Putin sa povozil na moste(VIDEO)
06 | 12 | 2022 I Milan Laca

Putin jazdil po Krymskom moste, obnovenom po teroristickom útoku.

Ruský prezident navštívil Krymský most, opravený po útoku a prešiel po ňom v aute. Hlava štátu si na cestu vybrala automobil Mercedes. Jazdil rýchlosťou 60-80 kilometrov za hodinu. Sprevádzal ho podpredseda vlády Marat Chusnullin, ktorý prezidentovi podal správu o opravách.

Putin v Mercedese na moste

Makali...
Podľa Chusnulina  vykonali montáž všetkých konštrukcií priamo na mieste opravy. Kov dodávali z tovární troch najväčších ruských výrobcov – z Ťumene, Kurganu a Voroneže. Celková hmotnosť kovových konštrukcií bola 1214 ton. Chusnullin tiež povedal, že montáž kovových častí vykonali úplne ručne. Guvernéri denne kontrolovali výrobu každej tony v továrňach v regiónoch.
Robili vytrvalo
Celkovo sa na obnove podieľalo 500 ľudí, tri plávajúce žeriavy, štyri pramice a asi 21 kusov techniky. Opravy prebiehali nepretržite, aj počas búrky, kvôli ktorej museli nasadiť potápačov, dodal podpredseda vlády.
Nestačilo!
Prezident Putin prikázal uviesť ľavú cestnú časť mosta do dokonalého stavu. Vyzval tiež na skrátenie času spustenia železnice a ukončenie obnovy do polovice leta. Podľa tlačového tajomníka prezidenta Dmitrija Peskova, sa hlave štátu podarilo porozprávať so staviteľmi. Poukázal na mimoriadny význam pozemnej cesty spájajúcej Krym s ostatnou časťou Ruska.
 
Na ruské vojenské letiská sa pokúsili zaútočiť ukrajinské drony
Ruské ministerstvo obrany v pondelok uviedlo, že ruské sily zostrelili ukrajinské bezpilotné lietadlá, ktoré útočili na dve vojenské letiská v ruskej Saratovskej a Riazanskej oblasti. Úlomky dronov podľa ruského rezortu obrany zabili tri osoby.... Čítať ďalej
05 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik