Černákov "známy" Reichel: Z Mikiho bude raz špeciálny prokurátor!
14 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Milan Reichel síce nesleduje situáciu okolo väzby Mikuláša Černáka, no informáciu o jeho možnom prepustení zaregistroval. Tvrdí, že ho vôbec neprekvapila, ani ho vlastne nezaujíma, hoci mnoho ľudí sa s touto témou na neho obracia.

Reichel bol známy ako boss popradského podsvetia. Bolo to v časoch, keď v Banskej Bystrici "vládli" černákovci a Slovenskom takmer na dennom programe "lietali" správy o tom, kde, komu a aké auto vybuchlo v rámci vybavovania si účtov rôznych skupín.

Jemu je to jedno

„Toto je čisto v kompetencii tých, ktorí budú rozhodovať o tom, či ho pustia na slobodu po dvadsiatich piatich rokoch, alebo nie. Táto téma už neraz prišla na pretras, keď sa stretnem s niekym, kto špekuluje o tom, či pôjde von, alebo nie. Hovoria o „zaokrúhlení“ rokov za mrežami. Vypočujem si ich názory, ale naozaj ma to nezaujíma," hovorí Milan Reichel, no pripomína, že ľudí by malo zaujímať, čo si myslia pozostalí po Černákových obetiach.

Zarába aj "v base"

Akonáhle sa na začalo hovoriť o Černákovom prepustení, začala sa rekonštrukcia jeho rodičovského domu. Miestni tvrdia, že to financuje "Miki", ktorý vie zarobiť aj za múrmi väzenia. Fakt, že sa má kam vrátiť, hovorí v prospech jeho prepustenia.

„Neviem povedať, odkiaľ by mohol mať toľko peňazí. Čo som však zaregistroval už dávno je, že úspešne robí niekoľko rokov žalobcu. Okrem toho vypisuje ako cisársky pisár,“ ironizuje Reichel.

„Ak má prichystané ubytovanie, to mu len pomôže. Veľmi dôležité je, aby vedel súdu preukázať, že neostane na ulici a bude mať aj z čoho žiť. Lebo keby nemal kam ísť, aký by bol predpoklad, že sa rýchlo nedostane zase na šikmú plochu?“ povedala na margo pobytu po prepustení advokátka Eva Mišíková.

Mikuláš Černák sa možno dostane na slobodu. Má to však podmienky
Štyri mesiace chýbajú do lehoty, v ktorej môže súd rozhodnúť o priepustke Mikuláša Černáka na slobodu za dobré správanie a verdikt psychológa o jeho náprave. Odborníčka hovorí o tom, že dnes by Černák už rozhodne nerobil to, čo si dovolil pred... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

V kontakte nie sú

„Ani som ho nenavštívil. Stretli sme sa len pri konfrontácii. A keď ju spomínam, neviem, či mal v istom momente svetlý deň, ale pri jednej z nich s Vlčkom povedal, že o mojej kriminálnej minulosti nič nevie. Neskôr však zmenil názor a v týchto svojich nezmyselných  tvrdeniach pokračuje úspešne aj teraz," zmieňuje sa Reichel o ich mizivých kontaktoch. Černáka ironicky nazval "žalobcom, ktorý možno skončí na Úrade špeciálnej prokuratúry.

"Preto ho nazývam žalobcom, lebo má na mňa vypracovanú žalobu podľa svojho scenára. Tým zásobuje nielen médiá, ale kde-koho. Čiže, aby som to zhrnul, vidím to tak, že to miesto žalobcu dostane,“ vysvetľuje Reichel, ktorý nijako netúži po stretnutí sa s Černákom a ani nebude vyvíjať žiadnu aktivitu v tomto smere. 

To bude kvôli jeho obavám z "Mikiho"

"Nikdy som sa ho nebál, ani v minulosti, keď ešte "pôsobil“, ani teraz. Dokonca ani keď prišli s ním ďalší 7 - 8, bol som pokojný, hoci to vyzeralo na "smútočný pochod“.  Naozaj, neviem, o čom by sme sa my dvaja mohli baviť,“ zamýšľa sa.

Prezident finančnej správy Žežulka bol na "koberčeku" v parlamente
V súvislosti s vývozom tovaru dvojakého použitia do Ruska sa hovorí ako o obrovskom škandále. inak to vidí Jiří Žežulka, prezident finančnej správy, ktorý tvrdí, že ide o dezinformácie a poškodenie dobrého mena Slovenska. Dodáva, že vie, kto by na... Čítať ďalej
10 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Černákove výmysly

Černákova priateľka na internete zverejňuje nezmysly o tom, že Reichel je "narcistický metrosexuál či režisér vymyslených mafiánskych historiek" 

„On to točí tak, ako mu to vyhovuje. Ja tú jeho výpoveď mám. Z tých vecí, ktoré dáva von, sú niektoré už cez čiaru. Napríklad, že keby som nenahrával Kisku, tak by som dávno sedel alebo nezmysly okolo vraždy Slivenského. Toto bude mať určite dohru. Ja to tak nenechám. Kydá na mňa len preto, lebo som nesvedčil v jeho prospech, takže preto budem jeho večný nepriateľ. Útočí z každej strany. Nečudujem sa, jemu je také konanie vlastné,“ povie rozhodne.

Černákov lexikón klamstiev

„On ako obvinený hovorí to, čo sa mu hodí. A mení svoje výpovede podľa potreby. Beriem ho ako centrálneho žalobcu, ktorý sa už fakt vyjadruje k všetkému, pričom si neraz protirečí. Aj na súde mnohí účastníci povedali, že jeho kniha je lexikón klamstiev. Svoj imidž si postavil na tom, v čase, keď zúrila vojna v podsvetí. On zabil mnoho ľudí s cieľom sa obohatiť. Chcel ich auto alebo oblečenie, dokonca tigra, alebo preto, že dostal za to zaplatené. Nakoniec sa z neho stane národný hrdina. Bolo by v tejto súvislosti dobré poznať názory policajtov a prokurátorov, ktorí tieto zverstvá vyšetrovali,“ vysvetľuje Reichel.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik