Matovič: O čom Čaputová, PS a ich prisluhovači v médiách mlčia (VIDEO)
03 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalý minister financií Igor Matovič sa v najnovších statusoch na sociálnej sieti zameral na LGBTI+ komunitu. Zverejnil video, v ktorom vystupuje dievča Chloe Coleová, ktorá sa v dvanástich rokoch rozhodla pre zmenu pohlavia a neskôr svoje rozhodnutie oľutovala. Čo týmto krokom sleduje?

"Chloe Coleová, dievča, ktoré je dnes v USA symbolom toho, ako nebezpečné je ohlupovanie detí LGBTI+ ideológiou. Nedokážem žiť s pocitom, že by sme tieto úchylné hlúposti zaviedli aj na Slovensku." Napísal Matovič v statuse a pridal jej stručný životný príbeh. "V 12tich rokoch povedala rodičom, že je chlapec, lekár jej následne odsúhlasil užívať blokátory puberty a testosterón, v 15tich jej odzerali obe prsia … až v 16tich si uvedomila, akú sprostosť spravila. Odvtedy je tvárou kampane proti zhubnej a nebezpečnej propagande. Dnes má 18 a o svojom príbehu svedčí v transpropagandou všemožne blokovanom videu"

Matovič v utorok vo svojom statuse informoval, že nižšie uvedené video bolo nahlásené. „Aktivisti z PS a paláca ho nahlásili a k vám sa tak dostane, len keď si ho priamo pozriete na mojom profile. Zle sa im počúvajú dôsledky ich chorých činov.”

Ako je to so zmenou pohlavia na Slovensku?

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky vydalo 6. apríla vo vestníku nové odborné usmernenie, ktorým zjednocuje postupy poskytovania zdravotnej starostlivosti v prípade zmeny pohlavia pred vydaním lekárskeho posudku.

V skratke prináša pri zmene pohlavia možnosť voľby medzi chirurgickým zákrokom a „testom života v preferovanom pohlaví“.

V čase, keď bola všetka pozornosť nasmerovaná na ruskú inváziu na Ukrajine, rezort zdravotníctva na čele s Vladimírom Lengvarským z hnutia OĽaNO podpísal 22. marca usmernenie, ktoré zjednodušuje proces zmeny pohlavia pre transrodových ľudí.

Na zmenu pohlavia v prípade transsexuálnej osoby už nebude nevyhnutnosťou podstúpiť chirurgický zákrok na odstránenie mužských či ženských pohlavných orgánov ani povinnú kastráciu.

Po novom stačí aj hormonálna liečba v trvaní najmenej jedného roka. Ak počas tohto roka osoba, ktorá žila v role opačného pohlavia, písomne vyjadrí svojmu ošetrujúcemu lekárovi presvedčenie, že „trvalá, celoživotná a nezvratná zmena jej právnej identity, mena a priezviska je pre ňu jediným možným riešením“, ku chirurgickému zákroku na úradnú zmenu mena a pohlavia v dokumentoch už pristúpiť netreba.

Aj biologickí muži tak budú môcť byť po stanovení diagnózy a vydaní lekárskeho stanoviska úradmi vnímaní ako ženy, a to aj napriek tomu, že im ostatnú mužské pohlavné orgány. A platí to aj opačne, čo potenciálne znamená, že takíto „muži“ budú môcť otehotnieť či porodiť dieťa.

Usmernenie vzniklo ako podklad pre všeobecný rámec postupu lekára pred potvrdením lekárskeho posudku o zmene pohlavia osoby. Na diagnostike sa podieľa sexuológ, psychiater, klinický psychológ, genetik, endokrinológ či urológ a gynekológ. Na liečbe aj otorinolaryngológ či chirurg. 

Schválené usmernenie nie je nové. Pracovná skupina ministerstva zdravotníctva vypracovala podpísaný dokument už pred tromi rokmi, v apríli 2019.

LGBT propaganda na školách je odsúhlasená! Boh ochraňuj túto krajinu
V utorok sa hlasovalo o návrhu novely školského zákona, ktorú ešte v septembri, čiže pred vypuknutím pandémie LGBT propagandy na Slovensku, predložili poslanci Štefan Kuffa a Filip Kuffa. Cieľom návrhu bola oprávnená a legitímna požiadavka zákazu... Čítať ďalej
21 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!