Rudolf Huliak: Toto nevymyslíš ani po dvoch fľašiach alkoholu a jednej hnačke!
18 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Novozvolený starosta Očovej Ing Huliak (Národná koalícia) sa vracia k problematike medveďa na Slovensku. Nechápe, za čo bol ocenený slovenský zásahový tím, hoci odborníci v USA, ktorí ho ocenili tvrdia, že za "prínos v spolunažívaní medveďa s človekom".

Tentokrát však Huliaka zaujalo, ako Ministerstvo životného prostredia (MŽP) pod vedením Jána Budaja (OĽaNO) v rámci podporného plánu doslova štedro dotuje síce pekne, zaujímavo nazvané projekty, ktoré však slúžia akurát na to, aby peniaze prúdili do rúk pár ľudí.

Nie je to samoúčelné

Tu aj Huliak upozorňuje, že ten slovenský nenahraditeľný vidiek je likvidovaný v prospech niekoho, kto potrebuje vlastniť pôdu, lesy a vodu. On sám už viac, ako rok upozorňuje, že z fondu obnovy bola vyčlenená 1,3 miliardy si odkrojil minister Budaj. 

Amerika má zábudlivého Bidena, my Budajka Zabúdajka (fejtón)
To je tak, keď niekto nevie, kedy má dosť a nejde si užívať dôchodok. Keby mal ruky od roboty po lakte zodraté, chodí po doktoroch a užíva si lieky. Ono je aj dobre veriť si a robiť, kým sa dá. Hlava sa síce nezoderie ako ruky, ale keď príde... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Mária Škultétyová

Kam tie peniaze pôjdu

Huliak číta zoznam schválených žiadostí o dotáciu z mechanizmu plánu obnovy. Takmer 320 tisíc eur bolo scválených Lesmír OZ, ktoré prevádzkuje pán Erik Baláž. Dotáciu má "odklepnutú" na podporu rozvoja prírodného turizmu na Muránskej planine. 

"Ak tam chcete nájsť niečo na ochranu prírody, nenájdete," upozorňuje Huliak a menuje ďalšie projekty, ako tvorba a budovanie značky parku Muránska planina (cez 273 tisíc eur); Lesy SR na revitalizáciu chovu Norika muránskeho (takmer 430 tisíc eur) perličkou je projekt Organická pastva pre oči OZ Región Gemer (cez 152 tisíc eur). 

Na svoje si príde aj mimovládka pána Luntera, teda rozvojová agentúra Banskobystrického kraja, na projekt Udržateľný rozvoj cykloturistiky v Národnom parku Muránska planina.

"Udržateľný rozvoj? Nikde tu nemáte budovanie cyklochodníka," upozorňuje Huliak s tým, že na tento rozvoj padne cez 472 tisíc eur. Padajú tu sumy, z ktorých sa človeku zatočí hlava, no žiadna nie je o ochrane prírody, ale o zámeroch, ako "zvyšovanie atraktivity", či "budovanie značky".

"Ešte máte chuť voliť túto liberálnu chásku, ktorá takto míňa verejné zdroje, za ktoré ste mohli kúriť, svietiť, mohlo byť o vás postarané v zdravotníckych zariadeniach, DSS a naše deti v školách?" Pýta sa Huliak voličov. 

Ešte máte chuť?

"Tak ešte vám pridám, aby ste vedeli. Správa Národného parku Muránska planina so sídlom v Revúcej - Vytvorenie kľúčových podmienok rozvoja prírodného cestovného ruchu v NP Muránska planina, cez 3,38 miliónov eur. Vytvorenie kľúčových podmienok. Viete, čo dokážem zašiť pod tri milióny?" Kladie rečnícku otázku Huliak a ak by niekomu bolo málo, tak ešte pokračuje v menovaní podporených projektov.

Robert Fico DRSNE: Vojnoví ŠTVÁČI Čaputová s Hegerom
Robert Fico (Smer-SD) na pozadí udalosti s raketou, vypálenou na Poľsko po niekoľkýkrát upozornil, že toto nie je naša vojna, hoci ako naši štátni predstavitelia, tak aj mainstream sa snažia zatiahnuť do nej aj Slovensko, a to mnohokrát zbytočnými... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Nie len Muránska planina

Na "enviromentálnu výchovu" sa viac, ako milión eur dostane do obce Nová Sedlica v Poloninách. Tu boli podporené nie malými sumami podporené aj "eseročky", prípadne projekty ako "digitálne eko-poloniny". 

Všetky projekty nájdete na tomto odkaze

&ref=sharing

"Nebudeme mať v samosprávach čím kúriť, nebudeme mať za čo svietiť, problémy budú s plynom, s energiou, nikto nič nerieši, nikoho nič netrápi. Ale aby ste vedeli, odsúhlasené projekty a roztápanie 1,3 miliardy eur cez MŽP máte v priamom prenose. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik