Smer v tom má JASNO: Univerzálny udavač Imrecze sa vyšetrovateľom rozpadá (VIDEO)
26 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Netradične, v sobotu predpoludním predstavitelia strany Smer-SD Robert Fico, Robert Kaliňák, bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a advokát Marek Para zorganizovali tlačovú besedu, ktorej témou bolo hlavne pridelenie ochrany Františkovi Imreczemu. V tejto súvislosti Robert Fico zverejnil ďalšie nahrávky vyšetrovateľov NAKA.

Upozornil aj na reláciu Mareka Vagoviča, ktorý si práve Imreczeho pozval ako hosťa do svojej novej relácie. Následne aj Ľuboš Blaha upozornil, že to, že Peter Kažimír (Hlas-SD) bol vyšetrovateľmi NAKA znovu obvinený, je len "odkaz" Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD).

Imrecze pod lepšou kontrolou

Robert Fico tvrdí, že "univerzálny udavač" (tak Fico a Smer nazývajú tzv. kajúcnikov Imreczeho, Makóa, Slobodníka a spol; pozn. red.) Imrecze sa vyšetrovateľom rozpadá.

"Nečudoval by som sa, keby strácal pán Imrecze pôdu pod nohami, tak sa mohli rozhodnúť, aby ho mali lepšie pod kontrolou, tak vymyslia príbeh s nejakou krabicou pod autom. To im umožnilo poskytnúť pánovi Imreczemu policajnú ochranu," hovorí Robert Fico. 

Takto je jednak pod policajnou ochranou, ale Fico upozorňuje aj na možnosť do budúcnosti, že ak je niekto pod policajnou ochranou, môže byť chránený pred priamou konfrontáciou na súdnych pojednávaniach. Tú by Imrecze nemusel zvládnuť, no aká je realita, ukáže až najbližšie obdobie.

Výstraha?

V stredu popoludní si František Imrecze, ktorý viedol Finančnú správu SR v rokoch 2012-2018, našiel na aute podozrivý balíček, zavolal teda políciu. Tá zistila, že šlo o sledovacie zariadenie GPS, na čo následne Imrecze, obvinený vo viacerých kauzách, v ktorých však pôsobí ako univerzálny kajúcnik, požiadal o policajnú ochranu. 

Univerzálny kajúcnik Imrecze: Zaslúži si policajnú ochranu?
František Imrecze viedol Finančnú správu (FS) SR v rokoch 2012-2018. Po odchode z funkcie obvinený vo viacerých kauzách, aby sa z neho stal jeden z mediálne známych a políciou často využívaných "kajúcnikov". Od polície dostal policajnú ochranu - v... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Išlo o cirkus

Tibor Gašpar podľa Fica povedal, že "Tá krabica bola taká veľká, že to mu rovno mohli nalepiť na auto chladničku." Nainštalovať sledovacie GPS zariadenie je podľa Fica pre policajtov bežné - potrebujú vedieť, kde obvinený je.

"Alebo to robia preto, aby vyvolali takýto cirkus," uvádza Robert Fico a púšťa legálne získanú  a nespochybniteľnú nahrávku z kancelárie NAKA, ktorá sa týkala ešte Diany Santusovej, praktiky sú však podľa Fica rovnaké. 

"Nepochybujeme o tom, že bolo pre nich veľmi jednoduché vyrobiť krabicu meter krát meter, dať ju pod auto, aby ju všetci videli a dosiahnuť to, že dnes je pán Imrecze v polohe človeka pod policajnou ochranou," vysvetľuje súvislosti Robert Fico.

Imrecze u Vagoviča

Ani to, že "superudavač" Imrecze sa ocitol v novej relácii Mareka Vagoviča, ktorý je podľa slov Roberta Fica rovnaký psychopat ako Matovič, pretože je doslova posadnutý Smerom, nie je náhoda. Fico v krátkosti rekapituluje Imreczeho vystúpenie, v ktorom sa pasoval za najvýznamnejšieho kajúcnika, navyše bez oponenta a vo verejno-právnej televízii v relácii u novinára, ktorý si celé roky len vymýšľa všeličo na Smer.

Znovuobvinenie Kažimíra

"Najnovšie je ich (Lipšica a Matoviča, pozn. red.) terčom Peter Kažimír z partie okolo Hlasu. Chlapci z NAKA akosi zabudli, že opakovaný vtip už nie je vtipom. Obvinili ho za to isté, za čo predtým - za úplatok, ktorý mal skončiť u Pellegriniho. Čiže aký je zjavný politický terč? No jasné - Pellegrini. Výstraha pre Pelleho, aby mu ukázali, že ho držia za viete-čo. Takto funguje Matovič a Lipšic - ako obyčajní mafiáni," myslí si Ľuboš Blaha. 

Ľuboš Blaha. Zdroj: FB (@ Ľuboš Blaha)

K výsledkom vyšetrovania smrti gen. Lučanského

"Toto tu dnes funguje v polícii a prokuratúre pod Hamranom, Lipšicom a Matovičom. A potom sa čudujú, že nikto neverí tým ich báchorkám, že Milan Lučanský spáchal samovraždu. Vedeli sme, že niečo takého príde. Ľudia z okolia generálovej rodiny mi už pred pár týždňami v Prešove hovorili, že prípad chce režim zamiesť pod koberec," upozorňuje Blaha s tým, že dostal do rúk dôkazy, z ktorých je jasné, že Milan Lučanský sa nezabil sám a ani si sám nevylupol oko. 

"Prišlo presne to, s čím sme rátali. Akože vyšetrili... No jasné... Ukážte mi totalitný režim, ktorý spravodlivo vyšetrí vraždu opozičného predstaviteľa, ktorého sám zabil - čakal niekto niečo iné?" Pýta sa Blaha.

O objektivite vyšetrovania smrti generála Lučanského pochybuje aj zástupca rodiny, JUDr. Miroslav Radačovský. Ten hovorí, že poškodená strana v priebehu dvoch rokov vyšetrovania nemala možnosť odborne a vecne mediálnym spôsobom sa k veci vyjadriť. Pokiaľ nebude umožnené verejne, spôsobom LIVE (naživo) sa vyjadriť poškodenej strane, tak o objektívnosti vyšetrovania a o dôkazoch v spise sa nachádzajúcich, verejnosť nikdy objektívne informovaná nebude.

Zástupca rodiny SOPTÍ: Neobjektívny a ŠKANDALÓZNY brífing o smrti Lučanského!
Škandál! Krajská prokuratúra v Prešove v piatok vydala vyhlásenie, že rozhodla v prípade smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Vylúčila cudzie zavinenie a zamietla sťažnosti k zastaveniu vyšetrovania zo strany Úradu inšpekčnej... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik