Novopečený dedko Jozef Banáš: Z tohto má obavy
11 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Adela a Viktor Vinczeovci sa zosobášili v júni 2017 a odvtedy si Adela niekoľkokrát posťažovala, že cíti veľký tlak na to, prečo ešte nemajú potomka. V roku 2020 sa zapojili do programu adopcie a zdá sa, že v súčasnosti sa dočkali. 

Proces adopcie sa dostal do fázy, kedy je u nich adoptívny potomok "na skúšku".  Vo vyjadreniach sú Vinczeovci zatiaľ síce veľmi zdržanliví, no radosť z pokroku v situácii rozhodne netaja. A netají ju ani spisovateľ, bývalý politik a diplomat, Jozef Banáš. Ten však má isté obavy.

Adela Vinczeová (Banášová) / Facebook (Namasté)
"Na tento moment nikdy nezabudnem", napísala v lete 2017 Adela, vtedy ešte Banášová, na svojom profile na Instagrame
"Na tento moment nikdy nezabudnem", napísala v lete 2017 Adela, vtedy ešte Banášová, na svojom profile na Instagrame
Instagram / Adela Vinczeová
Adela a Viktor Vinczeovci / Facebook (Nina Vančová photo)
Adela & Viktor Vinczeovci / Facebook (Gran Fierro)
Jozef Banáš / Facebook - self
"Na tento moment nikdy nezabudnem", napísala v lete 2017 Adela, vtedy ešte Banášová, na svojom profile na Instagrame
Dieťa si musí zvyknúť

Vytúženého dieťatka sa Vinczeovci dočkali pred zhruba mesiacom, no zmluva o mlčanlivosti ich zaväzuje k tomu, že nemôžu prezradiť nič konkrétne.

„Nemôžeme prezradiť jeho vek, meno, pohlavie ani to, odkiaľ je. Dieťa nám ešte oficiálne nie je pridelené, preto je to veľmi citlivé,“ vyznala sa Adela Vinczeová.

„Skúšobná lehota trvá niekoľko mesiacov, musia sa tam udiať ešte zákonné veci. Robí sa to postupne. Keby sme si to dieťa mali zobrať, až keby bolo oficiálne „štemplovo“ naše, tak by sme čakali možno aj trištvrte roka. Našťastie postupy na Slovensku sú také, že dieťa si môžeme vziať akoby na dlhodobý návštevný pobyt, aby si zvykalo na rodičov. Lebo čím skôr je u rodičov, tým skôr si dokáže vytvoriť puto,“ vysvetľuje prominentná moderátorka.

Adela Vinczeová sa dočkala bábätka. Zomlelo sa to veľmi rýchlo, hovorí jej muž
Po dlhšej dobe a niekoľkých neúspešných pokusoch stať sa rodičmi sa moderátorka Adela Vinczeová (42) a jej manžel Viktor Vincze (31) dočkali dieťaťa. Už mesiac sa starajú o bábätko, ale proces adopcie ešte nie je úplne na konci, prezradil moderátor... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Spokojný dedko

„Máme z toho veľkú radosť, hlavne preto, že vidíme, že oni dvaja majú z toho ohromnú radosť. Naozaj sa dosť výrazne zmenili, mám pocit, že si popresúvali priority, čo je dobré. Tešíme sa aj s babkou,“ povedal nadšený Banáš.

„Len je to taká limitovaná radosť, čo vám mám povedať...“ narážal na to, že Adela s Viktorom ešte nemajú nič stopercentne isté.

Druhé vnúča Banášovcov

Banáš je podľa vlastných slov prekvapený z toho, aký "papierovo náročný" proces taká adopcia dieťaťa je. 

"Je to naše druhé vnúča. Natálka už bude mať 15 rokov, to je už veľká slečna. Pevne verím, že sa to Adele a Viktorovi podarí, lebo vidíme na nich, že majú z dieťatka veľkú radosť," hovorí autor knižných hitov.

„Mám obavy, že keď sa to nepodarí, bude to pre nich zlá správa. Pozitívna šoková správa došla pred Vianocami, že bábätko je tu, tak veríme, že to dobre dopadne. Ale naozaj som milo prekvapený z nich, obaja sú veľmi zodpovední,“ dodal.

Jozef Banáš: Spasiteľovo sklamanie, keď ho dali dolu. Skončil však Igi naozaj?
"Neťahajte Igiho z Dunaja!" Je názov príspevku spisovateľa Jozefa Banáša, ktorý ako píše, už dávnejšie sa rozhodol, že politické témy bude komentovať len pri výnimočne radostných príležitostiach a pád Matovičovej vlády takouto príležitosťou podľa... Čítať ďalej
16 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!