Na Ukrajinu sa ženie ARMAGEDON! (VIDEO)
26 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Obrovské kolóny ruských tankov s bielou zimnou kamuflážou mieria do Charkovskej oblasti a do Bieloruska! Kyjev horúčkovito buduje sústavu betónových opevnení!

 

Generálny štáb Ruskej armády rozhodol po štvrtkovom rokovaní Bezpečnostného výboru Rady federácie, prezidenta a generálneho štábu o realizácii veľkej zimnej ofenzívy na Ukrajine. O tomto rozhodnutí redakciu AE News informovali ruskí novinári, hoci na stránkach ministerstva obrany ešte nie sú žiadne informácie a ruské mainstreamové médiá zatiaľ mlčia ako hrob.

Ihneď po štvrtkovom rozhodnutí sa však začali v Rusku na cestách odohrávať doslova manévre, ktoré boli naposledy vidieť tento rok v januári a začiatkom februára. Svedkovia natáčajú obrovské kolóny presunov ruskej vojenskej techniky, predovšetkým tankov, ale tentoraz sú natreté bielou zimnou farbou, čo vo februári pri spustení špeciálnej vojenskej operácie neboli. Jedno také video z piatku máte nižšie - cesta z Voroneža smerom k hraniciam Charkovskej oblasti na Ukrajine.

Natretie bielou farbou sa realizuje iba v prípade, že sa očakáva, že invázia bude vykonaná nielen v zime, ale hlavne na začiatku zimy a nie koncom zimy, ako tomu bolo naopak tento rok koncom februára. A toto si musíme prebrať. Ak by sa Ruská armáda rozhodla prezimovať na Ukrajine, oddýchnuť si a nabrať sily na jarnú ofenzívu, potom by k hraniciam s Ukrajinou nebola presúvaná technika natretá bielou maskovacou kamuflážou.

A nejde o pár kusov techniky, svedkovia hlásia po celom Rusku konvoje tisícov a tisícov tankov, ktoré sa vlakmi presúvajú do západného okruhu Ruska a vo Voroneži a v Rostove ich vojaci a natierači natierajú bielou zimnou maskovacou farbou. Následne potom z Voroneža a Rostova vyráža po vlastnej osi po cestách a mieri k ukrajinským hraniciam. 

PRAVDA SA DERIE NA POVRCH! Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je VLASTIZRADA!
Demokrati z Washingtonu vám povedali, že je vašou vlasteneckou povinnosťou nenávidieť Vladimíra Putina. To nie je len návrh. Je to mandát. Čokoľvek menšie ako nenávisť k Putinovi je vlastizrada. Skonštatoval to vo svojom komentári austrálsky... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Zimná ofenzíva na Ukrajine

Pokiaľ by išlo o prípravu na jarné operácie, logicky by stroje neboli natierané bielou kamuflážou, takže tieto presuny potvrdzujú, že generál Sergej Surovikin rozhodol o zimnej ofenzíve, ktorá zrejme bude realizovaná na 3 frontových líniách, pričom dôjde s vysokou pravdepodobnosťou k obnoveniu dvoch frontov, ktoré Ruská armáda na jar otvorila, ale potom bez vysvetlenia zase uzavrela.

Pravdepodobne dôjde k zahájeniu ofenzívy na Charkovskom fronte. K hraniciam z ruskej strany mieria tisíce kusov ťažkej vojenskej techniky, video hore zachytáva zimné ruské tanky mieriace z Voroneža k hraniciam Charkovskej oblasti.  Charkovský front bude teda určite znovu otvorený.

Gén. Sergej Surovikin

Dôjde tiež celkom pravdepodobne k opätovnému otvoreniu Severného frontu, ktorý medzi Rusmi už skôr dostáva názov Kyjevský front. Podľa informácií AE News sa ale tento severný front bude asi v niečom líšiť od jarných mesiacov. Invázia z územia Bieloruska zrejme povedie hneď v 3 frontových smeroch.

Severozápadný front bude mieriť na Ľvov a západné hranice Ukrajiny s cieľom odrezať Ukrajinu od vojenských dodávok po ceste a železnici z Poľska, zo Slovenska, teoreticky z Maďarska (ktoré odmieta transporty zbraní pre Ukrajinu cez svoje územie) a Rumunska. Ďalší front by mieril na Kyjev z oblasti Černobyľu pozdĺž rieky Dneper. Tretí front s vysokou pravdepodobnosťou vyrazí z Gomelu v Bielorusku a bude smerovať k ľavému brehu Kyjeva na Dnepre.

Surovikin zimnú prestávku Ukrajincom neposkytne

Posledným tretím frontom bude Záporožský front, pretože Surovikin bude chcieť zozadu obkľúčiť ukrajinskú armádu na Donbase a vytvoriť kotol, do ktorého pôjde nasypať všetko, čo sa nájde v ruských skladoch. Rozhodnutie o zimnej ofenzíve dáva logický aj strategický zmysel.

Zľava: Sergej Šojgu, Vladimír Putin a náčelník GS ROS Valerij Gerasimov

Súčasné útoky Ruskej armády na energetiku Ukrajinu vyženú z ukrajinských miest väčšinu obyvateľov, aby po začatí ofenzívy boli pri úderoch na mestá čo najmenšie civilné straty.  Väčšina Ukrajincov uteká na západ Ukrajiny a odtiaľ do Európskej únie. Ukrajina potrebovala zimnú prestávku, aby sa mohla na jar znova vyzbrojiť, ale Surovikin tento čas Ukrajine neposkytne.

Kyjev buduje bunkre a opevnenie severne od Kyjeva

Na bielo natreté tanky jasne ukazujú, že ofenzíva príde už v januári, alebo dokonca už koncom decembra. Ruská armáda vykonala inváziu na Ukrajinu 24. februára 2022, ale prvé mohutné presuny tankov k ukrajinským hraniciam sa začali objavovať v druhej polovici januára. Presúvanie techniky na inváziu tak bude trvať zrejme podobne, teda 1 mesiac. A to by znamenalo, že zimná ofenzíva by mohla byť spustená najskôr buď okolo Štedrého dňa alebo tesne po Vianociach. Ukrajinci pritom o invázii už zjavne vedia a na severnom okraji Kyjeva horúčkovito budujú bunkre a opevnenia pred očakávanou inváziou zo severu.

Narýchlo budované bunkre severne od Kyjeva

Ruská armáda navyše vykonáva 6-týždňový výcvik mobilizovaných brancov a poslední mobilizovaní boli odvedení 31. októbra, o čom informovali aj ruské médiá. To znamená, že výcvik mobilizovaných skončí okolo 14. decembra, kedy budú všetci vycvičení. Od tej chvíle a od toho okamihu bude teda celá armáda 300 000 mobilizovaných mužov k dispozícii.

Vystrnadiť Ukrajincov z miest pomocou útokov na energetickú sústavu je okrem iného humanitárnou cestou, ako zabrániť obrovským civilným obetiam po začatí ofenzívy, tvrdí Rusko

Od tej chvíle je možné očakávať spustenie zimnej ofenzívy každým dňom. Všetko, čo sa momentálne deje na Ukrajine, sleduje iba jediný cieľ:  Vyhnanie civilných obyvateľov z miest za každú cenu, aby mestá boli maximálne prázdne a bez civilných obyvateľov. To je presne ten cieľ tých každodenných útokov na energetickú sústavu Ukrajiny.  

Ruská armáda nechce zažiť masakre obyvateľov v mestách, pretože generál Surovikin nemá svoju prezývku "Armageddon" len tak pre nič za nič. Kto zostane v meste, bude riskovať svoj život. Hlavné údery na energetické systémy sú pritom vedené na Kyjev, Ľvov, Charkov, Dnepropetrovsk a Záporožie. A to všetko budú ciele zimnej operácie.

Kyjev bez prúdu po nálete ruských rakiet na elektrárne a rozvodne

Práve preto chce Surovikin ľudí z týchto miest vyhnať preč tým, že mestá úplne odpoja od elektriny, plynu a vody. Vedľajším javom bude migračná kríza v EÚ a bezpečnostný kolaps Európskej únie. Lenže procesy sa začínajú odvíjať už aj v Kremli smerom, ktorý nikto nečakal. Vladimír Putin sa stretol s matkami synov, ktorí bojujú na Ukrajine a  Vladimír Putin vôbec prvýkrát priznal, že k zjednoteniu Ruska s Donbasom malo dôjsť oveľa skôr, de facto tým Putin naznačil, že už v roku 2014

Podcenil Západ

Ukazuje sa, že Putin je pod obrovským tlakom a musí priznať chyby v procesoch riadenia, pretože ruská verejnosť je silne nespokojná s tým, ako bola doteraz vedená operácia na Ukrajine. Putin podcenil odhodlanie Západu vrhnúť do vojny proti Ruskej armáde na Ukrajine takú obrovskú masívnu podporu v podobe nielen zbraní a munície , ale aj vojenských informácií z vojenských satelitov a z monitorovacích dronov a lietadiel US Air Force a všeobecne NATO.

Ľvov na západe Ukrajiny úplne bez prúdu po ruskom nálete na elektrárne

V súčasnej dobe bojuje Ruská armáda na Ukrajine proti NATO v prvom rade a až potom proti Ukrajincom. To je na jednej strane chyba plánovania, ale na druhej strane je to pre Kremeľ požehnanie, pretože teraz už medzi Rusmi nie je nikto, kto by pochyboval, že NATO na Ukrajine má svoje zbrane a ohrozuje s nimi Rusko.

Teraz už tomu Rusi veria, pretože už to nie je len propaganda Kremľa a strašenie Rusov, ale je to realita.  Práve preto Rusi tak Kremeľ v operácii podporujú, pretože hrozba NATO sa na Ukrajine naozaj zhmotnila a stala skutočnosťou. Dosadenie Surovikina do čela operácie tak prinesie Ukrajine to, čo Surovikin vlastne vie najlepšie: Armageddon! A začiatok už vidíme, Ukrajinu bez elektriny, plynu a vody. To ďalšie bude vraj čoskoro nasledovať.

Šéfredaktor AE News, zdroj cz24

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Po mesiacoch VOJNY začína PUTIN LÁMAŤ ZÁPAD!
Európa konečne začala obviňovať USA, že profitujú z vojny! Predstavitelia EÚ útočia na Joea Bidena pre závratne vysoké ceny plynu a obchod so zbraňami. Vojna na Ukrajine už vážne hrozí zničením jednoty Západu, píšu korešpondenti portálu POLITICO -... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik