Lengvarský poslal riaditeľom nemocníc list. ČO CHCE?
25 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poslal riaditeľom nemocníc list,  v ktorom im odporúča zvážiť všetky potrebné kroky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti od 1. decembra. Na zabezpečenie lôžok ich žiada o preplánovanie pacientov objednaných na plánovanú zdravotnú starostlivosť. 

Minister chce, aby nemocnice pokračovali v poskytovaní zdravotnej starostlivosti pri liečbe onkologických pacientov, ako aj pri pacientoch, ktorým sa poskytuje dialyzačná alebo biologická liečba.

Požiadal tiež o vyčlenenie a zabezpečenie maximálnej kapacity lôžok pre neodkladnú zdravotnú starostlivosť, ktoré budú sledované prostredníctvom aplikácie e-Lôžko ako počas pandémie ochorenia COVID-19.

"Verím, že spojením síl všetkých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti prevádzkujúcich ústavné zdravotnícke zariadenia v rámci jednotlivých krajov zabezpečíme neodkladnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov, ktorí ju budú vyžadovať," uviedol Lengvarský.

List má TASR k dispozícii.

Prázdne obchody v Kyjeve, odchod ľudí z mesta...
Ukrajinské médiá informovali o prázdnych regáloch v obchodoch s potravinami v Kyjeve. Obyvatelia ukrajinského hlavného mesta skupujú potraviny, regály s chlebom sú prázdne, informovala ukrajinská internetová stránka Strana.ua vo svojom Telegrame.... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik