Belousovová NALOŽILA Matovičovi: Čo máš v tej CHOREJ HLAVE?
26 | 11 | 2022 I Eka Balašková

Predsedníčka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová konštatuje a vysvetľuje, na čom viaznu rokovania s lekármi a akú úlohu v nich hrajú premiér Eduard Heger (OĽaNO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO). Vinníkovi je jedno, že rozvráti celé už aj tak zdevastované zdravotníctvo.

Podľa Belousovovej Matovičovi už nejde ani o peniaze, ani o žiadnu dohodu s lekármi, jemu ide len o jeho vlastné ego. Jej slová potvrdzuje aj Erik Kaliňák (Smer-SD). Ten pripomína, že Matovičovo zasahovanie do rezortu zdravotníctva bolo zrejmé už počas pandémie.

Vláda si postavila hlavu

"Myslím si, že rokovania lekárov by dopadli určite inak, ak by sa ich nezúčastňoval Matovič. Ako som pochopila, dohoda sa zasekla na splnení požiadavky v hodnote pár stoviek miliónov eur. Vláda - rozumej Matovič, lebo Heger a Lengvarský sú tam len do počtu - si postavila hlavu," píše Anna Belousovová.

Lengvarský poslal riaditeľom nemocníc list. ČO CHCE?
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poslal riaditeľom nemocníc list, v ktorom im odporúča zvážiť všetky potrebné kroky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti od 1. decembra. Na zabezpečenie lôžok ich žiada o... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Peňazí je dosť

"Peňazí bolo, je a bude dosť na každý bláznivý nápad jedného chorého človeka len preto, že on si to tak vymyslel a on to tak chce," tvrdí Belousovová a pripomína, že je dosť na zbrane, či utečencov, svojho času boli na proticovidové Matovičove "atómofky".

"Jemu robí ohromne dobre pocit, že si presadí, čo chce aj za cenu ľudských obetí. O tom istom boli nezmyselné, neodborné opatrenia - tzv.atómovky počas kovidu. On sa rozhodol, lepšie povedané podľahol jednému zo svojich bludov, že je múdrejší ako všetci epidémiológovia dohromady a aby sa mohol doslova ukájať svojim pocitom mesiášstva, štát prišiel o miliardy a viac ako 10 tisíc ľudí prišli o život," pripomína Belousovová.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Anna Belousovová sa obáva, že ukrajinský prezident Zelenskyj chce svojimi výrokmi zatiahnuť NATO do vojny s Ruskom.

Anna Belousovová
Kaliňák pripomína

"Táto vláda dva roky kompletne ignorovala lekárske odbory. Počas pandémie sľubovala lekárom príplatky, ktoré nielenže nedosahovali úroveň okolitých krajín, ale väčšina zdravotníkov nakoniec aj tak nič nedostala," pripomína Kaliňák situáciu zo začiatku roka 2021, kedy Matovič totálne vyčerpaným zdravotníkom na covid oddeleniach sľúbil hodinovú mzdu v hodnote 7 eur.

Erik Kaliňák OSTRO ČAPUTOVEJ: Vidí to každý, OKREM VÁS (VIDEO)
Táto vláda dva roky kompletne ignorovoala lekárske odbory! Podpredseda Smer-SD Erik Kaliňák prezidentku upozorňuje na situáciu s výpoveďami lekárov. Upozorňuje, že najskôr ju neriešil včas minister Lengvarský (nom. OĽaNO), no a keď už to vyzeralo... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Čo má väčšiu hodnotu?

"Teraz sú znovu ohrozené ľudské životy. Stovky, či tisícky životov nemajú väčšiu cenu ako tých pár stoviek miliónov?! Vážne si niekto myslí, že by to tento štát položilo? Určite nie. To však už nejde o peniaze. Ide o to, že On by nevyhral! On by nebol mesiáš! A je v jeho chorej hlave je to niečo neprípustné," myslí si Anna Belousovová.

Záchranca...?

"Preto sú lekári tí najhorší. Preto ich musí očierniť. Preto musí vymýšľať svoje riešenia, ktoré budú v konečnom dôsledku drahšie, menej efektívne, ale On ich vymyslel. On to zachránil," nespokojne upozorňuje Belousovová. Tá tiež nechápe, ako sa na tom môžu podieľať koaliční partneri Remišová a Kollár. 

"Zbabelo mu asistovali už pri kovide. Ak zomrie kvôli odopretiu lekárskej starostlivosti prvý človek, treba trestať nielen vraha, ale aj jeho spolupáchateľov," uzatvára Belousovová.

Maslo na hlave má aj prezidentka

Upozorňuje na to Erik Kaliňák, ktorému sa nepozdáva strohé vyhlásenie Zuzany Čaputovej. Tá píše, že je najvyšší čas na dohodu, pričom podľa Kaliňáka by mala prezidentka trvať na odvolaní, alebo demisii práve Igora Matoviča.

NEVZDÁVAJÚ SA: Rokovania s lekármi pokračujú aj v sobotu
Lekárski odborári budú v sobotu (26. 11.) od 14.00 h rokovať s vládou. Stretnutie by sa malo uskutočniť na Úrade vlády SR. Odborári ešte pred tým odmietli, aby na rokovaniach vystupovala Slovenská lekárska komora ako mediátor. Samotnú ponuku na... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

"Každý súdny človek na Slovensku dnes vidí, že problém nie sú ani peniaze, ani požiadavky lekárov, ale Igor Matovič. Každý, okrem vás, pani Čaputová," upozorňuje Kaliňák prezidentku.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik