "Sme vláda pre ľudí, ktorá si stojí za svojim slovom a v čase kríz občanom pomáha," zhodnotil svoje pôsobenie popri zháňaní podpisov na novú 76-ku Heger. Zdá sa ale, že miesto látania už raz povalenej vlády, by mal radšej zaskočiť medzi obyčajných ľudí. Tí mu už vysvetlia, ako vláda pomáha Slovensku!

Belousovová: Nepýtaj sa, komu zvonia do hrobu. Zvonia aj tebe
Anne Belousovovej (Národ a spravodlivosť) je jasné, že táto vláda urobí všetko pre to, aby sa udržala pri moci. Preto si myslí, že nie je dôvod neísť 21. januára hlasovať v referende. Pre nás je to podľa nej pár minút, pre Slovensko možno posledná... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme