SOBOTA pani prezidentky (FOTO)
26 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová strávila sobotné dopoludnie veru ušľachtilo. Zapojila sa do prípravy balíčkov v sociálnej výdajni v bratislavskej Petržalke. Okrem toho tiež hlava štátu darovala potraviny a hygienické potreby.

Prezidentka balí balíčky...

"Mladá žena s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorá si nevie nájsť prácu. Otec, invalidný dôchodca, ktorý sa sám stará o syna, aj o vnuka. Mama, ktorá zostala s dcérkou sama bez práce a popritom neúspešne bojuje o výživné. Práve na týchto ľudí najviac dolieha zdražovanie a často ich nezachytáva ani štátna sociálna pomoc tak, aby nestrádali v základných životných potrebách," píše Čaputová na sociálnej sieti.

Sociálna výdajňa mestskej časti Petržalka už viac ako 10 rokov pomáha zmierňovať dopady prepadu rodinám a seniorom bezplatnými potravinami v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.

FB/Zuzana Čaputová
Zdroj: FB/Zuzana Čaputová

"Zapojili sme sa do prípravy balíčkov so skvelým a zanieteným kolektívom sociálnej výdajne a samozrejme prispeli a darovali potraviny a hygienické potreby," pochválila zúčastnených Čaputová.

Prezidentka sa poďakovala klientom, ktorí sa podelili o ich náročné životné situácie a ktorí jej spolu s pracovníkmi výdajne opísali nedostatočné fungovanie štátneho sociálneho systému vrátane protiinflačnej pomoci v praxi.

"Niet pochýb, že v čase enormného zdražovania je nutné nastaviť pomoc na základe odborných dát a skúseností z praxe. Tak, aby bola adresná, dostatočná a opakovaná v prospech ľudí a rodín, ktorí ju naozaj veľmi potrebujú už dnes," uzavrela prezidentka.

Erik Kaliňák OSTRO ČAPUTOVEJ: Vidí to každý, OKREM VÁS (VIDEO)
Táto vláda dva roky kompletne ignorovoala lekárske odbory! Podpredseda Smer-SD Erik Kaliňák prezidentku upozorňuje na situáciu s výpoveďami lekárov. Upozorňuje, že najskôr ju neriešil včas minister Lengvarský (nom. OĽaNO), no a keď už to vyzeralo... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

...a od kolapsu v zdravotníctve nás delí pár dní

Zatiaľ sa o 14. hodine začalo rokovanie predstaviteľov vlády a zástupcov Lekárskeho odborového združenia. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš verí, že k dohode medzi vládou a Lekárskym odborovým združením dôjde už v sobotu, považuje to za prioritu. "Ak sa nedohodnú, musia byť pripravení na variant B, teda núdzový stav," uviedol v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy

Poslanec parlamentu Matúš Šutaj Eštok (nezaradený) poznamenal, že od kolapsu v zdravotníctve nás delí pár dní. "Sú dve možnosti - buď sa dohodnú, alebo sa nedohodnú a budú zomierať ľudia," zdôraznil Šutaj Eštok. Za vinníkov celej situácie označil ministra financií Igora Matoviča a premiéra Eduarda Hegera (obaja OĽANO).

Belousovová NALOŽILA Matovičovi: Čo máš v tej CHOREJ HLAVE?
Predsedníčka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová konštatuje a vysvetľuje, na čom viaznu rokovania s lekármi a akú úlohu v nich hrajú premiér Eduard Heger (OĽaNO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO). Vinníkovi je... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik