Amerika má zábudlivého Bidena, my Budajka Zabúdajka (fejtón)
16 | 11 | 2022 I Mária Škultétyová

To je tak, keď niekto nevie, kedy má dosť a nejde si užívať dôchodok. Keby mal ruky od roboty po lakte zodraté, chodí po doktoroch a užíva si lieky. 

Ono je aj dobre veriť si a robiť, kým sa dá. Hlava sa síce nezoderie ako ruky,  ale keď príde “hosipa“, to už je signál, že hop, treba prestať. Ináč si vek vyžiada svoju daň - zábudlivosť a popletenosť. Keď takého človeka vidíme, veru sa aj zasmejeme. Lebo veď smiech nie je hriech. A voľaktorí si zas povieme, prečo dedkovia radšej nesedia doma v ušatom kresle a politiku nesledujú so šálkou ginka už len zpovzdálí. (Ozaj, prečo?)

Joe mal tých hosipáckych prejavov už niekoľko a kamery boli pri tom. Na scéne sa nevedel zorientovať a najnovšie si vraj poplietol Kambodžu s Kolumbiou. A to ešte nevieme všetko. Nuž a Janko zas nevie, s kým to v telke  debatuje.

Ja to ginko náhodou pijem a dobre si pamätám na debatu spred pár týždňov. Televízne diskusie sú pre mňa tou najlepšou  reality show. Kam sa na ne hrabe Farma?

Keď vidíte, že Budaj  sa  vedľa Blanára hniezdi ako sliepka na vajciach, že ho svrbí jazyk, keď musí počúvať oponenta, už len čakáte, kedy rezko vyskočí sťa hybký šuhaj a povie to stručne- ručne. Ale nie, nevyskočí. Ovládne sa. Bojí sa, že ho sekne v krížoch. Alebo má strach, že  v bitke s veľkým Blanárom by to schytal ako Cigániková  s Romanou Tabak. A tak tento skúsený sedemnásobný politický turista, ochranca medveďa hnedého a LGBT komunity radšej volí slovný útok: „Vy ste bezbrehí zbabelci, vy ste klonom Smeru!“ A človek nerozumie, čo ho to zrazu popadlo, čo to tam trepe.

Asi si náš popletený Zabúdajko  myslel, že v štúdiu sedí s hlasákom a nie s čistokrvným smerákom. Sama neviem. Len sa čudujem, že toto nám tu vládne.

Erdogan: Rusko nemá s výbuchmi v Poľsku nič spoločné
Turecký prezident Tayyip Erdogan v stredu uviedol, že rešpektuje ruské vyjadrenie o tom, že poľské územie v utorok nezasiahla ruská raketa. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters. "To, že Rusko hovorí, že s tými raketami nemá nič... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik