Michelko: Čaká nás TAKÉTO PANOPTIKUM na čele s Hegerom?
12 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Situačná správa ku kríze: Špekulácie okolo novej 76-ky dostávajú jasné kontúry. Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti spisovateľ, publicista a politológ Roman Michelko.

Názor Romana Michelka prináša redakcia HD v plnom znení.

Desiateho januára sedel klub OĽANO, ktorý poodhalil, aký je Hegerov scenár. Posolstvo klubu je jednoznačné. Ak sa Hegerovi, Naďovi a Budajovi podarí „upiecť“ 76-ka, tak táto utešená trojica opustí OĽANO a pokúsi sa pridať k Dzurindovmu projektu.

Scenár Hegerovej skupinky je nasledovný

Ak sa podarí vytvoriť nová 76-ka z OĽANO, Budajovej jedenástky, nezaradeného torza ZA ĽUDÍ, strany SME RODINA a časti strany SaS, hlavne tej ktorá prišla zo ZA ĽUDÍ, teda Marcinková, Ledecký či Hattas, tak Hegerova skupinka ráta s tým, že dovládne až do februára 2024.

Získa tak čas na budovanie novej proatlantickej, proukrajinskej pravicovej a v podstate umiernene liberálnej strany. Heger, Naď a ešte možno zopár poslancov OĽANO sa potom spojí s Dzurindovým projektom. Ten ako hlavná ikona Gorily, disponuje ešte stranou SPOLU na čele s Miroslavom Kollárom, určite sa tam pridá aj Šeliga, Žitňanská, Budajova jedenástka, Martin Klus. V stave najhlbšej núdze by možno prijali aj Remišovú, aj keď len preto, že tá ešte dostane zaujímavú finančnú tranžu za voľby v roku 2020.

Belousovová: Nepýtaj sa, komu zvonia do hrobu. Zvonia aj tebe
Anne Belousovovej (Národ a spravodlivosť) je jasné, že táto vláda urobí všetko pre to, aby sa udržala pri moci. Preto si myslí, že nie je dôvod neísť 21. januára hlasovať v referende. Pre nás je to podľa nej pár minút, pre Slovensko možno posledná... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Eka Balašková

Všetko stojí a padá na Čaputovej

Takéto panoptikum na čele s Hegerom by podľa ich predstáv malo mať politický výtlak päť plus, teda zaručený povolebný vstup do parlamentu. Čo má však tento projekt z Matovičovho hľadiska bonus navrch, je, že tento subjekt by erodoval jeho úhlavného nepriateľa stranu SaS a citeľne by oslaboval aj Progresívne Slovensko.

Sám Matovič by transformoval OĽANO na konzervatívno-sociálne hnutie, kde by naplno rozvinul svoje kultúrne vojny. Takto vyzerá plán a ide len o to, či sa nakoniec 76 poslancov nájde a poskladá a či dovládnu do konca volebného obdobia. Všetci sa totiž spoliehajú na to, že ak Heger príde pred prezidentku so 76-mi podpismi poslancov, ktorí podporujú vládu, ona zmení svoj postoj a nebude trvať na predčasných voľbách.

Banášov JASNÝ ODKAZ Hegerovi: Prestaňte ZASMRADZOVAŤ verejný priestor!
ZBAĽTE SA A ŤAHAJTE KADE ĽAHŠIE! Presne toto poradil vo svojom statuse na sociálnej sieti dočasne poverenému premiérovi Eduardovi Hegerovi a jeho kompánii spisovateľ Jozef Banáš. Podľa prozaika, dramatika, diplomata a politika Banáša ani tí... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Dnes sa zdá, že riešením vládnej krízy je riadený rozpad OĽANO 

Ako sme už spomínali, ak by Heger lovil v liberálnych vodách, bolo by to z hľadiska Matoviča celkom tolerované až podporované. Možný je však aj iný scenár. Heger je nominálne charizmatický kresťan. Bol pri vzniku Kresťanskej únie a veľmi dlho sa rozhodoval, či sa pripojí ku KDH, alebo ostane lojálny Matovičovi.

Nakoniec ostal verný, čo mu vynieslo post ministra financií a neskôr aj premiéra slovenskej vlády. Svojim oportunizmom si udržiava priazeň liberálnych médií, ale ak by to chcel hrať na istotu a spojil by sa s Majerským, u Matoviča by tvrdo narazil.

Transformácia OĽANO na sociálne konzervatívnu stranu má totiž jeden celkom zjavný zámer: udržať KDH naďalej mimo parlamentu a obsadiť celý konzervatívny priestor. Ak by sa na čelo takéhoto konzervatívneho bloku postavil Heger, Matovič by to bral ako ťažký podraz a jeho útoky by boli jednak masívne a jednak krajne zákerné, ako to vie len on.

No a ak by Heger do tohto bloku s Majerským pribral aj „Gorilu“ Dzurindu, tak by dal Matovičovi priam ideálny terč. V nedávnej dobe totiž vyšetrovatelia začali znova preverovať Bubeníkovú, Malchárka a ďalších. Ak by sa Mikuláš Dzurinda pridal k partii, ktorá chce loviť v Matovičových vodách, útoky naňho by boli smrteľné.

Prieskum hovorí JASNE: Slováci NEVLÁDZU platiť bežné účty! Heger ASI VTIPKUJE: Stojíme pri vás a POMÁHAME
Rastúce životné náklady sú najnaliehavejším problémom pre 93 percent obyvateľov EÚ a pre 95 percent Slovákov. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Eurobarometra, ktorého výsledky zverejnil vo štvrtok Európsky parlament (EP), a informovala o tom TASR.... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme