Erik Kaliňák OSTRO ČAPUTOVEJ: Vidí to každý, OKREM VÁS (VIDEO)
26 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Táto vláda dva roky kompletne ignorovoala lekárske odbory! Podpredseda Smer-SD Erik Kaliňák prezidentku upozorňuje na situáciu s výpoveďami lekárov. Upozorňuje, že najskôr ju neriešil včas minister Lengvarský (nom. OĽaNO), no a keď už to vyzeralo na dohodu, vstúpil do toho Matovič (OĽaNO). Tiež nerozumie alibizmu Zuzany Čaputovej, ktorá nás bude karhať za LGBT, no keď sa treba postaviť za Slovákov, je zbytočná.

Reaguje tak na prezidentkino strohé vyjadrenie, že situáciu treba riešiť, čím hlava štátu podľa Kaliňáka len dokazuje, že v podstate stojí na strane tejto neschopnej vlády.

Sľuby - chyby

"Pani Čaputová. Táto vláda dva roky kompletne ignorovoala lekárske odbory. Počas pandémie sľubovala lekárom príplatky, ktoré nielenže nedosahovali úroveň okolitých krajín, ale väčšina zdravotníkov nakoniec aj tak nič nedostala," pripomína Kaliňák situáciu zo začiatku roka 2021, kedy Matovič totálne vyčerpaným zdravotníkom na covid oddeleniach sľúbil hodinovú mzdu v hodnote 7 eur.

„Občania, zdravotníci si určite zaslúžia korektné jednanie aj činy, nie zavádzanie v duchu keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú, alebo žeby, sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú,“ upozorňoval Anton Szalay, šéf Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb, pred dvoma rokmi.

Premiér Matovič je iba rozcítená sľubotechna, tvrdí šéf odborového zväzu zdravotníctva
Premiér Matovič sľuboval zdravotníkom na covid oddeleniach, že im príplatky stúpnu desaťnásobne. Šéf odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb ale tvrdí, že zdravotníci za svoju prácu až také navýšenie vôbec dostať... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

"Mŕtvy chrobák" Lengvarský

"Keď sa lekári začali vyhrážať hromadnými výpoveďami, pokiaľ s nimi vláda konečne nezačne diskutovať, Lengvarský s úsmevom na tvári odvetil, že on si počká na presný počet výpovedí, a až potom sa rozhodne. Keď sme už všetci dúfali, že Heger s Lengvarským konečne pochopili závažnosť situácie, ktorú svojou aroganciou zapríčinili a sú pripravení sa dohodnúť, do rokovaní vstúpil Igor Matovič a ako exemplárny psychopat začal útočiť na odborárov a úplatkami sa pokúsil rozhádať všetkých zdravotníkov," hovorí ďalej Erik Kaliňák o situácii. 

Instagram, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Erik Kaliňák

Erik Kaliňák

Budeme mať pre neschopnosť Matoviča núdzový stav?

"V čase, kedy lejeme desiatky miliónov do Ukrajiny, za milióny staviame kontajnerové mestečko plné sladkostí pre amerických vojakov a za takmer päťsto miliónov nakupujeme obrnené transportéry, sa Igor Matovič postavil pred Slovensko a povedal, že štyridsať miliónov pre Slovensko je priveľa. Namiesto dohody radšej vyhlási núdzový stav, kompletne ochromí plánované operácie a napľuje do tváre lekárom prosíkaním o pomoc zdravotníkov zo susedných štátov," nechápe Kaliňák reagujúc na nedávne Lengvarského vyjadrenie, že ak lekári naplnia hrozbu hromadných výpovedí, navrhne vláde zavedenie núdzového stavu od 1. decembra.

LAVÍNA BOJKOTU lekárov sa spustila! Čaputová posiela JASNÝ ODKAZ VLÁDE!
Kolaps zdravotníctva na Slovensku začína. Výpoveďami z decembrových služieb reagovali hromadne lekári na celom Slovensku na ponuku na takzvané stabilizačné príspevky pre lekárov ministra financií Igora Matoviča, s ktorou prišiel v stredu 23.... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Problém má meno Matovič

"Každý súdny človek na Slovensku dnes vidí, že problém nie sú ani peniaze, ani požiadavky lekárov, ale Igor Matovič. Každý, okrem vás, pani Čaputová. Vo vašom piatkovom stanovisku namiesto ráznej výzvy na odvolanie, alebo demisiu Igora Matoviča len stroho konštatujete, že je čas sa dohodnúť. Fakt? Je to z vašej strany nechutný alibizmus, zákerný podraz voči lekárom, ale hlavne opätovné potvrdenie, že túto nefunkčnú menšinovú vládu so psychopatom na čele budete vlastným telom chrániť až do trpkého konca," rozhorčuje sa Erik Kaliňák.

Čaputovej strohé vyhlásenie

"Je najvyšší čas na dohodu," píše Zuzana Čaputová na sociálnej sieti vo svojom vyhlásení, v ktorom upozorňuje, že viackrát upozornila na potrebu lekárov po zlepšení podmienok v zdravotníctve.

"Lekárske odbory a vláda sa dostali do bodu, kedy existuje jediné riešenie, a to dohodnúť sa. Dohodnúť sa znamená poskytovať zdravotnú starostlivosť a zachraňovať pacientov. Nič dôležitejšie nie je," stojí v prezidentkinom vyhlásení.

Nemocnice bijú na poplach: Čas sa kráti
Viac, ako 2000 lekárom beží výpovedná lehota. Tá uplynie o tri týždne a ak sa lekári s ministerstvom nedohodnú, lekári reálne odídu. Nemocnice však musia fungovať ďalej a tak už teraz plánujú služby a varujú, že bez anesteziologov budú schopné... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Eka Balašková

Za koho sa prezidentka postaví?

"Už teraz sa teším na váš blížiaci sa prejav v parlamente, v ktorom nás pokarháte v mene LGBT, zamoralizujete si o Ukrajine a pohrozíte Ficom. Lebo to vám ide. No keď sa máte postaviť za nás, Slovákov, tak vás zrazu niet. Je to hanba, ale pre Slovensko ste úplne zbytočná," konštatuje na záver Erik Kaliňák.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik