Jeden čihi, druhý hota! Matovič s Hegerom si nerozumejú, ale Gyimesi v tom má jasno
04 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič si  v poslednej dobe vzal na mušku LGBTI či transordových ľudí, zatiaľ čo Eduard Heger ide cestou spájania a varuje pred štvavými kampaňami. Ale Gyimesi v tom má jasno. "V momente, keď hovoríte o manželstve ako zväzku muža a ženy, nazvú vás NETOLERANTNÝM NEDEMOKRATOM". Čo sa deje v OĽaNO? Dočkáme sa rozpadu?

Počas sviatkov, bolo o politických aktivitách mierne mĺkvo, kde tu, sa ozvalo prianie alebo vinš. Statusy, ktoré zverejnili predstavitelia OĽaNO, však dokazujú, že minimálne v kuchyni OĽaNO sa niečo deje.

Matovičov kotrmelec

Matovič bol v uplynulých dňoch na sociálnej sieti nezvyčajne aktívny. Líder OĽaNO sa s vytrvalosťou maratónca venuje najmä LGBTI a transrodovým ľuďom. Nedávno zverejnil status  "O čom Čaputová, PS a ich prisluhovači v médiách mlčia" a zverejnil video, v ktorom vystupuje dievča Chloe Coleová, ktorá sa v dvanástich rokoch rozhodla pre zmenu pohlavia a neskôr svoje rozhodnutie oľutovala. Taktiež sa rozpísal o  o „ohlupovaní detí LGBTI+ ideológiou“ či o „pokusoch na deťoch ala Mengele“. Dnes už nahlas uvažuje nad tým, že „73 pohlaví“ či „tretie wc“ a považuje to za "choré."

Belousovová: "Tri roky nám tu zavádzajú totalitu a pritom majú plné huby demokracie"
Náš dočasne poverený premiér Heger sa tvári, akoby jeho vláda ani nebola v parlamente odvolaná. Vo štvrok sa dokonca vyjadril, že ide hľadať podporu pre svoju "sedemdesiatšestku". Keď si to Belousovová vypočula ihneď musela reagovať. Pronárodne... Čítať ďalej
30 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Heger ako "obohraná" platňa

Práve naopak komunikuje s ľudmi Eduard Heger. Ten píše o potrebe spájania a nie rozdeľovania."Budúcnosť Slovenska je spájanie, nie rozdeľovanie. Štvavé kampane proti policajtom, prokurátorom, sudcom, novinárom, liberálom či konzervatívcom, LGBTI+, Rómom, aktivistom či mimovládnym organizáciám je hľadaním nepriateľa tam, kde nie je. Vedie to len k ďalšiemu rozdeľovaniu občanov. Ako človek vyznávajúci hodnoty ľudskej dôstojnosti, slobody a demokracie nechcem, aby sa na Slovensku rozrastala politika nenávisti a rozvratu. Mám jasnú predstavu a víziu, čo pre Slovensko chcem." Napísal na Facebook dočasne poverený premiér Heger.

Heger tvrdí, že chce byť „súčasťou politiky spojených demokratických síl“. Cieľom pre demokratov na najbližšie mesiace musí byť podľa neho spolupráca a do toho teda Matovičova kampaň nezapadá.

Úvaha nielen o premiérovi, ktorý si NEVŠIMOL VLASTNÉ ODVOLANIE
Neviem, z akého prsta si naši novinári vycucali špekuláciu, že OĽaNO je na prahu rozkladu a Eduard Heger sa dištancoval od Igora Matoviča. Lebo ak vychádzajú zo včerajšieho statusu premiéra, v ňom sa ani raz nespomína meno odvolaného ministra... Čítať ďalej
04 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Gyimesi v tom má jasno a žiada o pomoc

So svojím názorom sa podelil na sociálnej sieti aj poslanec György Gyimesi. Ten žiada o pomoc s s vysvetlením toho, čo zažívame už dlhšiu dobu (nielen) v mediálnom priestore, v ktorom ak chcete chrániť nemennné hodnoty, preverené stáročiami nazvú vás TMÁROM.

"V momente, keď hovoríte o manželstve ako zväzku muža a ženy, nazvú vás NETOLERANTNÝM NEDEMOKRATOM. Ak tvrdíte, že dať sa preoperovať z muža na ženu a opačne je choré, automaticky vraj šírite NENÁVISŤ. Ak nebodaj poviete, že chodiť deťom do škôl vymývať mozgy dúhovými organizáciami je scestné, okamžite dostanete nálepku EXTRÉMISTA. Skúste v tomto svete ochraňovať suverenitu Slovenskej republiky, ani sa nenazdáte a stane sa z vás DEZOLÁT. Ak poviete, že fetovať by sa nemalo, spravia z vás POMÝLENÉHO človeka, ktorý nekráča s dobou.

Nikdy by som sa nenazdal, že raz bude výzvou doby obhajovať normálnosť pred nenormálnosťou, prirodzenosť pred neprirodzenosťou a suverenitu pred servilnosťou."Napísal Gyimesi.

Zápas o hnutie?

Podľa informácií denníka Sme v OĽaNO práve vrcholí „zápas o charakter hnutia“. V opozícii voči Matovičovi by už mal byť aj člen vedenia strany Jaroslav Naď. Ako doplnili, nie je vylúčené, že sa časť straníkov na čele s Hegerom pokúsi Matoviča odvolať alebo hnutie jednoducho opustí. Portál Aktualiti doplnil: „Veci sú v pohybe, počkajme si,“ povedal nám vysokopostavený politik OĽaNO. Hegerov status podľa neho môžeme čítať aj akúsi odpoveď Matovičovi. „Potvrdiť to nemôžem, to musí premiér. Logika veci to ale potvrdzuje,“ dodal predstaviteľ OĽaNO.

Matovič: O čom Čaputová, PS a ich prisluhovači v médiách mlčia (VIDEO)
Bývalý minister financií Igor Matovič sa v najnovších statusoch na sociálnej sieti zameral na LGBTI+ komunitu. Zverejnil video, v ktorom vystupuje dievča Chloe Coleová, ktorá sa v dvanástich rokoch rozhodla pre zmenu pohlavia a neskôr svoje... Čítať ďalej
03 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!