Univerzálny kajúcnik Imrecze: Zaslúži si policajnú ochranu?
24 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

František Imrecze viedol Finančnú správu (FS) SR v rokoch 2012-2018. Po odchode z funkcie obvinený vo viacerých kauzách, aby sa z neho stal jeden z mediálne známych a políciou často využívaných "kajúcnikov". Od polície dostal policajnú ochranu - v stredu si na svojom aute našiel podozrivé zariadenie.

Imrecze najskôr ako obvinený, neskôr ako kajúcnik figuroval vo viacerých kauzách, ešte vo februári tohto roku ho poslanec Matúš Šutaj Eštok označil za jedného z "univerzálnych udavačov".

Bojí sa o svoj život

Obvinený bol v niekoľkých kauzách, kde figurujú aj predstavitelia tejto politickej strany, prípadne ľudia podozriví zo spriaznenosti s ňou. 

V stredu zasahovala polícia, ktorú privolal práve Imrecze. Ten si na aute našiel prilepený neznámy predmet. 

"Zariadenie bolo veľké, malo vážiť okolo jedného kilogramu a pripevnené bolo modrou páskou. Malo by ísť o GPS," informujú Topky. Imreczeho advokát Miroslav Ivanovič nevylúčil súvislosť s blížiacou sa výpoveďou jeho klienta v kauze Mýtnik, kde je Imrecze kľúčovým svedkom, pred Špecializovaným trestným súdom. 

NAKA znovu obvinila guvernéra NBS Petra Kažimíra
Guvernér NBS už čelil trestnému stíhaniu pre korupciu. Obvinenie mu na základe paragrafu 363 zrušila generálna prokuratúra. Teraz ho obvinili znovu. Informáciu ako prvý priniesol Denník N. Ide o ten istý skutok, pre ktorý jeho stíhanie zrušil... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Kauza Mýtnik

V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela, jeho syna Jozefa Brhela mladšieho. Tiež bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií Radka Kuruca, podnikateľa Martina Bahledu, ale aj Milana Gregu a Miroslava Slahučku. Obvinený je aj exšéf finančnej správy František Imrecze či Michal Suchoba.

Predmetom obžaloby v kauze Mýtnik je obstaranie majetku zo strany štátu v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní, pričom nakladanie so štátnymi prostriedkami malo byť súčasne neefektívne a nehospodárne.

"Na toto konanie mala nadväzovať legalizačná schéma, ktorej účelom malo byť nesprehľadnenie finančných tokov prostredníctvom zahraničných entít," uviedla prokuratúra v polovici februára tohto roku.

Prokurátot podal obžalobu v kauze Mýtnik
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu v kauze Mýtnik na šesť obvinených osôb pre päť skutkov. Obžaloba sa týka ekonomickej a korupčnej trestnej činnosti. ÚŠP o tom informoval na sociálnej sieti. "V jednom prípade ide o... Čítať ďalej
15 | 02 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Narobil by problémy aj Mikulcovi

"Mal som informácie, že Imrecze chce vypovedať aj k veciam, ktoré smerujú k súčasnému ministrovi vnútra Mikulcovi. Podľa normálneho postupu mali ísť za Imreczem moji podriadení, operatívci. Ale nešli tam oni. Čurilla s Ďurkom sa s Imreczem šli povyprávať. A zrazu už pán Imrecze hovoril len o Smere. Už nerozprával o úplatku stotisíc eur, ktoré mohli ísť k Mikulcovi," povedal k bývalému riaditeľovi FS bývalý vedúci operatívneho oddelenia Ján Kaľavský. 

Kaľavský odkryl šokujúce praktiky NAKA. Dnes je štvanec a bojí sa o svoj život
Bývalý vedúci operatívneho oddelenia NAKA Ján Kaľavský sa na Slovensko bojí vrátiť. Podarilo sa ho chytiť v Bosne a Hercegovine, tamojšie súdy ho však na Slovensko vydať odmietajú. Jeho priznanie a pohľad na súčasnú situáciu prináša portál... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Alica Kočišová