Úvaha nielen o premiérovi, ktorý si NEVŠIMOL VLASTNÉ ODVOLANIE
04 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Neviem, z akého prsta si naši novinári vycucali špekuláciu, že OĽaNO je na prahu rozkladu a Eduard Heger sa dištancoval od Igora Matoviča. Lebo ak vychádzajú zo včerajšieho statusu premiéra, v ňom sa ani raz nespomína meno odvolaného ministra financií, ani raz ho priamo nekritizuje, skrátka nenachádzame v ňom žiaden posun alebo zmenu doterajšieho postoja pána Hegera. Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár.

Názor Eduarda Chmelára prináša redakcia HD v plnom znení.

Jednoducho nič nové pod slnkom

Premiér sa naďalej správa, akoby si ani nevšimol vlastné odvolanie a hrá sa na zjednotiteľa vesmíru z pozície generála bez vojska, no v praxi pre to podobne ako prezidentka nič nerobí. Rozdiel je v tom, že kým pokrytecké výzvy Zuzany Čaputovej na zmierenie sú určené jej vlastnému liberálnemu publiku, Hegerova výzva na spájanie nemá ani len adresáta.

A čo je najdôležitejšie, apely proti rozdeľovaniu občanov po tom, čo tento pán neurobil s Matovičom nič, keď mohol mať na to ešte vplyv, sú vyslovene smiešne. Znie to podobne, ako keď veliteľ po prehratej vojne odmieta uznať porážku a sľubuje, že kapitulácia nie je jeho cesta a on sa rozhodol vyhrať.

Matovič: O čom Čaputová, PS a ich prisluhovači v médiách mlčia (VIDEO)
Bývalý minister financií Igor Matovič sa v najnovších statusoch na sociálnej sieti zameral na LGBTI+ komunitu. Zverejnil video, v ktorom vystupuje dievča Chloe Coleová, ktorá sa v dvanástich rokoch rozhodla pre zmenu pohlavia a neskôr svoje... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Vtipnejší je už len Naď

Lepší vtip ako Hegerova zjednocovacia misia je už len správa, že „medzi nespokojnými so spôsobom, ako Matovič komunikuje, je aj minister obrany Jaroslav Naď“. Ak sa najvulgárnejšiemu politikovi súčasnosti nepáči slovník svojho predsedu, treba ho len upozorniť, že silvestrovská zábava je už dávno za nami. Možno ak by sa ospravedlnil za tie opice, kreténov, dezolátov a ďalšie urážky, ktorými častoval obyčajných ľudí (teda aj svojich niekdajších voličov), možno by mu niektorí uverili, že sa chce polepšiť. Takto je to len cynický manipulátor, ktorému tečie do topánok.

Zdroj: FB | Eduard Chmelár

FB/Eduard Chmelár

Médiá odpútavajú pozornosť od hlavných problémov

Celkovo však musím povedať, že ten prehnaný dôraz na LGBTI (plus ďalšie písmenká, ktorých významu ľudia ani nerozumejú) komunitu je už patologický. My neriešime skutočné problémy tejto spoločnosti, vytvárame iba nárazové módne kampane, ktoré vyhovujú len pomerne úzkym záujmovým skupinám.

Akým zázrakom zrazu prestali existovať problémy sociálne vylúčených skupín obyvateľstva, chudoby a zdravia nášho obyvateľstva mi nie je jasné. Ale čo mi je úplne jasné je, že médiá odpútavajú pozornosť od hlavných problémov tejto spoločnosti. Nič nesymbolizuje túto krízu relevancie viac ako témy, ktoré v týchto dňoch ponúkajú naše médiá.

Napríklad TV JOJ, Aktuality.sk, Nový čas atď. celkom vážne riešili, ako zachrániť akváriové rybičky na staniciach Záchrannej zdravotnej služby. Lebo nadriadení im vraj z dôvodu vysokej spotreby energie chcú zrušiť akváriá, ktoré sú „príjemným relaxom pri ich psychicky a fyzicky náročnej práci“... Človek by tomu neuveril, keby to nevidel na vlastné oči...

Generál Viktorín OSTRO vláde: STRATA SÚDNOSTI, ŽIADNA SEBAREFLEXIA, IBA PRÁZDNE ŽVÁSTY
REFERENDUM JE ŠANCA PRE OBČANOV! Vo svojom statuse na sociálnej sieti to tvrdí generál Jozef Viktorín z hnutia Republika. A zároveň vysvetľuje, prečo je účasť na referende taká dôležitá. Pretože predlžovanie agónie Slovákom nepomôže! Prečo... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Táto spoločnosť stratila zmysel pre mieru

Tým nechcem povedať, že cítim nenávisť voči homosexuálom a akváriovým rybičkám. Tým chcem povedať len to, že táto spoločnosť stratila zmysel pre mieru. Prekladateľka Silvia Ruppeldtová napísala nedávno vynikajúcu esej, v ktorej pripomenula, ako Max Weber kedysi reagoval na radikálny efekt modernosti. Nazval ho „svetom zbaveným čara“.

Na Slovensku zbavenom čara politici čoraz viac sa vzďaľujúci od potrieb a vnímania bežných ľudí, nerozumejú, prečo obyčajnému človeku poskytuje kontakt s vlastným domovom, tradíciou a spolupatričnosťou susedov pocit pokoja a prečo je pre neho taký nesmierne dôležitý. Prečo úcta k práci a manuálne pracujúcemu človeku nie je prejavom zaostalosti, ale ľudskosti, ktorá malomeštiakov tak veľmi dráždi.

Život na Slovensku sa nezlepší, ak ho vytrhneme z koreňov a ponúkneme ako kolóniu alebo ak budeme na ňom pretláčať experimenty, ktoré nás navzájom skôr odcudzia ako zblížia. Slovensku svedčala vždy miernosť. Ak sa k nej vrátime, aj mnohé „hrčky“ povolia.

Zdroj: FB/E. Chmelár | Eduard Heger,

Eduard Heger, zdroj: FB/E. Chmelár

Hegerovo SPÁJANIE

"Budúcnosť Slovenska je spájanie, nie rozdeľovanie. Štvavé kampane proti policajtom, prokurátorom, sudcom, novinárom, liberálom či konzervatívcom, LGBTI+, Rómom, aktivistom či mimovládnym organizáciám je hľadaním nepriateľa tam, kde nie je. Vedie to len k ďalšiemu rozdeľovaniu občanov. Mám jasnú predstavu a víziu, čo pre Slovensko chcem. Je to politika zjednotenia a jednoty, slušnosti a korektného politického zápasu," napísal Eduard Heger na sociálnej sieti v utorok.

Matovič si PODAL Denník N: Nie je vám z tých MANIPULÁCIÍ a KLAMSTIEV už BLIVO? Toto sú už iné LYSOHLÁVKY!
Exminister financií a expremiér Igor Matovič (OĽANO) má už dlhší čas na médiá ťažké srdce. Ešte pred pádom vlády OĽANO sa novinárom vyhrážal, že ich bude postupne dávať dolu. A tentoraz sa pustil do konkrétnej redaktorky Denníka N. Nepáčil sa mu... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME