Belousovová: Vedenie štátu má DVOJITÝ METER už aj na VRAŽDY!
05 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

V prvý deň tohto roka rozbúrila hladinu verejnej mienky vražda zdravotnej sestry v Michalovciach. Annu Belousovovú (Národ a spravodlivosť) zaujalo ticho, ktoré okolo prípadu zavládlo v porovnaní s tým, čo sa spustilo po vražde v klube Tepláreň na Zámockej.

Hoci v Michalovciach prijímajú špeciálne opatrenia, prezidentka prešla túto vraždu s mlčaním a aj policajné orgány sa nechcú vyjadrovať, keďže prípad je ešte vo vyšetrovaní. Annu Belousovovú to prekvapuje, pretože vražda spred ani nie troch mesiacov vyhnala do ulíc množstvo ľudí a prezidentku dohnala k slzám. Videozáznam, ktorý zachytila kamera nie je vhodný pre citlivejších divákov.

Opatrenia v Michalovciach

"Prijali sme opatrenie v rámci verejného osvetlenia, ktoré už včera svietilo po celú noc, v celom meste," uviedla vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry Mestského úradu v Michalovciach Mária Stričková. Verejné osvetlenie v lokalitách s individuálnou bytovou výstavbou doposiaľ kvôli šetriacim opatreniam vypínali o polnoci. V súvislosti s vraždou tiež posilnili hliadky mestskej aj štátnej polície.

Michalovce v súvislosti s vraždou prijali opatrenia
Viaceré bezpečnostné opatrenia prijala michalovská radnica v súvislosti s vraždou, ku ktorej došlo v meste v nedeľu (1. 1.). Verejné osvetlenie svieti po celú noc a posilnené sú aj policajné hliadky. Pre TASR to uviedla vedúca odboru komunikácie,... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Po Zámockej rozhorčenie, teraz ticho

Politička Anna Belousovová uvažuje, čím to asi bude, že sa stali dve vraždy a k obom sa pristupuje odlišne.

"Policajný prezident dnes oznámil, že polícia zadržala vraha zdravotnej sestry v Michalovciach. To bolo však všetko, o čo sa podelil s verejnosťou. Vraj v záujme vyšetrovania nebude polícia zverejňovať ďalšie informácie," píše Anna Belousovová.

"Po vražde na Zámockej bola polícia omnoho zdielnejšia. Behom pár hodín, resp. minút po čine boli zverejnené konkrétne informácie o páchateľovi, jeho motívoch, jeho rodine, dokonca politických názoroch a politickej činnosti jeho otca. Médiá aj tretí sektor súkali jednu teóriu za druhou o motívoch a pozadí tohto zločinu. Podobne ako polícia sa správajú aj politici. Vtedy sa pretekali v prejavoch sústrasti. Teraz mlčia," poukazuje Belousovová.

Minimálne títo dvaja ľudia by mali prehovoriť

Pýta sa, čím to asi bude - vraždu bezbrannej ženy podľa všetkého spáchal Róm. Belousovová očakáva vyjadrenie minimálne od europoslanca Polláka (OĽaNO), ktorý sa do EP dostal aj vďaka hlasom Rómov, ktorým sa profesionálne venuje.

"Obhajovať treba, to áno, no nikdy som od neho nepočula slovko kritiky a odsúdenia konania do vlastných radov. Nie je práve teraz na mieste,"pýta sa Belousovová. Ďalší, kto ju prekvapil, je mlčanie prezidentky.

"Bola zavraždená žena! To vám to nestojí za pár slov pani Čaputová?! Prečo teraz citlivo nevnímate postavenie žien, ktoré sa nemôžu cítiť v tejto zvlčilej dobe a spoločnosti bezpečne a stávajú sa preto ľahkou korisťou tých, čo sú chorými normami chránení?!" Rozhorčuje sa Belousovová.

TASR | Prezidentka SR Zuzana Čaputová a majiteľ podniku Tepláreň Roman Samotný

Mlčanie o obetných baránkoch

"K mlčaniu sa pridali aj treťosektoroví aktivisti. Tam je to jasné. V popise práce majú len ochranu "istých" menšín a obyčajné, normálne ženy k nim nepatria. Máme tu také slovenské mlčanie jahniat. Alebo skôr mlčanie o jahňatách, o obetných baránkoch doby," uzatvára Belousovová.

Vraždil pre peniaze

Ako vyplýva z obvinenia, páchateľ mal konať v úmysle získať majetkový prospech. Hamran potvrdil, že obeť napadol po tom, ako si vybrala peniaze z bankomatu.

Podľa medializovaných informácií mal byť útočníkom 18-ročný mladík z miestnej osady. Z doterajších dostupných informácií si mala na Nový rok okolo pol siedmej ráno 46-ročná bývalá sestrička Erika O. vyberať peniaze z bankomatu. Tam ju mal prepadnúť práve zadržaný obvinený, pričom ju aj bodol. Prenasledoval ju cez dve ulice. Podľa záznamov z priemyselnej kamery žena sa snažila pred útočníkom ujsť, žiaľ, to sa jej nepodarilo. Ráno ju už mŕtvu našla na chodníku okoloidúca. Obeť a páchateľ sa podľa doterajších zistení polície nepoznali.

Útok zachytila kamera

Na internete sa zjavili aj zábery z kamery, ktoré ukazujú útok. Na videu počuť ženský hlas volajúci o pomoc a video nie je vhodné pre citlivé povahy. 

Posun v prípade vraždy v Michalovciach: Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie!
Brutálna vražda, ktorá sa stala presne na Nový rok v Michalovciach, otriasla celým Slovenskom. Polícia v utorok v skorých ranných hodinách vraha nakoniec zadržala. Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii informoval, že už je aj... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Čaputová sa rozhýbala po troch dňoch!

Napokon sa v stredu večer po TROCH DŇOCH! vyjadrila predsa len aj prezidentka. Na sociálnu sieť pridala krátky status, kde vyzdvihuje prácu policajného šéfa Hamrana.

"Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť rodine bývalej zdravotnej sestry, ktorá bola počas silvestrovského rána brutálne zavraždená na ulici v Michalovciach. Je mi nesmierne ľúto, že nový rok začal na Slovensku touto smutnou udalosťou. Policajný prezident Štefan Hamran dnes informoval, že polícia už zadržala aj obvinila podozrivého zo spáchania tohto ohavného činu, čo je veľmi dôležitá správa a chcem oceniť aktivitu aj komunikáciu polície v tomto prípade," znel status hlavy štátu.

Prezidentka vyjadrila sústrasť rodine ženy zavraždenej v Michalovciach. Blaha ihneď reagoval
Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť rodine bývalej zdravotnej sestry, ktorá bola v nedeľu (1. 1.) ráno zavraždená v Michalovciach. Hlava štátu o tom informovala na sociálnej sieti. Ľuboš Blaha (Smer-SD, to ihneď skomentoval.... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME