Robert Fico DRSNE: Vojnoví ŠTVÁČI Čaputová s Hegerom
17 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Robert Fico (Smer-SD) na pozadí udalosti s raketou, vypálenou na Poľsko po niekoľkýkrát upozornil, že toto nie je naša vojna, hoci ako naši štátni predstavitelia, tak aj mainstream sa snažia zatiahnuť do nej aj Slovensko, a to mnohokrát zbytočnými unáhlenými závermi, ktoré sú schopní urobiť si aj bez vedomostí o reálnej situácii.

Ficovým tvrdeniam dáva za pravdu aj status na sociálnej sieti, ktorý napísal Ľubomír Galko. Ten v ňom doslova volá po odvete, pretože takéto útoky podľa neho nesmú ostať nepotrestané.

Pavlovove psy

"Je mi úprimne ľúto dvoch vojnových obetí v Poľsku. Včera som bol zhrozený, keď som čítal vyjadrenia prezidentky Čaputovej a vraj premiéra Hegera. Sú to skutoční vojnoví štváči. Nič si neoverili a ako Pavlovove psy okamžite zareagovali na prvú správu o raketovom útoku na Poľsko a už boli pripravení ísť do svetovej vojny proti Ruskej federácii," prízvukuje Fico.

Nešťastia videl dosť

"Moja generácia mala šťastie, lebo nezažila vojnu. Ako premiér som však videl mŕtvych z nehôd, banských nešťastí, ale aj vojakov z vojenských misií. A to mi úolne stačí, aby som neustále opakoval, že základným národno-štátnym záujmom Slovneska je mier na Ukrajine," hovorí Robert Fico.

Pubertálna hra s ohňom nevyšla
K zlyhaniu bezpríkladnej provokácie, ktorá v horúcich mysliach nacistickej kyjevskej junty, zbláznených Poliakov a našich vládnych zväzákov mala viesť k vyšponovaniu vojnového napätia na maximum, pripája svoj komentár pre cz24 český novinár a... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ako zareagujú?

"Vojna na Ukrajine nie je naša vojna, nič s ňou nemáme. Máme len smolu, že vo vedení štátu máme amerických havkáčov, ktorí sú schopní v mene cudzích záujmov poslať Slovensko do vojny. Všetko dopadlo, ako obyčajne. Raketu do Poľska neposlalo Rusko, ale Ukrajina. Bolo by zvláštne sledovať reakcie Čaputovej a Hegera, keby sa potvrdilo, že ide o jednu z rakiet zo systému S-300, ktorý naša vláda darovala Ukrajine," poznamenáva trojnásobný premiér.

Včerajší večer bol podľa Fica učebnicovým príkladom toho, ako majú USA ovládajú vedenie a mainstreamové médiá na Slovensku 

Ešte že to prečítal

"Do toho všetkého zasvietil náš tragéd Heger, keď vyhlásil, že máme historicky najlepšie chránený vzdušný priestor. On sa musel zblázniť. S-300vku darovali Ukrajine. USA nám na chvíľu požičali Patrioty, ktoré začali z nášho územia sťahovať. Ruské Mig-29 z politických dôvodov uzemnili a vzdušný priestor, ak budú mať čas, budú chrániť české a poľské stíhačky. Nikdy sme nemali tak oslabenú vzdušnú ochranu, ako teraz," upozorňuje Fico, ktorý na záver pozval ľudí na dnešný autoprotest.

"Pri týchto vojnových štváčoch končí akákoľvek sranda. Sú schopní zaviesť Slovensko do obrovského nešťastia," vysvetľuje nutnosť konania autoprotestu Fico.

STRANA SMER - SD VYZÝVA: Poďme spolu ukázať, že v akom stave je dnes Slovensko (FOTO)
Strana SMER - SD vyzýva zajtra (17.11.) o 14:30 na autoprotest všetkých, ktorým nie je ľahostajná budúcnosť Slovenska! Autoprotest za demokraciu, právny a sociálny štát sa uskutoční dňa 17. 11. 2022 o 14:30 hodine v Bratislave. "Zraz je na... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Najhoršia je smrť z oplašenia"

Nie raz sa nechal počuť Robert Fico s tým, že on sa snaží vždy počkať, ako sa situácia vyvinie, vysvetlí a podľa toho uváži, čo povie. Zjavne tak neurobil Ľubomír Galko. Ten v rokoch 2010-11 zastával pozíciu ministra obrany, neskôr bol poslancom za SaS.

"Boli prekročené hranice a zabití dvaja občania členskej krajiny NATO na jej vlastnom území. Je nepodstatné, či úmyselne, neúmyselne, alebo "zblúdilo", navyše, kto to vôbec objektívne posúdi. Článok 5 severoatlantickej zmluvy hovorí jasne. Preto som toho názoru, že ak sa tieto prvotné informácie vierohodne potvrdia, NATO by malo zrealizovať voči agresorovi odvetný vojenský, dostatočne tvrdý preventívny protiúder," napísal na svojom FB profile Galko v stredu ráno k "útoku na Poľsko".

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Poľsko článok 4 zmluvy NATO NEAKTIVOVALO, Zelenskyj si hudie svoje
Poľsko neaktivovalo článok 4 Severoatlantickej zmluvy, ktorý počíta s konzultáciami členských krajín NATO. Uviedol to v stredu večer poľský premiér Mateusz Morawiecki s tým, že takéto diskusie momentálne aj tak prebiehajú prakticky neustále,... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR