Posun v prípade vraždy v Michalovciach: Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie!
04 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Brutálna vražda, ktorá sa stala presne na Nový rok v Michalovciach, otriasla celým Slovenskom. Polícia v utorok v skorých ranných hodinách vraha nakoniec zadržala. Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii informoval, že už je aj obvinený.

Policajný vyšetrovateľ v stredu obvinil 18-ročného podozrivého z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej došlo na Nový rok (1.1.) v Michalovciach. Informoval o tom policajný prezident Štefan Hamran.

"Dôkazy, ktorými vyšetrovateľ disponuje, sú natoľko silné, že nemal najmenšie pochybnosti, že spáchal skutok," skonštatoval policajný prezident. Vyzdvihol, že páchateľa sa podarilo identifikovať a zadržať necelých 48 hodín od skutku. Hamran predpokladá, že osoba bude väzobne stíhaná, vidí dôvody na väzbu.

Chladnokrvná vražda pre peniaze

Ako vyplýva z obvinenia, páchateľ mal konať v úmysle získať majetkový prospech. Hamran potvrdil, že obeť napadol po tom, ako si vybrala peniaze z bankomatu.

Podľa medializovaných informácií mal byť útočníkom 18-ročný mladík z miestnej osady. Z doterajších dostupných informácií si mala na Nový rok okolo pol siedmej ráno 46-ročná bývalá sestrička Erika O. vyberať peniaze z bankomatu. Tam ju mal prepadnúť práve zadržaný obvinený, pričom ju aj bodol. Prenasledoval ju cez dve ulice. Podľa záznamov z priemyselnej kamery žena sa snažila pred útočníkom ujsť, žiaľ, to sa jej nepodarilo. Ráno ju už mŕtvu našla na chodníku okoloidúca. Obeť a páchateľ sa podľa doterajších zistení polície nepoznali.

Kde ho zadržali?

Podozrivého zadržali v Žiline, vo vlaku smerujúcom do Českej republiky. Komunikoval predtým aj so železničnou políciou v Košiciach. "V tom čase ešte nevedeli, že osoba bude podozrivá zo spáchania tohto skutku," priblížil Hamran. Keď hliadku kontaktovali kolegovia z košickej polície, policajti zo stanice si na osobu spomenuli. Zistili, že jej popis zodpovedá popisu hľadaného, potvrdili smer cesty aj zakúpený cestovný lístok.

Obeťou vraždy bola 46-ročná Michalovčanka, ktorá na mieste podľahla niekoľkým bodným ranám. Obeť a páchateľ sa podľa doterajších zistení polície nepoznali.

Zdroj: tasr/Topky/HD

Snemovni reprezentantov sa nedarí zvoliť predsedu
Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu odročila v utorok svoje prvé zasadnutie po tom, čo si jej členovia nedokázali ani po troch kolách hlasovania zvoliť nového predsedu. Týmto prekvapivým krokom sa skončil prvý deň zasadnutia Snemovne... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME