Dag Daniš reaguje na zadržanie Kusého: Za všetkým je ESET!
16 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Škandál s čudným financovaním kampane Rudofla Kusého vraj padá na hlavu KDH. V skutočnosti však ide hlavne o kauzu oligarchov zo spoločnosti Eset. Upozorňuje na to na sociálnej sieti redaktor Dag Daniš v reakcii na zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Tá zadržala v rámci stredajšej protikorupčnej akcie Development dosluhujúceho starostu bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolfa Kusého.

Kauza "čiernych fondov" vo volebnej kampani ukazuje podľa daniša na pozoruhodný jav. Oligarchovia z Esetu platili aj progresívcov (Valla), aj ich protikandidáta Kusého.

Podobne to vyzeralo pred prezidentskými voľbami. Vtedy spoločníci Esetu financovali aj kampaň Mistríka, aj kampaň Čaputovej, píše redaktor. "Obávam sa, že takto nejako si predstavuje „volebnú súťaž“ progresívna oligarchia," dodal.

K Danišovi sa pridala aj autorkou knihy Kam miznu vaše peniaze? a šéfredaktorka lifestylového magazínu 40Plus Martina Valachová. "Aj vám niektoré veci nesedeli?," pýta sa na facebooku. A následne Danišov komentár cituje.

MIMORIADNE! NAKA mala zadržať Rudolfa Kusého
Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu zasahovala na miestnom úrade v bratislavskom Novom Meste, ktoré vedie dosluhujúci starosta Rudolf Kusý. Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci stredajšej protikorupčnej akcie Development... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Oligarchovia z Esetu financovali progresívcov aj ich rivala. Opakovane

Škandál s čudným financovaním kampane Rudofla Kusého vraj padá na hlavu KDH. V skutočnosti však ide hlavne o kauzu oligarchov zo spoločnosti Eset.

Na problém upozornil – veľmi nešikovne – predseda KDH Majerský. Pod tlakom novinárskych otázok priznal, že strana síce financovala Kusého kampaň v Bratislave, ale nie z vlastných peňazí. KDH len formálne zakrylo utajené dary veľkých sponzorov, ktoré boli určené „nezávislému kandidátovi“.

Najväčším z týchto sponzorov, ktorí cez KDH platili Kusého kampaň, bol Rudolf Hrubý. Spolumajiteľ bezpečnostnej spoločnosti Eset, tvrdí Daniš.

Gyimesi sa pýta Naďa: Tak teraz UKRAJINA NAPADLA NATO? (FOTO)
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Naprieč slovenskou politickou scénou ale aj z radov polície sa začali šíriť hoaxy typu, že Rusko útočí na NATO. Tieto neuvážené reakcie, bludy polície i výroky militantných... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nová generácia slovenských oligarchov

Progresívne médiá sa pokúšajú škandál nasmerovať na KDH. Táto snaha je pôsobivá, ale krivá. KDH z týchto zvláštnych transakcií priamo neprofitovalo. Dostalo balík peňazí a odoslalo ho Kusému. Podľa zadania sponzorov. Iste, bola to chyba. No robiť z KDH hlavného vinníka kauzy by podľa Daniša nebolo fér. V pozadí prípadu je predsa podstatne dôležitejší jeden z oligarchov, ktorý sa pokúšal zakryť dary pre Kusého.

Čoraz aktívnejší v politike

Daniš upozorňuje, že Hrubý patrí k zakladateľom spoločnosti Eset, ktorí sa presadzujú ako nová generácia slovenských oligarchov. Investovali do médií, konkrétne do Denníka N. Investovali do tretieho sektora, respektíve do nadácie Zastavme korupciu. Investovali do politických strán ako Progresívne Slovensko alebo Team Bratislava. Finančne podporovali prezidentských kandidátov.

A aktívni sú aj na komunálnej úrovni. V roku 2018 podporovali Matúša Valla. A podporili ho aj pred voľbami 2022. Aj vďaka mediálnej a finačnej podpore oligarchov z Esetu boli Vallovi progresívci takí úspešní v ovládnutí Bratislavy.

Jednoducho, majitelia Esetu sa už neobmedzujú len na biznis. Čoraz aktívnejší sú v politike. Na všetkých stupňoch.

Taraba naložil Krúpovi: HOAXER a DEZINFORMÁTOR!
Šéf slovenského branného výboru sa ukázal byť prvotriednym hlupáčikom! Takto reagoval na status poslanca parlamentu a predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraja Krúpu o výbuchoch v Poľsku opozičný poslanec Tomáš Taraba. Krúpa si ani... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Valachová dodáva, že ak sa vám zdá, že médiá sú plné divných tém a agend, tak to preto, že keď máš peniaze, pretlačíš všetko .. "Otázne ostáva, čo s tým.. Ja tvrdím, že treba robiť osobné malé drobné kroky a spájať sa... je to náročné bez tých peňazí, ale lepšie ako sa prizerať...," uzavrela publicistka.

Protikorupčná akcia NAKA - Development

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci stredajšej protikorupčnej akcie Development okrem dosluhujúceho starostu bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolfa Kusého aj ďalšie dve osoby J. P. a A. P. Vyplýva to z informácií, o ktorých TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

"V Bratislave v stredu príslušníci NAKA vykonali protikorupčnú akciu s krycím názvom Development. Počas akcie zadržali tri osoby, konkrétne J. P., A. P., R. K. Aktuálne prebiehajú prvotné procesné úkony s cieľom riadneho zadokumentovania trestnej činnosti," informovala Barinková.

Danko: Splašený HEGER, oplašená ČAPUTOVÁ sú NEBEZPEČNÍ!
Predčasné reakcie politikov sú veľmi nebezpečné a jedine ukazujú absolútnu neschopnosť týchto ľudí analyzovať situáciu, čo ukazujú dennodenne pri riadení štátu. Skonštatoval to opozičný politik a predseda SNS Andrej Danko v reakcii na postoje... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik