NADČASOVÁ KÁZEŇ! Šokovaní veriaci po nej zostali v NEMOM ÚŽASE (VIDEO)
26 | 11 | 2022 I Tibor Malý

Slovenská spoločnosť je rozdelená a rozhádaná ako asi ešte nikdy v jej novodobej histórii. Veci, ktoré sa v nej v ostatnom čase dejú sú toho dôsledkom. Opití vodiči, maniaci strieľajúci na ľudí len preto, že sa mu na nich čosi nepáči sú len špičkou ľadovca. Kedysi formovala ľudí cirkev, lenže tá dnes v tomto akosi zaostáva. Je iba málo kňazov, ktorí sa dokážu nad ľudskou ľahostajnosť tak rozčertiť ako to ukazuje video šíriace sa na sociálnej sieti.  

Cirkevní hodnostári dnes vo svojich kázňach reagujú na rozličné ľudské „slabosti“ či na dianie v spoločnosti, ale aj v politike, ich slová však u veriacich zrejme nepadajú na úrodnú pôdu. Kto sa poobzerá trochu okolo seba uzná, že je to fakt.

V obci Ľutina v okrese Sabinov na severovýchode Slovenska miestny kňaz a protojerej Peter Iľko pripravil svojím ovečkám v Bazilike Zosnutia Presvätej Bohorodičky doslova revolučné kázanie, na ktoré tak skoro nezabudnú. Po tom, čo sa dnes deje na Slovensku azda zapochybuje iba málokto, že takýchto Iľkov by malo byť v našich kostoloch, a nielen tam, oveľa viac.

Erik Kaliňák OSTRO ČAPUTOVEJ: Vidí to každý, OKREM VÁS (VIDEO)
Táto vláda dva roky kompletne ignorovoala lekárske odbory! Podpredseda Smer-SD Erik Kaliňák prezidentku upozorňuje na situáciu s výpoveďami lekárov. Upozorňuje, že najskôr ju neriešil včas minister Lengvarský (nom. OĽaNO), no a keď už to vyzeralo... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Nekresťansky kresťanský odkaz politikom: „Apage Satanas!“

Kňaz a a protojerej Peter Iľko sa rozhodol svojím ovečkám „rázne“ prehovoriť do duše pre ich nedochvíľnosť dostaviť sa do kostola. 

„Dochvíľnosť. Viete čo je dochvíľnosť? Že ak je bohoslužba o šiestej a ty prídeš o 6:02 a ešte chceš ísť na spoveď a ešte povieš farárovi „Prečo meškala služba?“ Ste normálni?“ rozohnil sa v kázni poriadne „naštartovaný“ kňaz, ktorý pre to zo slovenského jazyka plynulo prešiel na východniarsky dialekt. Iľko svojím veriaci následne šokujúco odporučil, aby radšej ostali doma ak chcú pokračovať v podobnom správaní.

„O šiestej je liturgia a vy idete o 6:10 na službu?! Veď je neplatná! Začala o šiestej!“ zvýšeným hlasom pokračoval „napaprčený“ Iľko. „Teraz si zoberte ďalšiu vec, autobus ide o šiestej a vy už o trištvrte na šesť všetkých ohovárate na autobusovej zastávke! Je to normálne?“ spýtal svojich šokovaných ovečiek už parádne nahnevaný Iľko, ktorý ich doslova dorazil týmito slovami: „Môžete sa na mňa hnevať koľko chcete, aspoň budem mať dosť práce pri rozhrešovaní.“ 

„Si myslíš, že keď mi tam šmaríš euro či dve eurá ta co, ja spasiteľ sveta? Ja nie som, Kristus je,“ pokračoval v šokujúcej kázni Iľko. „Drahí bratia a sestry, však to...ách...“ čo chcel povedať ďalej sa nikto nikdy už nedozvie, no zrejme to malo byť niečo „nekresťanské“.  

Podobných ohnivých kázní by však mali mať duchovní v kostoloch viac, pretože to, čo sa deje na Slovensku je „nem normálne“. A nejde len o oneskorené príchody do kostola, ale o oveľa vážnejšie veci. A ostré slová od kňazov by mali počúvať najmä naši politici, ktorí sa radi ukazujú pri istých príležitostiach v kostole ako akože veriaci. To, že takí naozaj sú im pri ich skutkoch totiž verí iba málokto. Skôr by sa na nich hodilo „Apage Satanas!“, teda „Odstúp Satan!"

VIDEO:

Na Ukrajinu sa ženie ARMAGEDON! (VIDEO)
Obrovské kolóny ruských tankov s bielou zimnou kamuflážou mieria do Charkovskej oblasti a do Bieloruska! Kyjev horúčkovito buduje sústavu betónových opevnení! Generálny štáb Ruskej armády rozhodol po štvrtkovom rokovaní Bezpečnostného výboru... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik