Zástupca rodiny SOPTÍ: Neobjektívny a ŠKANDALÓZNY brífing o smrti Lučanského!
26 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Škandál! Krajská prokuratúra v Prešove v piatok vydala vyhlásenie, že rozhodla v prípade smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Vylúčila cudzie zavinenie a zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby (ÚIS). Akosi to však ZABUDLA oznámiť splnomocnenému zástupcovi poškodenej strany europoslancovi Miroslavovi Radačovskému.

O tom, že malo byť ukončené vyšetrovanie vo veci gen. Lučanského Krajskou prokuratúrou v Prešove, som sa dozvedel z medializovaných správ. Žiadne rozhodnutie ako splnomocnenému zástupcovi poškodenej strany mi nebolo doručené. Nepoznám jeho obsah, formu a preto sa k nemu nemôžem vyjadriť, uviedol na sociálnej sieti Radačovský.

Europoslanec upozorňuje, že brífing, uskutočnený v piatok vedením Krajskej prokuratúry v Prešove, nie je rozhodnutím vo veci. Rozhodnutie vo veci sa uskutočňuje písomne a doručením stranám v konaní, medzi ktoré patrí aj strana poškodená.

"Preto brífing KP v Prešove považujem za neobjektívny a škandalózny. Len po doručení písomného rozhodnutia sa môžem k rozhodnutiu objektívne a relevantne vyjadriť. Pokiaľ však takéto rozhodnutie bolo už vyhotovené a bolo trestné stíhanie v prípravnom konaní zastavené, tak po jeho doručení určite podám mimoriadny opravný prostriedok a vykonám všetko pre to, aby ako nezákonné bolo zrušené," dušuje sa politik a bývalý sudca.

Podozriví nemusia hovoriť pravdu

Pripomína, že nie poškodená strana, nie Radačovský, ale orgány činné v trestnom konaní, Úrad inšpekčnej služby pod dozorom prokurátora, začali vo veci trestné stíhanie proti nestotožneným osobám, pôsobiacimi v inštitúcii Zboru väzenskej a justsičnej stráže, pôsobiacimi vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku.

"Je potom veľmi pozoruhodné, a to som pochopil z brífingu KP, že predovšetkým na základe výpovede osôb z tohto prostredia, ktoré boli v zmysle začatia trestného stíhania podozrivé, bola vec ukončená zastavením. Veď predsa podozriví nemusia hovoriť pravdu. Zo zákona nemusia hovoriť o okolnostiach, ktorými by privodili trestné stíhanie sebe, osobám blízkym, medzi ktoré patria aj ich nadriadení a pod," vysvetľuje Radačovský.

Prokuratúra vylúčila cudzie zavinenie v prípade smrti M. Lučanského
Krajská prokuratúra v Prešove vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Na základe vyšetrovania zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej služby (ÚIS).... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Na druhej strane, Prokuratúra, javí sa, absolútne neakceptovala dôkazy, právne relevantné vyjadrenia, produkované poškodenou stranou, prízvukuje zástupca rodiny Lučanských. Viaceré znalecké posudky a expertízy, o ktorých sa hovorilo na brífingu, podľa názoru poškodenej strany sú nejednoznačné, umožňujúce dvojitý výklad a niektoré dokonca učinené v rozpore s Trestným poriadkom.

Radačovský hovorí, že poškodená strana v priebehu dvoch rokov vyšetrovania nemala možnosť odborne a vecne mediálnym spôsobom sa k veci vyjadriť. Pokiaľ nebude umožnené verejne, spôsobom LIVE (naživo) sa vyjadriť poškodenej strane, tak o objektívnosti vyšetrovania a o dôkazoch v spise sa nachádzajúcich, verejnosť nikdy objektívne informovaná nebude.

Miroslav Radačovský má na súčasnú situáciu v Afganistane jasný názor. Zdroj: TASR

Miroslav Radačovský, zdroj: FB/MR

"Počkám si na doručenie rozhodnutia KP v Prešove a ďalším zákonným postupom sa budem domáhať objektívnej pravdy. Po doručení rozhodnutia KP v Prešove, som ochotný na požiadanie akéhokoľvek relevantného média k danej veci sa vyjadriť. Pred doručením takéhoto rozhodnutia a jeho preštudovaní si, by moje vyjadrenie bolo len akýmsi zbytočným brífingom tak, ako bol, podľa môjho názoru, zbytočný a skôr politický brífing Krajskej prokuratúry," uzavrel Radačovský.

Roman Mikulec tvrdí, že smrť Lučanského sa zneužíva, ČO OCENILA KOLÍKOVÁ?
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) vyzval ľudí, zneužívajúcich smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, aby sa ospravedlnili vyšetrovateľom, príslušníkom Zboru väzenskej a justičnej stráže, súdnym lekárom, ktorí od začiatku... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Skutok sa stal, nie je však trestným činom

Krajská prokuratúra v Prešove vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. V piatok o tom informoval prešovský krajský prokurátor Pavol Matija.

"Skutok sa stal, nie je však trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci. Nastal následok, bolo však vylúčené cudzie zavinenie," uviedol prokurátor v súvislosti s podozreniami týkajúcimi sa zranení utrpených v cele.

Matija garantoval, že išlo o nestranné a odborné vyšetrovanie bez akýchkoľvek vonkajších vplyvov.      

Exšéf polície Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa 29. decembra v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Samosprávy BIJÚ NA POPLACH: Sme v TOTÁLNEJ KRÍZE! TOTO je pomoc rodinám?
Základné služby pre obyvateľov miest a obcí po celom Slovensku sú v ohrození! V Národnej rade Slovenskej republiky je totiž pred hlasovaním pozmeňujúci návrh k novele zákona o dani z príjmov, cez ktorý vláda zoberie samosprávam 784 mil. eur na tzv.... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik